Σταθερά στην κορυφή η Ακρόπολη, 3-1 τον Ελευθεριακό

Με νίκη ξεκίνησε το 2016 η ομάδα του Β. Τάχου καθώς επικράτησε με 3-1 του αξιόμαχου Ελευθεριακού στο Σέσκλο και εξακολουθεί να είναι μόνη 1η στην κορυφή της Β’ Ε.Π.Σ.Θ. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Παγώνης(30′ – 80′), Κολημήτρας Αν. (43′ πεν.) ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Τσιακαλέας (35′ πεν.)

Η ομάδα του Σέσκλου αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε τελικώς να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ελευθεριακού, αν και αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το 34′ όταν ο Κορέντης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, καθώς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Παλιούρα για την ανατροπή του Μαυρουδή στην φάση του πέναλτι-γκολ στο 35′. Όσον αφορά το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης είχαν ευκαιρίες αρκετές για να πάρουν κεφάλι στο σκορ με την πρώτη να σημειώνεται στο καλεντάρι της αναμέτρησης, στο 10′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιχολίτση από τα αριστερά, ο Παγώνης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως η κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παπάς με κάθετη πάσα έβγαλε τον Παγώνη στην πλάτη της άμυνας του Ελευθεριακού, όμως ο φορ της Ακρόπολης σούταρε είχε και πάλι την ίδια κατάληξη. Στο 27′ ο Ζησιμάτος, για λογαριασμό των φιλοξενουμένων έπιασε ένα ξερό-δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Κορέντη.

Οι γηπεδούχοι τελικά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Παγώνη να νικάει τον Μαντζαφλάρη στο 30′ από κοντά με προβολή, έπειτα από γύρισμα του Μιχολίτση από τα αριστερά, προσπάθεια που ξεκίνησε κάτω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής ο πλάγιος μέσος της Ακρόπολης.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, όχι μόνο ήρθε η ισοφάριση, αλλά το κακό ζευγάρωσε με την αποβολή του Κορέντη στην ίδια φάση. Συγκεκριμένα, ο Βαβλέκας από τα δεξιά έ

έβγαλε με ωραία συρτή μπαλιά τον Μαυρουδή στην πλάτη των γηπεδούχων και σε τετ-α-τετ με τον Κορέντη, ανετράπη και ο διαιτητής

Παλιούρας επέδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών και έδειξε και την απευθείας κόκκινη στον τερματοφύλακα της Ακρόπολης μιας και ήταν ο τελευταίος παίχτης. Την εκτέλεση του πέναλτι εκτέλεσε ο Τσιακαλέας που δεν λάθεψε και από τα 11 βήματα έφερε το ματς στα ίσια στο 35ο λεπτό της συνάντησης.

Πριν όμως οι δύο ομάδες πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια, οι Σεσκλιώτες με πανομοιότυπο τρόπο όπως στην φάση του 35′ πήραν κεφάλι εκ νέου μιας και ο Α. Κολημήτρας μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Μιχολίτσης στο 42′ κάνοντας έτσι το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν ελάχιστες, καθώς ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε καθόλου τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών για να παιχτεί ποδόσφαιρό και ουσιαστικά, χρίσει αναφοράς μόνο το δοκάρι στο 65′ από μεριάς Ακρόπολης με τον Παγώνη να πατάει περιοχή, να επιχειρεί το σουτ, όμως είδε την προσπάθεια του να σταματά στο δεξί κάθετο του Μαντζαφλάρη. Ενώ στο 80′ είχαμε το τελικό 3-1 με τον Παγώνη να φτάνει τα δύο τέρματα στην αναμέτρηση επωφελούμενος το λάθος του τερματοφύλακα του Ελευθεριακού να καθαρίσει την σέντρα του Κ. Κολημήτρα από τα δεξιά και με κεφαλιά να κλειδώνει το τρίποντο για την ομάδα του.

Συνθέσεις:

Ακρόπολη Σέσκλου: Κορέντης, Αξιώτης, Β. Κόυνης (35′ Μιχέας), Φ. Φώτου, Δ. Φώτου, Κ. Κολημήτρας, Πασσιάς, Παπάς (83′ Χρ. Τσουτσας), Παγώνης, Α. Κολημήτρας, Μιχολίτσης.

Ελευθεριακός: Μαντζαφλάρης, Βαβλέκας, Σταμπουλόγλου, Ζησόπουλος(68′ Φουφίκος), Δούκας, Γούσιος, Μαυρούδης, Ζησιμάτος (56′ Νώτας), Τσιακαλέας, Σκιαθίτης, Πριτσίνης.

Ρεπορτάζ : Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις