Τελικός Γιουρόπα Λιγκ: H «πρωτάρα» Βιγιαρεάλ «κοντράρει» την έμπειρη Γιουνάιτεντ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και έτσι και το Europa League ρίχνει αυλαία απόψε (26/05 22:00 COSMOTE TV Sport). Η Βιγιαρεάλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα «κοντράρουν» τις δυνάμεις τους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και μόνο μία θα «κατακτήσει» την κορυφή της Ευρώπης.

Στο Γκντανσκ της Πολωνίας θα αναμετρηθούν η Βιγιαρεάλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ισπανική ομάδα κυνηγάει το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο της ιστορίας της. Οι «μπέμπηδες» κατέκτησαν το Europa League την περίοδο 2016-2017 και θέλουν να προσθέσουν ένα ακόμα κύπελλο στην πλούσια συλλογή τους.

Βιγιαρεάλ
Η ισπανική ομάδα «λατρεύει» να πηγαίνει… κόντρα σε κάθε πρόβλεψη. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είναι πανέτοιμη για την μεγάλη «μάχη», στοχεύοντας στην κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού τίτλου. Ο Έμερι γνωρίζει τον τρόπο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή… κορυφή, καθώς έχει κατακτήσει τρεις φορές το Europa League με την Σεβίλλη.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ ακολούθησαν συνεχείς προκρίσεις χωρίς ήττα. Ο Ισπανός προπονητής, έχει δημιουργήσει μία ομάδα που βασίζεται στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία ενώ όταν ελέγχει το πίσω μέρος του γηπέδου, καταφέρνει να σκοράρει. Ωστόσο, η φιλοσοφία του Εμερι, δεν είναι ταυτόσημη με το επιθετικό ποδόσφαιρο, αφού στην πλειονότητα των αγώνων, φροντίζει ώστε οι παίκτες του να διατηρήσουν το «μηδέν».

Κόντρα στην Μάντσετσερ η ισπανική ομάδα πρέπει να προσπαθήσει για την υπέρβαση και να υιοθετήσει έναν πιο επιθετικό τρόπο παιχνιδιού, αναζητώντας από νωρίς το γκολ.

ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάϊ Εμερι): Ρούλι ή Ασένιο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα, Πίνο, Καπουε, Παρέχο, Τριγκέρος, Μορένο, Μπάκα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Το σύνθημα στους «μπέμπηδες» είναι ξεκάθαρο, «να επαναλάβουμε την χρονιά 2016-17». Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν στο Europa League προερχόμενοι από το Champions League και έφθασαν μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, καθώς απέκλεισαν διαδοχικά τις Σοσιεδάδ, Μίλαν, Γρανάδα και Ρόμα.

Με παίκτες, όπως ο Πογκμπά, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Ράσφορντ, ο Καβάνι, ο Γκρίνγουντ και ο Τζέϊμς, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν θα μπορούσε παρά να επιλέξει έναν επιθετικό τρόπο παιχνιδιού. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της Γιουνάιτεντ είναι ότι ποτέ δεν αρκείται σε ένα μόνο γκολ. Όπως και στην ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο όμως, όταν κάπου υπερέχεις, υστερείς σε άλλο σημείο. Με άλλα λόγια, η δυνατή επίθεση των «μπέμπηδων» πάει… ασορτί με την ευάλωτη άμυνα, «κενό» που ο Σόλσκιερ καλείται να αντιμετωπίσει ενόψει το σημερινού τελικού.

Ένα από τα σημεία που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικό για την έκβαση του τελικού, είναι η ταχύτητα, τομέας στον οποίο υπερτερεί η αγγλική ομάδα, ενώ όσον αφορά στην δύναμη, οι δύο «μονομάχοι» δεν έχουν σημαντικές διαφορές.

ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μπαγί, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι.

Διαιτητής του τελικού, ορίσθηκε ο Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν, με βοηθούς τους συμπατριώτες

του, Νικολά Ντανός και Σιρίλ Γκρινγκόρ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις