Δεύτερο μετάλλιο η Πλατανιώτη στο Ευρωπαϊκό καλλιτεχνικής κολύμβησης

Το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο μέσα σε 18 ώρες κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης εντυπωσίασε στον τελικό του ελεύθερου σόλο που έγινε στη Βουδαπέστη και με επίδοση 90.8000 πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τη Ρωσίδα Σουμπότινα (96.4333) και την Ουκρανή Φιέντινα (93.7000).

Στον τελικό συμμετείχε και η Βολιώτισσα Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με την εθνική Αυστρίας. Συνολικά συγκέντρωσε 88.8667 βαθμούς που της χάρισαν την 5η θέση.

Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία που το απόγευμα της Τρίτης είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό μέρος του σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο τελικός του ελεύθερου σόλο είναι ό,τι πιο σπουδαίο, κλασικό και παραδοσιακό έχει να επιδείξει το άθλημα της καλλιτεχνικής. Στον χθεσινό τελικό πήραν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και η επιτυχία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η Ευαγγελία πρωταγωνιστεί στην διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Ιούνιο θα διεκδικήσει την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου. Η πρόκριση θα διεκδικηθεί στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στη Βαρκελώνη και οι αντικειμενικοί παρατηρητές δίνουν μεγάλα περιθώρια πρόκρισης στις Ελληνίδες αθλήτριες.

Το χθεσινό μετάλλιο είναι το δεύτερο της Ευαγγελίας στην καριέρα της και το 7ο της Ελλάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η χώρα μας θα διεκδικήσει σήμερα Πέμπτη ένα ακόμη μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στο πρόγραμμα του κόμπο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις