Στοίχημα: Φουλ επίθεση στη Γαλλία, υψηλό σκορ στο ΟΑΚΑ – παρολί για ταμείο στο 14.65!

Πλούσιο είναι το μενού στο κουπόνι της Κυριακής (16/05), με τη δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να οδεύει προς το φινάλε. Το Betarades.gr έχει επιλέξει τα προγνωστικά του, που είναι πολύ δυνατά! Θα αναλύσουμε ποδοσφαιρικά ματς από Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Επιπλέον, έχουμε και πρόταση μπάσκετ από αγώνα εντός συνόρων. Δείτε Προγνωστικά Ισπανίας και όλων των χωρών στο site μας. Ας περάσουμε στις επιλογές μας!

Σκοράρουν οι Γάλλοι

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με τη Γαλλία και τη Ligue 1, εκεί όπου στις 22:00 η Μπορντό υποδέχεται τη Λανς για την 37η αγωνιστική.

Έξι ήττες στα τελευταία εφτά παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα μετράνε οι γηπεδούχοι, με πιο πρόσφατη αυτή (3-0) από τη Ναντ. Αποτελέσματα που τους έχουν κρατήσει χαμηλά στη βαθμολογία και μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Προβληματίζουν με την απόδοσή τους, ενώ αποδείχθηκε ότι η εντός έδρας νίκη (1-0) επί της Ρεν ήταν απλά η εξαίρεση στον κανόνα. Τραγική η ανασταλτική λειτουργία τους, καθώς έχουν δεχτεί 14 γκολ στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις τους.

Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες η Λανς, με 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν και με 0-3 από τη πρωτοπόρο Λιλ. Παρ’ όλα αυτά κρατάει στα χέρια της την τύχη της σε ό,τι αφορά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς ισοβαθμεί με τη Μαρσέιγ στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Έχει κερδίσει τα δύο από τα τέσσερα πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της στο γαλλικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα επικράτησε με 2-3 επί της Σεντ Ετιέν και με 1-2 επί της Στρασμπούργκ. Δεν έχει καταφέρει, όμως, να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στους τελευταίους εννιά αγώνες μακριά από το γήπεδό της.

Οι δύο ομάδες “καίγονται” για βαθμούς για να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι υποχρεωμένες να παίξουν επιθετικά και μπορούν να σκοράρουν. Θα πάμε με το Goal/Goal σε απόδοση 1.83.

Ανώτερη η Σαμπντόρια

Συνεχίζουμε τις επιλογές μας με την Ιταλία, τη Serie A και για την 37η αγωνιστική της, με την Ουντινέζε να φιλοξενεί στις 16!00 τη Σαμπντόρια.

Η ομάδα του Γκότι μετράει δυο ήττες, με 1-2 από τη Γιουβέντους και με 5-2 από την Νάπολι και μια ισοπαλία, με 1-1 απέναντι στην Μπολόνια, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Βρίσκεται στην 12η θέση με 40 βαθμούς και χωρίς να κυνηγάει κάποιο στόχο στο φινάλε του πρωταθλήματος. Τραγική η επίδοση στους εντός έδρας αγώνες της, καθώς ηττήθηκε στους τέσσερις από τους πέντε τελευταίους. Τελευταία φορά που δεν δέχτηκε γκολ, ήταν στην νίκη (2-0) επί της Σασουόλο στις 6 Μαρτίου.

Τη συντριβή (5-1) από την  πρωταθλήτρια Ίντερ ακολούθησε η εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στην Σπέτσια για τη Σαμπντόρια. Η ομάδα του Ρανιέρι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και κατάφερε αμφότερες να απαντήσει. Μοναδική επιδίωξη για τους φιλοξενούμενους είναι να διατηρηθούν στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Η άμυνά τους δεν εμπνέει και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, καθώς έχουν παθητικό 54 γκολ σε 36 αγώνες.

Η Ουντινέζε δεν τα πάει καθόλου καλά στην έδρα της και προέρχεται από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Σαμπντόρια, που είναι καλύτερη ομάδα. Επιλογή μας είναι το 2 (DNB) σε απόδοση 2.13.

Η δύναμη της έδρας στο Σαντχάουζεν

Προχωράμε με τη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, εκεί όπου η Σαντχάουζεν υποδέχεται στις 16:30 τη Ρέγκενσμπουργκ για την 33η αγωνιστική.

Οι τρεις συνεχόμενες ήττες, από την Γκρόιτερ Φιρτ (3-2), τη Χόλσταϊν Κίελ (2-0) και την Χαϊντενχάιμ (2-1) έχουν φέρει τους γηπεδούχους σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν τους ευνόησαν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα και πλέον βρίσκονται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την Μπραουνσβάιγκ. Η έδρα της, πάντως, αποτελεί το μεγάλο “όπλο” της, καθώς έχει στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της έχει πετύχει νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή (4-2) απέναντι στο Ανόβερο.

Η νίκη… αγνοείται για τη Ρέγκενσμπουργκ τις τελευταίας πέντε αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, έχει απολογισμό μια ισοπαλία (1-1) με το Αμβούργο και τέσσερις ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή (3-2) στην έδρα της Χόλσταϊν Κίελ. Σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με 1-2 στο 75΄, δεν κατάφερε, όμως, να διατηρήσει το προβάδισμά της, καθώς δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Συνολικά, έχει μαζέψει 11 φορές την μπάλα από την εστία της στους τρεις πιο πρόσφατους εκτός έδρας αγώνες της.

Η Ρέγκενσμπουργκ δεν τα πάει καθόλου καλά μακριά από το γήπεδό της και δύσκολα θα τα καταφέρει απέναντι στη πολύ δυνατή στην έδρα της Σαντχάουζεν. Θα προτιμήσουμε, λοιπόν, τον άσο σε απόδοση 2.10.

Πολλά τα καλάθια στο ΟΑΚΑ

Κλείνουμε όπως συνήθως με μπάσκετ και έχουμε προγνωστικό από Ελλάδα. Για τα πλέι οφ της Basket League, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα δώσουν σήμερα (17:00) τη μάχη τους.

Στο προηγούμενο ματς της σειράς, η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας με 81-73. Πάλεψε, αλλά λύγισε στην τελευταία περίοδο. Όλα παίζονται στη σημερινή αναμέτρηση, μιας και οι δύο ομάδες είναι στο 1-1. Απουσιάζουν οι Λάνγκφορντ και Μωραΐτης.

Ισοφάρισε στο περασμένο ματς ο ΠΑΟΚ τις νίκες της ΑΕΚ, παίζοντας στην Πυλαία. Κορυφαίοι ήταν οι Γκρίφιν και Λαβ και επιβλήθηκε μέχρι και με 12 πόντους διαφορά στην τέταρτη περίοδο. Κέρδισε τους “κιτρινόμαυρους” για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ήττες.

Με βάση τις τιμές στις αποδόσεις, αξίζει το ποντάρισμα στους πόντους του παιχνιδιού. Αναμένουμε να είναι μεγάλο το σκορ. Έτσι, θα στηρίξουμε το Over 155.5 πόντοι στο 1.79.

ΜΠΕΣ ΤΩΡΑ στο Betarades.gr για να δεις τα κορυφαία Προγνωστικά Στοιχήματος στο ποδόσφαιρο και σε όλα τα αθλήματα. Επίσης, διαβάζεις αναλυτικές Κριτικές για όλες τις Νόμιμες Στοιχηματικές στην Ελλάδα και βρίσκεις ποια σου ταιριάζει, για εύκολη και γρήγορη Εγγραφή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις