Με γκολάρα του Λούκας γλύτωσε τα Χ-ειρότερα

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη γλίτωσε το έμφραγμα και τα χειρότερα χάρη στο γκολ του Λούκας Γκαρσία που έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μπορεί η Νίκη Βόλου να ήθελε μόνο το τρίποντο κόντρα στον Ιάλυσο, όμως ο βαθμός μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός» στην τελική σούμα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25′ με τον Μαστραντωνάκη, οι “Βολιώτες” προσπάθησαν να ανταποδώσουν, όμως ο Ροχάνο ήταν σπάταλος στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και τελικά έσωσαν έστω τον έναν βαθμό με τέρμα για highlight από τον Γκαρσία στο 91′.

Με 4-2-3-1 η Νίκη του Βοσνιάδη

Δυνατά η Νίκη, γκολ ο Ιάλυσος

Η Νίκη μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει από νωρίς το ματς κόντρα στους νησιώτες, ελέγχοντας πλήρως τη μεσαία γραμμή και ψάχνοντας την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Η κατοχή δεν έφερε τις ευκαιρίες και οι προσπάθειες έμεναν ημιτελείς. Ο Ιάλυσος στην πρώτη του καλή στιγμή κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, στο 25′ ο Σταθόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μαστραντωνάκη από το δεύτερο δοκάρι να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη, σαφώς επηρεασμένοι από την αναπάντεχη εξέλιξη, έχασαν πολύτιμο χρόνο μέχρι να ξαναβρούν τα πατήματά τους, με τους γηπεδούχους να είναι πιο επικίνδυνοι σ’ αυτό το διάστημα. Στο 32′ ο Παπουτσογιαννόπουλος γύρισε παράλληλα προς την εστία του Περιστερίδη, με τον Αλιατίδη να διώχνει σωτήρια πριν η μπάλα καταλήξει σε παίκτη του Ιάλυσου. Στο 37′ υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο όταν ο Κρουθ διεκδίκησε την μπάλα σε κάθετη πάσα στην περιοχή με τον Ανδρούτσο να πέφτει στα πόδια του και να σώζει για την ομάδα του. Οι παίκτες της Νίκης ζήτησαν πέναλτι, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τον τραυματισμό του τερματοφύλακά τους.

Η Νίκη πίεσε το τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, όμως οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τον χρόνο ώστε να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το ημίχρονο. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Πολίμος γύρισε επικίνδυνα στην περιοχή όμως ο Ανδρούτσος πρόλαβε πριν η μπάλα φτάσει στον Ροχάνο που καιροφυλακτούσε.

Λυτρώθηκε στο 91′

Με ευκαιρία από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο “Οικονομίδειο”. Ο Καλουτσικίδης επιχείρησε παράλληλη συρτή σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από την εστία του Ανδρούτσου, με τον Ροχάνο να μην μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 59′ η Νίκη έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία. Ο Γκονζάλες έβγαλε κάθετα στον Ροχάνο, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Ανδρούτσο, με τον πορτιέρε των γηπεδούχων να του παίρνει «μπουκιά από το στόμα».

Στο 65′ η είσοδος του Τζοβάρα στη θέση του Κρουθ και του Ντομίνγκεθ σ’ αυτή του Μπαλάφα έκαναν πιο επιθετική τη βολιώτικη ομάδα. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ροκάνιζαν με καθυστερήσεις τον χρόνο, στο 77′ ο Ροχάνο και πάλι αστόχησε από καλή θέση. Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά προς το φινάλε του αγώνα, με τη Νίκη να πιέζει αλλά να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η λύτρωση τελικά ήρθε στο 91′ όταν ο Τζοβάρας έβγαλε όμορφα στον Πολίμο, αυτός έκανε ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και τον Λούκας Γκαρσία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ανάποδο “ψαλιδάκι”. Στα υπόλοιπα λεπτά η Νίκη κυνήγησε το δεύτερο γκολ χωρίς όμως επιτυχία.

Οι συνθέσεις:

Ιάλυσος (Βαγ. Χαντές): Ανδρούτσος, Τερζίου, Σκεντεράι, Μπουσάι, Καρπαθάκης, Μανιώτης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρούσσος, Παπαδόπουλος (81΄ Χριστόπουλος), Μαστραντωνάκης (86΄ Πατσίλης), Σταθόπουλος (71΄ Γιώργου)

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Αλιατίδης (88΄ Αργύρης), Τσιμπούκας (88΄ Σαλαμούρας), Μπαλάφας (65΄ Τζοβαρας), Καλουτσικίδης, Πολίμος, Μέτσε, Γκαρσία, Κρουθ (65΄ Ντομίνγκεθ), Τσιώλης (38΄ Γκονζάλες), Ροχάνο

Οι διαιτητές
Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Πλάκας (Δυτικής Αττικής)
Τέταρτος: Στάμος (Αθηνών)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις