Επεισόδια στον Κορυδαλλό

Οι αναμετρήσεις της Προοδευτικής με το Κερατσίνι ποτέ δεν περνάνε απαρατήρητες, χαρακτηρίζονται ως ντέρμπι από παλιά και τις περισσότερες φορές τις συνοδεύουν διαφόρου είδους επεισόδια. Αυτή τη φορά, τα έκτροπα έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο του Κορυδαλλού μετά το φινάλε του σαββατιάτικου (9/1) αγώνα, για την 15η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α’ κατηγορίας.

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το παιχνίδι είχε πολύ μεγάλη ένταση, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, διαπληκτισμοί και συνεχείς λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ο πειραιώτης διαιτητής Καρυοφύλλης σφύριξε τη λήξη (1-1) και ο κόσμος του Κερατσινίου, περίπου 50 άτομα, ξεκίνησε να αποχωρεί από τη θύρα των φιλοξενουμένων. Και εκεί έγινε το μεγάλο λάθος.

Η αστυνομία θα έπρεπε να τους απαγορεύσει την έξοδο, αφού σε ματς υψηλού κινδύνου, συνηθίζεται πρώτα να αδειάζει το γήπεδο από τον κόσμο των γηπεδούχων και έπειτα να αποχωρούν οι φιλοξενούμενοι υπό την συνοδεία των ΜΑΤ. Ετσι, όσοι «Κερατσινιώτες» βγήκαν από την εξέδρα «έπεσαν» πάνω σε οπαδούς της Προοδευτικής.

Το κακό δεν άργησε να γίνει. Ξεκίνησε ένας ασταμάτητος πετροπόλεμος που περιελάμβανε τούβλα, μάρμαρα, ξύλα, φωτοβολίδες και σπασμένα καθίσματα. Για περίπου 15 λεπτά οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με τους ελάχιστους αστυνομικούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πράγματα. Μάταια…

Αναπόφευκτα υπήρξαν τραυματίες. Όχι βέβαια, σοβαρά, αλλά «άνοιξαν» κεφάλια. Οι μεν, έβριζαν τους δε και για παλαιότερα γεγονότα. Τελικά, η αστυνομική δύναμη αυξήθηκε, ο κόσμος του Κερατσινίου αποχώρησε σταδιακά, ενώ η αποστολή του συλλόγου αποχώρησε μετά από μία ώρα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις