Θέλει να εξελίξει τον Βόλο ο Αμπασκάλ και να εξελιχθεί και ο ίδιος

Η επιλογή του Βόλου να προχωρήσει την πρόληψη του Γκιγέρμο Αμπασκάλ, για τη θέση του προπονητή, προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς, λόγω της ηλικίας του Ισπανού τεχνικού. Κι αυτό, γιατί είναι μόλις 32 ετών. Είναι λάτρης του 4-3-3 και έρχεται στον Βόλο με σκοπό να ανεβάσει την ομάδα ένα σκαλοπάτι και τη νέα χρονιά οι «κυανέρυθροι» να αγωνιστούν στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Με πανεπιστημιακές σπουδές στην πόλη από την οποία κατάγεται, τη Σεβίλλη, έχει δουλέψει ήδη σε Ισπανία, Ελβετία και Ιταλία.

Στην πορεία των ετών ταυτίστηκε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Για την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού του, ο Γκουαρντιόλα ήταν για τον Αμπασκάλ ένα σημείο αναφοράς.

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Marca, ο Αμπασκάλ είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως ένα… μεγάλο σε ηλικία άτομο σε σώμα νέου, θέλοντας να εκθειάσει την ωριμότητά του. «Δεν είναι απαραίτητο να είσαι 60 χρονών ή να είσαι πρώην ποδοσφαιριστής για να πάρεις αποτελέσματα. Θεωρώ τον εαυτό μου σαν ένα μεγάλο σε ηλικία άνθρωπο που βρίσκεται στο σώμα ενός νεαρού ατόμου», είχε πει.

Πλέον ανοίγει μπροστά του το κεφάλαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την παρουσία του στον Βόλο, ευελπιστώντας να εξελίξει την ομάδα της Μαγνησίας, αλλά και να εξελιχθεί και ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις