ΟΥΕΦΑ: «Πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους»

Δεν κάνει πίσω η ΟΥΕΦΑ ως προς την επιβολή κυρώσεων σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για την ίδρυση, τη συμμετοχή και (κυρίως) τη μη μεταμέλειά ως προς το πρότζεκτ της European Super League.

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (25/5) ότι τα τρία μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας για τη συμμετοχή τους στην ESL.

«Μετά την έρευνα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ σε σχέση με την αποκαλούμενη Super League, κινούνται πειθαρχικές διαδικασίες απέναντι στις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου της ΟΥΕΦΑ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πειθαρχικό της ΟΥΕΦΑ θα λάβει προσεχώς την απόφαση για το μέγεθος της τιμωρίας. Κι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ετυμηγορία απέναντι σε μια κίνηση που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το οικοδόμημα του Champions League, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ΟΥΕΦΑ.

Σημειωτέον ότι η Ρεάλ, η Μπάρτσα και η Γιούβε είναι οι μόνες από τις 12 ομάδες της ιδρυτικής διακήρυξης που δεν έχουν αποκηρύξει τη European Super League, όπως έπραξαν όλοι οι υπόλοιποι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις