Football League: Το pregame του Βορείου ομίλου

Για τρίτη φορά στη σεζόν στη βαθμολογία του Βορείου ομίλου της Football League προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή! Και τις δύο προηγούμενες ήταν νωρίς στη σεζόν, ενώ πλησιάζοντας προς το τέλος γίνεται πιο συναρπαστικό το γεγονός. Και το ενδιαφέρον κορυφώνεται, καθώς οι δύο από αυτές παίζουν μεταξύ τους.

Βέροια – Πανσερραϊκός
Οι δύο από τις τρεις ιστορικές ομάδες, που μοιράζονται την κορυφή, παίζουν μεταξύ τους το Σάββατο. Η Βέροια έχει μια ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή στον πρώτο γύρο από τον Πανσερραϊκό με 1-0, αλλά οι τρεις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, με ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία, της στέρησαν σημαντικούς βαθμούς.
Ο Πανσερραϊκός κέρδισε τα τρία τελευταία παιχνίδια, που ήταν όλα στην έδρα του με 1-0 και πηγαίνει στη Βέροια για το μεγάλο αποτέλεσμα. Όλη η ιστορία τους είναι στην Α’ και τη Β’ Εθνική και για πρώτη φορά συναντιούνται σε αυτό το επίπεδο.
Η Βέροια έχει να χάσει από τον Πανσερραϊκό στην έδρα της εδώ και 43 χρόνια. Ήταν στις 28 Μαΐου 1978, όταν για την τελευταία αγωνιστική της Α’ Εθνικής ο Πανσερραϊκός νικούσε 2-1 (88′ σουτ Πουρσανίδης – 49′ κεφαλιά Πανταζής, 83′ σουτ Καλτσάς) για να μείνει στην κατηγορία.

Καβάλα – Τρίγλια
Η Καβάλα πέρασε και από την Κατερίνη με νίκη και επιστρέφει στο «Ανθή Καραγιάννη» για να ξεπεράσει την ήττα στο τελευταίο της παιχνίδι εκεί από τον Απόλλωνα Πόντου. Υποδέχεται την Τρίγλια, τη μια από τις δύο ομάδες που τη νίκησαν φέτος.
Στις 14 Απριλίου η Καβάλα πήγε στη Χαλκιδική με τέσσερις νίκες στο ξεκίνημα, αλλά ηττήθηκε με 3-2 (2’ αυτογκόλ Κολλαράς, 36’ σουτ Τότσκα, 54’ φάουλ Σεγκιέργκης – 23’ αυτογκόλ Ποζατζίδης, 77’ φάουλ Ορφανίδης) σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπου μάλιστα έχασε και πέναλτι.
Η Τρίγλια νίκησε με αυτογκόλ στο 90’ το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της με το Θεσπρωτό και πήρε βαθμολογική ανάσα. Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει χάσει μέσα και δεν έχει νικήσει έξω.

Πιερικός – Απόλλων Πόντου
Η εντός έδρας ήττα από την Καβάλα άφησε μακριά από το γκρουπ της κορυφής τον Πιερικό. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου είναι καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα της Καλαμαριάς έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της με δύο διαδοχικές νίκες εκτός έδρας, με Καβάλα και Θεσπρωτό. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μάζεψε εννέα βαθμούς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αφού είχε μόλις δύο στα οκτώ πρώτα.
Στον πρώτο γύρο ο Απόλλων Πόντου πήρε τον πρώτο του βαθμό, με το 2-2 που έφερε στο γήπεδο του Βατανιακού με τον Πιερικό (2’ κεφαλιά Καλογέρης, 90’ σουτ Παναγιώτου – 36’ σουτ Κυβελίδης, 89’ κεφαλιά Μπαβέλης).

Ολυμπιακός Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας
Με μια νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια του και με αυτό με τον Απόλλωνα Πόντου να μην γίνεται λόγω τροφικής δηλητηρίασης των παικτών του, ο Ολυμπιακός Βόλου κινδυνεύει να βρεθεί στο κάτω μισό της βαθμολογίας, αν δεν πάρει κάτι από το παιχνίδι με τον Αλμωπό. Και η ομάδα της Πέλλας δεν αισθάνεται ασφαλής, αν και είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.
Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 1-0 (68’ σουτ Παπαδημητρίου) στην Αριδαία, αλλά από τότε έχει κάνει άλλη μια, αλλά όχι εκτός έδρας. Για τον Αλμωπό είναι η μοναδική ήττα εντός έδρας.
Η τελευταία συνάντησή τους με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο ήταν πριν από 25 χρόνια. Διεξήχθη στον Αλμυρό και ο Αλμωπός επικράτησε με 2-1 (67’ σουτ Καραμίχαλος – 64’ σουτ Τζεβελέκης, 69’ σουτ Ρέββας).

ΑΕ Ποντίων – Θεσπρωτός
Επτά αγώνες χωρίς γκολ συμπλήρωσε η ΑΕ Ποντίων, ωστόσο δεν έχει χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια στην έδρα της, φέρνοντας σε όλα 0-0. Υποδέχεται τον Θεσπρωτό, που μετά την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου έχει μπλέξει σε περιπέτεια. Και με το δύσκολο πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια, μόνο μια νίκη στην Κοζάνη μπορεί να του δώσει βαθμολογική ανάσα.
Στον πρώτο γύρο ο Θεσπρωτός είχε επικρατήσει με 3-1 (2’ σουτ Σαραντίδης, 32’ κεφαλιά Μπίκας, 57’ σουτ Σαραντίδης – 14’ πέναλτι Σέα).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις