Βοσνιάδης: Συσπειρωθείτε όλοι γύρω από την ομάδα – Στο τέλος η κριτική

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του στη Νίκη Βόλου έδωσε στο Blue Heart FM o Αλέκος Βοσνιάδης. Ο Μακεδόνας τεχνικός έκανε παράκληση στον κόσμο να σταματήσει την κριτική και να στηρίξει την ομάδα και είναι σίγουρος πως οι παίκτες θα δώσουν την ψυχή τους ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση. Όσον αφορά για τις πρώτες του εντυπώσεις, ο Αλέκος Βοσνιάδης, επισήμανε πως η ομάδα είναι καλά δουλεμένη αλλά θα προσπαθήσει να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών γιατί διέκρινε φόβο στο τελευταίο παιχνίδι και ειδικά μετά το 1-0.

Η συνέντευξη του Αλέκου Βοσνιάδη όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Ο Αλέκος Βοσνιάδης επισήμανε πως στόχος της ομάδας δεν είναι απλά να σωθεί αλλά να τερματίσει σε όσο το δυνατό ψηλότερη θέση: «Έχουμε οκτώ παιχνίδια μπροστά μας και στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πρώτα θα πρέπει να φύγει η ομάδα από τις δύσκολες θέσεις που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και αναρριχηθεί όσο το δυνατόν πιο πάνω. Γι’ αυτό επιστρέψαμε στη Νίκη Βόλου».

Για τον Στάικο Βεργέτη: «Γίνανε πάρα πολλά πράγματα για να φτάσει η ομάδα να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή και μάλιστα ενός καταξιωμένου προπονητή. Τον Στάικο Βεργέτη τον γνώριζα, είναι ένας πολύ καλός προπονητής και πολύ καλός χαρακτήρας»

Για την κατάσταση που βρήκε την ομάδα: «Σίγουρα η κατάσταση δεν μας απογοητεύει. Η ομάδα είναι δουλεμένη όμως δεν της ήρθαν τα αποτελέσματα όπως θα τα περίμενε. Χαθήκανε αποτελέσματα μέσα από τα χέρια της, από ένα λάθος, από μία μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε από μέρος της. Ήρθανε άσχημα αποτελέσματα που αλλάξανε και την ψυχολογία των παικτών και την ψυχολογία του κόσμου προς το χειρότερο και όταν μπαίνεις σ’ αυτό το πρόβλημα είναι πολλές φορές δύσκολο να βγεις.

Μπορεί η διοίκηση, ο προπονητής να κάνανε υπεράνθρωπες προσπάθειες και να μην ερχότανε το αποτέλεσμα. Γίνονται αυτά. Έχουν συμβεί και στη δική μας καριέρα αυτά, αν στραβώνει κάτι πρέπει να δώσεις πολύ μεγάλη μάχη για να επανέλθει.

Προς τιμήν της αυτή η διοίκηση και είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στήριξε τον προπονητή, περάσανε μαζί τις δυσκολίες όμως κάποια στιγμή σώζονται τα ψυχικά αποθέματα και πηγαίνεις σε μία αλλαγή για να ηρεμήσουν κυρίως, οι ομάδες και οι προπονητές. Γιατί και για τους προπονητές πολλές φορές είναι λύση. Το ίδιο μου συνέβη φέτος στα Χανιά. Μία ομάδα που χτίστηκε για πρωταθλητισμό, όμως χάθηκαν αποτελέσματα μέσα από τα χέρια μας με καλό ποδόσφαιρο. Από ‘κει και πέρα η ομάδα αγχώθηκε δεν έκανε καλά αποτελέσματα και βρέθηκε μακριά από εκεί που ονειρευόταν. Κάποια στιγμή λες ότι μέχρι εδώ για το καλό της ομάδας και του προπονητή. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις μία αλλαγή συνήθως βοηθάει, έρχεται μία ηρεμία και μία ισορροπία».

Για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στην ομάδα: «Ήρθαμε στην ομάδα όχι για να αλλάξουμε πράγματα, γιατί για τις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη του κ. Βεργέτη, δεν θα κάνουμε τρελά πράγματα για να μπερδέψουμε την ομάδα. Θα βάλουμε κάποιες πινελιές δικές μας, θα δουλέψουμε στο ψυχολογικό κομμάτι που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και από κει και πέρα με πολύ θάρρος θα διεκδικήσουμε τα αποτελέσματά μας.

Αυτό που δεν μου άρεσε στο τελευταίο παιχνίδι με την Ρόδο είναι ότι μετά το 1-0 αντιλήφθηκα λίγο φόβο. Φόβο γενικά ως εικόνα ομάδας. Όπου επικρατεί φόβος να ξέρετε δεν έρχονται αποτελέσματα. Αυτό το διαπίστωσα στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε λίγα πράγματα που προλαβαίνουμε σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Ο προηγούμενος προπονητής έχει βάλει καλές βάσεις, είναι καλά δουλεμένη η ομάδα, τα παιδιά τρέχουνε, το διαπίστωσα και στην προπόνηση. Για εμάς μέσω κάποιων εφαρμογών είναι εύκολο να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και ο κ. Βεργέτης έκανε καλά τη δουλειά του.

Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να πολεμήσουμε για το επόμενο και για το κάθε επόμενο αποτέλεσμα, μέχρι να φέρουμε την ομάδα σε μία θέση που θα ηρεμήσουμε και θα είναι όλοι καλά.

Από κει και πέρα το καλοκαίρι είναι μπροστά για να πάρουν αποφάσεις οι άνθρωποι της διοίκησης και να δουν ποια θα είναι η συνέχεια της ομάδας».

Για το τρόπο που προέκυψε η συνεργασία με τη Νίκη: «Αρχικά δεν υπήρχε το πρόγραμμά μου η πρόθεση να δουλέψω μέχρι το τέλος της σεζόν. Ήρθανε προτάσεις ακόμη και από ομάδες που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Όμως επέλεξα να μην πάω γιατί δεν ήθελα να βρεθώ σε μία ομάδα που δεν έχω επιλέξει τους παίκτες εγώ. Ήθελα να πάω σε μία ομάδα το καλοκαίρι και να την οργανώσω βάσει των δικών μου επιλογών.

Όμως εδώ μπαίνει ο παράγοντας Νίκη Βόλου, μπαίνει το δέσιμο μ’ αυτή την ομάδα, γιατί η Νίκη είναι η ομάδα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Είναι η ομάδα που μπήκε στην καρδιά μου, έχω κάνει φίλους σ’ αυτή την ομάδα. Από το 2014 που δούλεψα και στη συνέχεια αποχώρησα κράτησα φιλίες όπως με τον Βασίλη Βενέτη. Έγινε πολλές φορές η συζήτηση να μπορέσω να έρθω πάλι στην ομάδα. Το είχα στο πρόγραμμα κάποια στιγμή να έρθω και πάλι στην ομάδα. Φανταζόμουν πως θα μπορούσα να έρθω σε καλύτερες συνθήκες με χρόνο μπροστά μου ώστε να δημιουργήσω μία ομάδα όπως την θέλω εγώ. Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα, από τη στιγμή που έχεις τους δικούς σου ανθρώπους μέσα στο πρόβλημα έχεις την υποχρέωση να έρθεις και να παλέψεις μαζί τους γι’ αυτή την μεγάλη ομάδα.

Εμείς που την έχουμε ζήσει από μέσα ξέρουμε το μέγεθός της, πρέπει να την ξεκολλήσουμε από κει και στη συνέχεια να την πάμε εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Το λέω ξεκάθαρα πως ήρθα εδώ γιατί πρόκειται για τη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν μείναμε στα τυπικά, δεν κάναμε συμβόλαια, δεν μιλήσαμε για επόμενη χρονιά και είναι η πρώτη φορά που το κάνω στην καριέρα μου, να πάω κάπου για να μιλήσω και να μην πάω όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά γίνεται. Εδώ με μία συζήτηση ήρθα με τους συνεργάτες μου, χωρίς να πούμε πολλά, να πέσουμε στη μάχη και ότι είναι να συζητήσουμε θα το συζητήσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος».

«Αφήστε την κριτική και στηρίξτε την ομάδα»

«Επειδή παρακολουθώ πολύ την ομάδα, θα ήθελα να δώσω μία κατεύθυνση γιατί είναι κάτι που με απασχολεί από αυτά που είδα να γίνονται γύρω από την ομάδα. Αυτό που μου είχε μείνει είναι το πόσο αγαπούσε ο κόσμος την ομάδα. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες από την πικρία του κόσμου πρέπει να το μαζέψουμε. Η Νίκη ποτέ δεν έκανε αυτόν τον κόσμο από τις διακρίσεις της. Η Νίκη συνήθως περνούσε μέσα από δυσκολίες. Μία τέτοια δυσκολία περνάμε και τώρα. Συσπειρωμένοι όλοι και χωρίς καμία διάθεση εύκολης κριτικής, πετώντας λάσπη αριστερά και δεξιά, να μαζευτούμε όλοι να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτή την ομάδα και αυτά τα παιδιά. Κριτική να κάνουμε στο τέλος. Αυτό είναι μία παράκληση: συσπειρωθείτε όλοι γύρω από την ομάδα, αφήστε την κριτική στην άκρη, οι ποδοσφαιριστές είναι νεαροί και μπορεί να ξεφεύγουν και να παρεξηγούνται πράγματα. Είναι παιδιά, εμείς θα τους μαζέψουμε θα τους βάλουμε στον δρόμο που πρέπει και θα δώσουν την ψυχή τους στα επόμενα οκτώ παιχνίδια ώστε να πάρουν τα αποτελέσματα που πρέπει και να ηρεμήσουν όλοι.

Παράκληση δική μου: στηρίξτε την προσπάθεια, σφίξτε το στομάχι, δώστε μας λίγο χρόνο και να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα είστε ήρεμοι και το καλοκαίρι θα μιλάμε και θα σχεδιάζουμε άλλα πράγματα. Αυτή τη στιγμή, αν μπορείτε, σταματήστε την κριτική και ελάτε να μας στηρίξετε και είμαι σίγουρος πως δείτε παιδιά που δεν θα σας πικράνουν από δω και πέρα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις