Football League: Το pregame του Νοτίου ομίλου

Ρόδος και Ιάλυσος αγωνίζονται στην έδρα τους με στόχο τη νίκη και περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα της Καλαμάτας στο Ρέθυμνο για να μετρήσουν και πάλι την απόστασή τους από την κορυφή της βαθμολογίας.

Επισκοπή – Καλαμάτα

Με μια διαφορά πέντε βαθμών, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο, η Καλαμάτα ολοκληρώνει τα ταξίδια της σε νησιά, πηγαίνοντας αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Αν η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου σκοράρει θα σπάσει διπλό σερί. Και στα τρία παιχνίδια της σε νησί φέτος έφερε 0-0, στη Νάξο με τη Σαντορίνη 2020 και στα δύο παιχνίδια της Ρόδου, ενώ θα γίνει και η πρώτη ομάδα, που θα σκοράρει στο Ρέθυμνο!

Η Επισκοπή έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στην έδρα της με τέρματα 2-0! Μάλιστα έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα, δείχνει ότι δεν χάνει εύκολα, αφού μετράει δύο ήττες, 1-0 στην Καλαμάτα (8′ σουτ Μπουσμπίμπα) και με το ίδιο σκορ στον Ιαλυσό.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στην Κρήτη και στις 3 Απριλίου 2013, για την επαγγελματική Γ’ Εθνική τότε και η Επισκοπή είχε επικρατήσει με 3-1 (6′ φάουλ Τριανταφύλλου, 29′ πέναλτι Τριανταφύλλου, 84′ σουτ Πουλάκης – 50′ σουτ Βασίλεφ).

Ρόδος – Αστέρας Βλαχιώτη

Μετά τη σπουδαία νίκη στο Βόλο, που την έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η Ρόδος υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη, για να ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση της. Μια θέση βέβαια που οφείλει στα εκτός έδρας παιχνίδια της, όπου έχει συγκεντώσει τους 11 από τους 17 βαθμούς της. Στην έδρα της είναι αήττητη, αλλά με μια νίκη σε τρία παινχίδια.

Ο Αστέρας χωρίς νίκη από την πρεμιέρα, θα έχει στον πάγκο του για πρώτη φορά τον Παναγιώτη Γκουτσίδη. Εκτός έδρας έχει τέσσερις ήττες και δεν έχει σκοράρει ακόμα.

Ιάλυσος – Νίκη Βόλου

Αφού δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 με πέναλτι στο 90′, η Νίκη Βόλου έχασε τελικά 2-1 στην έδρα της από τη Ρόδο και σήμανε η ολοκλήρωση της συνεργασίας της με το Στάικο Βεργέτη. Τώρα πηγαίνει στη Ρόδο, για να αντιμετωπίσει τον Ιάλυσο, άλλη μια ομάδα, που νίκησε στο Βόλο στον πρώτο γύρο, με γκολ στο 86′ μάλιστα.

Ο Ιάλυσος δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, μετά από τέσσερις στα έξι πρώτα και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Στο παιχνίδι της περσινής σεζόν αν και με 10 παίκτες από το 20′, λόγω αποβολής του Διονύση Μακροδημήτρη, ο Ιάλυσος επικράτησε 1-0 της Νίκης Βόλου με πέναλτι του Σερτζίνιο στο 32′.

Αιγάλεω – Σαντορίνη 2020

Στις 4 Απριλίου στη Νάξο η Σαντορίνη 2020 πανηγύριζε την πρώτη νίκη της στην επαγγελματική ιστορία της, με 1-0 επί του Αιγάλεω (67′ σουτ Κανούλας). Με δυνατή έδρα, αν και δεν είναι η φυσική της, και καλή άμυνα, η Σαντορίνη 2020 βρίσκεται στο πάνω μισό της βαθμολογίας.

Το Αιγάλεω χωρίς νίκη στα τρία τελευταία και με μια στα έξι τελευταία, δεν μπορεί να κάνει το βαθμολογικό άλμα που επιζητά. Τώρα μάλιστα έφερε και τις δύο πρώτες ισοπαλίες του, που δεν είναι αρκετές πλέον. Αναζητά ακόμα το εύκολο γκολ.

Και οι δύο ομάδες στηρίζονται επιθετικά σε ένα παίκτη τους. Ο Θανάσης Κανούλας έχει πετύχει τα τρία από τα πέντε γκολ της Σαντορίνης 2020 και ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης τα τρία από τα έξι του Αιγάλεω.

Καλλιθέα – Ασπρόπυργος

Επιστρέφοντας από την αποχή τεσσάρων αγώνων, ο Ασπρόπυργος έχασε 2-0 στην Καλαμάτα και τώρα έχει δεύτερο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα.

Η Καλλιθέα είχε επικρατήσει με 3-0 στον πρώτο γύρο στον Ασπρόπυργο στις 4 Απριλίου (45′ σουτ Μαρουκάκης, 59′ σουτ Στούπης, 61′ σουτ Μαρουκάκης), ενώ με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει και στο τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, την τελευταία φορά που είχαν παίξει στο “Ελ Πάσο”. Ήταν 13 Δεκεμβρίου 2009 για την επαγγελματική Γ’ Εθνική (14′ σουτ Παπαναστασίου, 28′ σουτ Τσάνα, 68′ σουτ Παπαναστασίου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις