«Ακατανόητο πώς ο κόσμος μπαίνει σε λεωφορείο και δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, και μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που δεν θα έχει κόσμο αλλά και το Ινστιτούτο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τη μη παρουσία κόσμου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Δεν είναι καλή είδηση που δεν θα έχει κόσμο ο τελικός Κυπέλλου, δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Μέτρησε και ο φόβος του κορωνοϊού αλλά και οι δύο ομάδες που ανταγωνίζονται. Αφού χωρίς κορωνοϊό δεν είχαμε κόσμο, φανταστείτε με κόσμο. Είναι ακατανόητα πράγματα να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με αεροπλάνο ή με λεωφορείο αλλά να μην μπορούν να μπει κόσμος στο γήπεδο που είναι ανοιχτός χώρος. Για μένα χρειάζονται βελτιώσεις στον πειθαρχικό κώδικα. Αν αυστηροποιηθεί σε πιθανά επεισόδια και δώσει ο πειθαρχικός κώδικας τότε μπορούν όλα να αλλάξουν. Αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορούν να αλλάξουν κάτι. Αν τιμωρηθούν όσοι κάνουν επεισόδια, τότε θα έχουμε σαφή βελτίωση. Για παράδειγμα αν συλληφθούν 10 άτομα σε ένα ματς, 10 στο άλλο, σταδιακά θα δούμε βελτίωση».

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το έχει παρατήσει η Πολιτεία. Το Ινστιτούτο έρχεται να υλοποιήσει ένα χορηγικό πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μπορούν να γίνουν κεντρικές χορηγίες, στα γήπεδα όλης της χώρας, στις ιστοσελίδες των ομάδων, στις στολές των ποδοσφαιριστών, στις πινακίδες στα γήπεδα. Το Ινστιτούτο θα ψάξει πως μπορούν να έρθουν χρήματα από τη FIFA αλλά και την ΕΕ, για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στις ομάδες για το ευ αγωνίζεσθαι. Ετσι δημιουργούμε καλύτερη συμπεριφορά των ομάδων, των φιλάθλων, των παραγόντων. Θέλουμε να πουλήσουμε το προϊόν όπως κάνει και η Σούπερ Λιγκ. Εμείς έχουμε μεγάλο κοινό γιατί μιλάμε για όλες τις ομάδες της χώρας. Θέλουμε και να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτός ο ανθελληνισμός του ποδοσφαίρου, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχει 80% ξένων ποδοσφαιριστών. Η παρέα του Ζαγοράκη που μας έφερε το 2004 το Ευρωπαϊκό, ξεκίνησε από ερασιτεχνικές ομάδες και θα βοηθήσει τις ομάδες να αναπτυχθούν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις