Σούπερ Λιγκ 2: Θρίλερ με την άνοδο – Όλα τα σενάρια και οι ισοβαθμίες

Το θέμα της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, την Τετάρτη, μετά τα σημερινά αποτελέσματα της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.
Τη νίκη της ημέρας πέτυχε ο Εργοτέλης στα Πηγάδια, επικρατώντας της πρωτοπόρου -μέχρι σήμερα- Ξάνθης με 1-0.

Η κρητική ομάδα πέτυχε την τέταρτη συνεχή νίκη της και την επόμενη αγωνιστική θα παλέψει για την άνοδο στην έδρα του Ιωνικού, ο οποίος επικράτησε στη Ρόδο του τοπικού Διαγόρα με το εντυπωσιακό 5-3, ενώ ο Λεβαδειακός, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο, νίκησε με 3-0 τα Χανιά και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει στη Ξάνθη

Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν: Ξάνθη – Λεβαδειακός και Ιωνικός – Εργοτέλης κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά και οι ισοβαθμίες ενδεχομένως να παίξουν σημαντικό ρόλο, καθώς είναι εξαιρετικά εύθραυστες.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα που τερματίσει στη δεύτερη θέση θα διεκδικήσει την άνοδο στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Η βαθμολογία των πλέι οφ:
1. Λεβαδειακός 50
2. Ιωνικός 50
3. Εργοτέλης 48
4. Ξάνθη 48
5. Χανιά 39
6. Διαγόρας Ρόδου 30

Τα κριτήρια ισοβαθμίας
-Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).

– Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).

– Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)

– Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)

– Η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Σε τελική ανάλυση
1. Αν ισοβαθμήσει Λεβαδειακός και Ιωνικός, τότε θα υπερισχύσει η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (αμφότερες έχουν από 42 γκολ) και μετά η καλύτερη άμυνα, αφού στα αποτελέσματα τους υπάρχει απόλυτη ισορροπία (1-1, 2-1, 2-3)

2. Αν ισοβαθμήσει Λεβαδειακός και Εργοτέλης, τότε υπερέχουν οι Βοιωτοί που έχουν δύο νίκες (1-0, 1-0) και μία ήττα 0-1.

3. Αν ισοβαθμήσει Εργοτέλης και Ξάνθη, τότε υπερέχουν οι Κρητικοί (δύο νίκες με 2-1, 1-0 και μία ήττα με 0-1)

4. Αν ισοβαθμήσει Ξάνθη και Ιωνικός, τότε υπερέχουν οι Ακρίτες (δύο νίκες με 1-0, 2-0 και μία ισοπαλία με 1-1).

Πηγή: mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις