Ρότσα: «Δεν πρόσεξε και κόλλησε την ομάδα»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Θεσπρωτού και θρύλος του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, και μίλησε για την απομάκρυνση του Μπόλονι από τον Παναθηναϊκό, τον Αρη αλλά και τον Τζόλη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Περάσαμε 18 άτομα από την ομάδα κορωνοϊό γιατί ένας ποδοσφαιριστής δεν πρόσεξε και κόλλησε πηγαίνοντας στην πατρίδα του και γύρισε και κόλλησε την ομάδα. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ, ειδικά για τους μεγαλύτερους.

Για την απομάκρυνση του Μπόλονι από τον Παναθηναϊκό: «Δεν μου έκανε εντύπωση, καθόλου μάλιστα. Όταν προσπαθείς να διορθώσεις ένα λάθος με ένα δεύτερο λάθος, τότε είναι λάθος. Υπήρχε αλαζονεία από τον βοηθό του Μπόλονι, ένιωθες πως ήταν στην εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ήξερε από ανθρώπινες σχέσεις. Δεν πρέπει να γίνει και τρίτο λάθος στον Παναθηναϊκό, γιατί δεν θα υπάρχει γυρισμός. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, ξεκάθαρα αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά. Πολύ πιο εφικτή περίπτωση είναι του Μιλόγεβιτς παρά του Λουτσέσκου για επόμενος προπονητής στον Παναθηναϊκό. Οι απαιτήσεις του κ.Λουτσέσκου θα είναι κόντρα σε όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν τι γίνεται αν θέλουν να τον πάρουν. Είναι εργατικός και θα φέρει το επιτελείο του. Οι αλλαγές μπορεί να κάνουν καλό στις ομάδες για 1-2 παιχνίδια, μπορεί να αλλάξει ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Η ψυχολογία παίζει ρόλο μέχρι ένα σημείο».

Για τον Αρη: «Μου αρέσει το είδος του ποδοσφαίρου που παίζει, του λείπει το γκολ. Είναι όμορφη η κατοχή της μπάλας αλλά χρειάζεται και το γκολ. Αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται έναν γκολτζή, είδατε ήρθε ο Μήτρογλου και δεν έχει εμφανιστεί ακόμη. Πολλές ομάδες προσπαθούν να αντιγράφουν το στυλ της Μάντσεστερ Σίτι. Σιγά σιγά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο χάνεται η θέση του επιθετικού, πολλές ομάδες παίζουν χωρίς καθαρό φορ, αυτό κάνει και ο Γκουαρδιόλα στη Σίτι. Το γεγονός πως δεν έχει δυνάμεις ο Αρης, είναι σημάδι της εποχής».

Για τον Τζόλη: «Πρέπει οι ομάδες να προστατεύουν τους παίκτες τους, να μην τους κάψουν. Δείτε τι έγινε με τον Νίνη, όταν ήταν μικρός. Ο Τζόλης είχε συνεχόμενα παιχνίδια τη φετινή χρονιά και ο Γκαρσία θέλει να τον προστατέψει, ξέρει τι κάνει και πως να τον κάνει να ξεμπουκώσει. Το ταλέντο του Τζόλη δεν χάνεται αρκεί να πηγαίνει βήμα βήμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις