European Super League: Δεν υποχωρούν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους

Οι τρεις ιδρυτικοί σύλλογοι της European Super League απάντησαν στις απειλές της UEFA για κυρώσεις και δεν υποχωρούν.
Μολονότι ναυάγησε το πρότζεκτ της European Super League, δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Τα τρία ιδρυτικά μέλη, τα οποία είναι και τα μόνα (από τα 12 κλαμπ της αρχικής σύνθεσης) που δεν έχουν αποκηρύξει το εγχείρημα, επιμένουν στην κίνησή τους, ενώ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για να απαντήσουν στην UEFA που ανακοίνωσε ότι άνοιξε την πειθαρχική διαδικασία για ενδεχόμενη τιμωρία τους.

Μάλιστα ζητούν να επέλθει η αλλαγή στο ποδόσφαιρο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει και η πτώση του. Οι τρεις κολοσσοί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κάνουν λόγο για «ανησυχητική συμπεριφορά» της UEFA και «σκανδαλώδη παραβίαση απόφασης των δικαστηρίων», ενώ προσθέτουν ότι δεν θα δεχτούν «οποιαδήποτε μορφή εξαναγκασμού και ανυπόφορης πίεσης».

Η ανακοίνωση των τριών
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης θέλουν να εκφράσουν την απόλυτη απόρριψη στην επίμονη πίεση που ασκεί η UEFA προς τρεις από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αυτή η ανησυχητική συμπεριφορά συνιστά σκανδαλώδη παραβίαση της απόφασης των δικαστηρίων, που έχουν ήδη προειδοποιήσει επίσημα την UEFA να πάρει πίσω οποιαδήποτε δράση με την οποία στόχευε να τιμωρήσει τα ιδρυτικά μέλη της Super League, την ώρα που οι νομικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνεπώς, η έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας από την UEFA είναι ακατανόητο και μια ευθεία επίθεση σε βάρος του νόμου που, εμείς οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε χτίσει δημοκρατικά, ενώ παράλληλα συναποτελεί έλλειψη σεβασμού προς τις ίδιες τις αρχές των δικαστικών οργάνων.

Από την αρχή, η Super League έχει προωθηθεί με στόχο την αναβάθμιση της κατάστασης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μέσω διαρκούς διαλόγου με την UEFA και με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος για το άθλημα και την προσφορά του καλύτερου δυνατού show προς τους φιλάθλους.

Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε πλαίσιο βιωσιμότητας και αλληλεγγύης, ειδικά εν μέσω μίας επισφαλούς οικονομικής κατάστασης όπως αυτή που βιώνουν πολλοί σύλλογοι της Ευρώπης.

Αντί να αναζητά τρόπους εκμοντερνισμού του ποδοσφαίρου μέσω ανοιχτού διαλόγου, η UEFA περιμένει από εμάς να αποσύρουμε τις εν εξελίξει δικαστικές διενέργειες που αμφισβητούν το μονοπώλιό τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι τους σύλλογοι με πάνω από έναν αιώνα ζωής, δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε μορφή εξαναγκασμού και ανυπόφορης πίεσης, ενώ παράλληλα παραμένουν θετικές για μια αντιπαράθεση στο πλαίσιο του σεβασμού και μέσω διαλόγου, τις επείγουσες λύσεις που το ποδόσφαιρο χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Ή θα αναδιοργανώσουμε το ποδόσφαιρο, ή θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την αναπόφευκτη πτώση του».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις