ΝΙΚΗτήρια… πρόσκληση

Το 2015 αποτελεί εδώ και λίγες μέρες παρελθόν. Ήταν μια αγωνιστική χρόνια που για το κολυμβητικό τμήμα της Νίκης Βόλου αποτέλεσε ορόσημο, καθώς ήταν γεμάτη από επιτυχίες μέσα στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες της αγωνιστικής με τη καθοδήγηση των προπονητών της, Μέμου Στάθη και Βλιώρα Αχιλλέα, έδωσαν το παρόν σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα και περιφερειακές συναντήσεις.

Χωρίς λεονταρισμούς, με συστηματική και μεθοδευμένη δουλειά το κολυμβητικό τμήμα της Νίκης Βόλου κατάφερε να καταξιωθεί τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο με αθλητές που στο σύνολο τους είναι γέννημα θρέμμα του κολυμβητικού τμήματος.

Ξεκινώντας έναν μίνι αγωνιστικό απολογισμό της περσινής χρονιάς – κατά χρονολογική σειρά – θα πρέπει να σταθούμε στα δέκα μετάλλια που κατακτήθηκαν στο χειμερινό πρωτάθλημα κατηγοριών Βορείου Ελλάδος. Η Αγιώτη Ελένη ως νεάνιδα με τα τρία (3) χρυσά μετάλλια στα 50, 100 και 200μ. ΠΡ, η Μεντεκίδη Αναστασία με τα δύο (2) χρυσά μετάλλια 100 και 200μ. ΕΛ, η Κιόσια Αλεξία με τα δύο (2) χρυσά μετάλλια στα 400 και 800μ. ΕΛ, η Λουκάκη Αθανασία με ένα (1) χρυσό στα 200μ. ΥΠΤ, η Παρίσση Χαρίκλεια με το ασημένιο 50μ. ΠΤ και το χάλκινο στα 100μ. ΠΤ καθώς και τα δύο (2) χρυσά και το ένα (1) ασημένιο στις σκυταλοδρομίες (4×100μ. ΕΛ ΠΓΚ Β’: Μεντεκίδη, Παρίσση, Κιόσια, Νικοβιώτη, 4×100μ. Μ.Ο.: Λουκάκη, Μεντεκίδη, Παρίσση, Κιόσια και 4×200μ. ΕΛ: Νικολοπούλου, Μεντεκίδη, Νικοβίωτη, Λουκάκη) έδωσαν το έναυσμα για την καταξίωση του συλλόγου. Με ενδιάμεσους στόχους όπως ήταν τα “Τσετσέλεια”, η ομάδα εργάστηκε για το θερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών που έγινε στη Πάτρα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα τον Ιούλιο μήνα.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας η ομάδα κατέκτησε επτά (7) μετάλλια εκ των οποίων τα τέσσερα (4) χρυσά ένα (1) ασημένιο και δύο (2) χάλκινα. Η Αναστασία Μεντεκίδη κατέκτησε ένα (1) χρυσό στα 400μ. ΕΛ, ένα (1) ασημένιο 200μ. Μ.Α. και ένα (1) χάλκινο στα 100μ. ΕΛ και η Κιόσια Αλεξία κατέκτησε ένα (1) χάλκινο στα 800μ. ΕΛ. Παράλληλα δε, οι Πούλιος Στυλιανός, Παρίσση Χαρίκλεια, Λουκάκη Αθανασία, Κιόσια Αλεξία είχαν συμμέτοχη στους τελικούς των αγωνισμάτων 400μ. Μ.Α. 200μ. ΠΡ, 200μ. ΥΠΤ, 200μ. Μ.Α. καταλαμβάνοντας θέση μέσα στη πρώτη πεντάδα.

Η κατάκτηση όμως των τριών (3) χρυσών μεταλλίων στη κατηγορία ΠΓΚ Β’ και στο σύνολο των σκυταλοδρομιών που διεξήχθησαν ήταν το γεγονός που σε βάθος τουλάχιστον 20ετίας δεν έχει επιτευχθεί από επαρχιακό σύλλογο. Η Μεντεκίδη Αναστασία, η Κιόσια Αλεξία, η Παρίσση Χαρίκλεια, η Νικοβιώτη Αναστασία και η Νικολοπούλου Μαρία αποτέλεσαν την ομάδα που κατέκτησε τα 4×100μ. Μ.Ο., 4×200μ. ΕΛ και 4×100μ. ΕΛ.

Από την άλλη, η προαγωνιστική ομάδα του συλλόγου καθοδηγούμενη από τους Μέμο Στάθη, Βλιώρα Αχιλλέα και Σταμάτη Μαρία σε κάθε αγωνιστική συμμέτοχη της έδωσε πραγματικά το στίγμα της με πολυάριθμες αποστολές και κατάφερε να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια ομάδα τόσο στο χειμερινό όσο και στο καλοκαιρινό πρωτάθλημα προαγωνιστικών κατηγόριων καθώς και πολυνίκης σύλλογος σε οποία διασυλλογική ημερίδα συμμετείχε κατά την περσινή χρόνια.

Τα 6α ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ 2016 αποτελούν το πρώτο αγωνιστικό και οργανωτικό στοίχημα του συλλόγου. Στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας “Βασίλειος Πολύμερος” για τρεις ημέρες θα χτυπά η κολυμβητική καρδιά του Βόλου. Για φέτος το στοίχημα είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς τα “ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ” συμπεριλαμβάνουν για πρώτη χρόνια και τις αγωνιστικές κατηγορίες.

Ο Γ.Σ. Νίκη Βόλου σας καλεί όλους να γνωρίσετε από κοντά το άθλημα της κολύμβησης, να χειροκροτήσετε τις προσπάθειες τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων αθλητών και να χαρείτε μαζί τους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΝΙΚΗΤΗΡΙΩΝ 2016”

nikitiria1

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις