Δεν δημιουργεί, δεν σκοράρει ο Ολυμπιακός Βόλου

Η έξοδος του Ολυμπιακού στη Χαλκιδική δεν συνοδεύτηκε από την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος στο παιχνίδι με την Τρίγλια. Οι «ερυθρόλευκοι» για την 10η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ, πρώτης του δευτέρου γύρου, ηττήθηκαν με 2-0, γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη εκτός έδρας.

Το βολιώτικο συγκρότημα δέχθηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, πληρώντας δύο αδράνειες στην άμυνα. Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, να πετύχουν γρήγορα ένα γκολ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, φεύγοντας με κατεβασμένο το κεφάλι από τη Νέα Τρίγλια.

Μετά από ένα ισορροπημένο 25λεπτο, η Τρίγλια ήταν καλύτερη και σκόραρε στο 40′ με τον Τότσκα, μετά από αδράνεια της άμυνας των “ερυθρολεύκων”. Οι γηπεδούχοι ασκώντας πίεση ψηλά, δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να φτιάξουν παιχνίδι, να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στο τέρμα του Παλαβράκη.

Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα δεν μπορούσαν να βρουν ελεύθερους χώρους, απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με σωστή τακτική, καλογυμνασμένη, η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα στης άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βασίλης Βούζας πέρασε στο παιχνίδι τον Τζούριτς στη θέση του Ερέρα, με τον Ολυμπιακό να παίζει με διάταξη 4-4-2. Σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει γρήγορα και να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Ωστόσο, η Τρίγλια ήταν αυτή που βρήκε τον τρόπο να φτάσει σε δεύτερο γκολ με τον Ποζατζίδη στο 57′ και ουσιαστικά να ρίξει στο… καναβάτσο τους «ερυθρόλευκους».

Στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Η Τρίγλια διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν απείλησε την άμυνα του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, δίχως όμως να μπορούν να το πετύχουν.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν έξυπνα, φρόντιζαν να αμύνονται σωστά, δίχως ο Ολυμπιακός να τους ασκεί ιδιαίτερη πίεση. Ο Βούζας έριξε στο ματς και τους Νικλητσιώτη, Βασιλούδη και Κολέλα, φρεσκάροντας τη μεσαία γραμμή και τα άκρα της επίθεσης, όμως η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανούσιοι στο παιχνίδι τους, με την αμυντική γραμμή της Τρίγλιας να μην αισθάνεται πίεση.

Έτσι ο Ολυμπιακός παρέμεινε χωρίς νίκη για πέντε σερί ματς (τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία), με τη διαφορά από τις ομάδες της κορυφής να μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις