Έκθεση-σοκ για την Football League!

Εισήγηση-παρότρυνση για παύση της λειτουργίας των ΠΑΕ της Β’ Εθνικής με τη μορφή των ανώνυμων εταιριών από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Το θέμα είναι γνωστό στους κόλπους της Football League, όμως, ούτε από την ΕΠΟ ούτε από την διοργανώτρια αρχή έχουν πάρει θέση.

Με έκθεση-βόμβα που στάλθηκε στην ΕΠΟ, το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης ανέδειξε τις παθογένειες και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματικές ομάδες, ιδίως στη Β’ Εθνική.

Συγκεκριμένα στην αναφορά που έγινε οι ομάδες της Α’ Εθνικής παρουσιάζονται ως μη βιώσιμες στο σύνολό τους και πως θα επηρεαστεί αργά ή γρήγορα η λειτουργία τους, ενώ για αυτές της Β’ Εθνικής έγινε εμμέσως πλην σαφώς πρόταση να σταματήσουν να λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες και να βρεθούν άλλοι νομικοί τρόποι συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

Το θέμα είναι πιο σοβαρό από όσο φαίνεται δεδομένου ότι η κυβέρνηση ήδη ψάχνει τρόπο για τον εξορθολογισμό των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών με νομικό πλαίσιο που ορίζεται για όλες τις ΑΕ.

Για τον λόγο αυτό διεξήχθη προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία των αναγκαίων νομοθετικών παρεμβάσεων και άλλων ενεργειών των συναρμόδιων Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, ούτε ώστε οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες να λειτουργούν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ορίζεται για όλες τις Α.Ε., για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και την αποτελεσματικότερη εποπτεία από τη πλευρά της πολιτείας μέσω των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εξυγίανση του πλαισίου λειτουργίας των ΠΑΕ & ΚΑΕ θεωρείται ως βασικός όρος για την ομαλή και σύννομη λειτουργία και αξιοπιστία των επαγγελματικών αθλημάτων και των φορέων τους.

mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις