Οργανώνεται σε επαγγελματικά πρότυπα η Ακαδημία του Τοξότη (photos)

O Τοξότης είναι ένας από τους ιστορικούς συλλόγους του Βόλου με έτος ίδρυσης το 1929. Τη δεκαετία του ’80 έφτασε να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική κατηγορία, ακολούθησαν «πέτρινα» χρόνια, με την ομάδα να παίζει στις μικρές τοπικές κατηγορίες. Τα τελευταία χρόνια επανήλθε στο προσκήνιο, ανέβηκε στην Α’ ΕΠΣΘ το 2018 και πλέον ο σύλλογος ρίχνει βαρύτητα στην υποδομή, ιδρύοντας Ακαδημία, η οποία λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.

Μετά από πολύμηνη αγωνιστική απραξία, λόγω του κορωνοϊού, η Ακαδημία του Τοξότη επαναλειτουργεί, με τον Γιώργο Καραγιάννη, παλαίμαχο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου να είναι ο υπεύθυνος της Ακαδημίας.

Οι προπονήσεις γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα στο βοηθητικό του ΕΑΚ και υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά απ’ όλους, όσοι στελεχώνουν την Ακαδημία, αλλά και από τη διοίκηση, με στόχο ο Τοξότης να στηρίζεται σε λίγα χρόνια στα δικά του παιδιά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Σκαφίδας, μιλώντας στη «Θ» τόνισε σχετικά: «Το 2010, όταν ο Τοξότης ήταν στην πλήρη απαξίωση, μαζευτήκαμε δύο-τρεις φίλοι, αναλάβαμε την ομάδα και την οδηγήσαμε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο στην Α’ τοπική κατηγορία. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δημιουργήσαμε την Ακαδημία του Τοξότη, η οποία αυτή τη στιγμή η αριθμεί 30 παιδιά και ευελπιστούμε σύντομα ο αριθμός των παιδιών να μεγαλώσει. Σε δύσκολες συνθήκες, λόγω και της πανδημίας, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια των παιδιών, τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Επικεφαλής της ακαδημίας είναι ο Γιώργος Καραγιάννης, προπονητές οι Νίκος Δενελάβας και Νίκος Μπράνος, ενώ ο Θανάσης Χρυσοχού είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα και τον αντιδήμαρχο, Ανδρέα Ζέρβα, για την βοήθεια που μας παρέχουν με τις εγκαταστάσεις στο βοηθητικό του ΕΑΚ, τις οποίες χρησιμοποιούμε για τις προπονήσεις.

Μέσα στον επόμενο μήνα, πιστεύουμε, ότι θα γίνει και η εγγραφή του συλλόγου στο αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ. Έχουμε πάρει τον τετραψήφιο κωδικό, αλλά μας λείπουν κάποια ακόμη δικαιολογητικά, τα οποία και θα τα προσκομίσουμε άμεσα».

Από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός του Τοξότη, Δημήτρης Τριχιάς, τόνισε: «Η ομάδα συμπλήρωσε 92 χρόνια από την ίδρυση της και το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει κάποια σημαντικά πράγματα. Ιδρύσαμε την Ακαδημία, μετά από 17 χρόνια ο Τοξότης ανέβηκε στην πρώτη τοπική κατηγορία, υπάρχει πλέον οργάνωση, την οποία θα ζήλευαν πολλές επαγγελματικές ομάδες και διαθέτουμε ένα τρομερά αξιόλογο προπονητικό τιμ. Στην πρώτη ομάδα προπονητής είναι ο Θανάσης Χρυσοχού και γυμναστής ο Αργύρης Παλάσκας, ενώ σύντομα θα στελεχώσει την ομάδα ακόμη ένα άτομο, που θα αναλάβει το ρόλο του σκάουτερ. Με τη βοήθεια του προέδρου μας, Απόστολου Σκαφίδα, σε λίγο καιρό θα ανακοινώσουμε την ένταξη του σωματείου στο μητρώο της ΓΓΑ. Κύριος στόχος μας είναι να μπορεί ο Τοξότης να στηρίζεται στα δικά του παιδιά, από ένα σημείο και μετά. Υπάρχουν δύο ηλικιακά γκρουπ στην Ακαδημία. Το γκρουπ 10-12 ετών και το γκρουπ 13-15 ετών.

Όποιος γονιός επιθυμεί να φέρει το παιδί του στην Ακαδημία του Τοξότη μπορεί να απευθυνθεί στον υπεύθυνο της Ακαδημίας Γιώργο Καραγιάννη ή να έρθει στο βοηθητικό του ΕΑΚ τις ημέρες της προπόνησης. Οι προπονήσεις γίνονται Δευτέρα Τρίτη και Πέμπτη 6-7 το απόγευμα.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός, είναι ότι ο κόσμος πλέον έρχεται στα παιχνίδια του Τοξότη και παρακολουθεί την ομάδα. Είμαστε σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και έχουμε πολλά σχέδια, τα οποία θέλουμε να υλοποιήσουμε. Το θέμα είναι να μας βοηθήσουν οι καιροί και οι καταστάσεις. Φροντίζουμε οι άνθρωποι που δουλεύουν στον Τοξότη, όσον αφορά το προπονητικό τιμ, να είναι διπλωματούχοι προπονητές και αξιολογημένοι».

Ο Θανάσης Χρυσοχού επί σειρά ετών εργάζεται ως προπονητής στην πρώτη ομάδα του Τοξότη. Αναφερόμενος στην Ακαδημία και τη λειτουργία της, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που μετά από 92 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκε η ομάδα, καταφέραμε να φτιάξουμε την Ακαδημία. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο να τους μάθουμε τα μυστικά της μπάλας. Σε δεύτερη φάση κάποιοι από αυτούς να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Μακάρι, να υπάρξουν και ορισμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα υπογράψουν και επαγγελματικά συμβόλαια σε μεγάλες ομάδες.

Χρειάζεται πολλή δουλειά και για τον λόγο αυτό έχουμε πέσει όλοι με τα… μούτρα στην Ακαδημία. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Στελεχώσαμε την Ακαδημία με ικανούς προπονητές, γνώστες του αντικειμένου, ενώ επικεφαλής είναι ο Γιώργο Καραγιάννης, ο οποίος με την εμπειρία και τις γνώσεις του προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Θέλουμε να φέρουμε στον Τοξότη όλα τα παιδιά από την περιοχή της Νέας Δημητριάδας, να φορέσουν την φανέλα, να αγαπήσουν τον σύλλογο και να αναδειχθούν μέσα από αυτόν».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις