Έτοιμοι να σηκώσουν την Κούπα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μάχονται απόψε στις 21.00 στο ΟΑΚΑ (Cosmote Sport1) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους «ερυθρόλευκους» να στοχεύουν στο δεύτερο σερί νταμπλ, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να κατακτήσει και πάλι το τρόπαιο, μετά την περίοδο 2018-19.
Οι δύο «μονομάχοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και δηλώνουν έτοιμοι για το αποψινό παιχνίδι, στο οποίο τα πάντα μπορούν να συμβούν, αν και ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το βράδυ της Παρασκευής την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. O Παπασταθόπουλος έδειξε για πρώτη φορά ότι είναι πραγματικά καλά από τον τραυματισμό του και μετά. Υπάρχει η αίσθηση ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να παίξει από την αρχή. Ειδάλλως, θα βρίσκεται στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άνοιξε γενικότερα τα χαρτιά του και αυτό το γεγονός μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Είτε επειδή θέλει να κρατήσει στην τσίτα τους παίκτες ή δεν αποκλείεται να έγινε στο πλαίσιο της… μάχης των δύο πάγκων, αφού οι προπονητές σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θέλουν πολλές φορές να φανερώνουν τα πλάνα τους.
Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε τόσο σύστημα με τρία στόπερ και συγκεκριμένα το 3-4-3, το οποίο αν εφαρμόσει θα έχει τους Σεμέδο, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στο κέντρο της άμυνας, ενώ τέσταρε και το 4-3-3, με τους Σεμέδο και Παπασταθόπουλο στα στόπερ.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση δοκίμασε και σύστημα με Ελ Αραμπί στην κορυφή, στο οποίο ο Μαροκινός είχε Μασούρα και Μπρούμα (εναλλακτική ο Φορτούνης) να τον πλαισιώνουν, όπως και αυτό με τον Ελ Αραμπί να πλαισιώνει τον Χασάν. Το δεύτερο το εφάρμοσε πρόσφατα στο 4-1 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Την ίδια ώρα, ο Πάμπλο Γκαρσία φέρεται να έχει δύο διλλήματα για τη βασική ενδεκάδα. Οι Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς και Κρμέντσικ είναι οι σίγουροι, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να έχει διλήμματα όσον αφορά τη θέση του αριστερού στόπερ (Μιχαηλίδης ή Κρέσπο) και του παρτενέρ του Ζίβκοβιτς πίσω από τον Κρμέντσικ. Εάν δεν είναι στο 100% ο Ελ Καντουρί, θα επιλεχθεί ο Ουάρντα.

Διαιτητής ο Ολλανδός Μάκελι
Έναν από τους πιο έμπειρους διαιτητές στην Ευρώπη όρισε η ΚΕΔ για να διευθύνει τον αποψινό τελικό, καθώς η επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι ο Ντάνι Μάκελι. Βοηθοί του Ολλανδού θα είναι οι Χέσελ Στέγκστρα, Γιαν ντε Φρις και 4ος διαιτητής θα είναι ο Δημήτρης Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας. Χρέη VAR θα έχει ο επίσης συμπατριώτης του, Κέβιν Μπλομ, ενώ AVAR θα είναι ο Τρύφων Πετρόπουλος.
Τη φετινή σεζόν, ο 38χρονος που στο επάγγελμα είναι αστυνομικός, έχει σφυρίξει 41 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με οχτώ εξ αυτών να αφορούν το Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα η μία ήταν το Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι 1-1.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις