Αυτό είναι το σχέδιο για τις Β’ ομάδες

Αυτό είναι το αρχικό σχέδιο που είχε παρουσιαστεί στις 6 Μαΐου από τη Σούπερ Λιγκ 1 για τις Β’ ομάδες, του οποίου αρκετά από αυτά αναμένεται να αρχίσουν να υλοποιούνται σταδιακά, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σκοπός

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που θα επιτρέψει σε Π.Α.Ε. της Super League, να
δημιουργήσουν Β’ ομάδες οι οποίες θα αγωνίζονται στα εθνικά Πρωταθλήματα.

Συμμετοχή στις διοργανώσεις 

Ø Πόσες και ποιες Π.Α.Ε. της SL θα έχουν Β’ ομάδα;

o    Κάθε Π.Α.Ε. που συμμετέχει στη Super League 1 μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα Β, με σκοπό τη συμμετοχή της σε κατώτερες κατηγορίες.

o    Η δημιουργία των Β’ ομάδων θα είναι προαιρετική. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία Β’ Ομάδων δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη δομή των Πρωταθλημάτων Υποδομής.

o    Θα υπάρχει ένα όριο εισόδου ομάδων Β’ στην επαγγελματική κατηγορία που θα επιλέξουν, το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις τέσσερεις (4) ομάδες ανά κατηγορία.

o    Η δήλωση συμμετοχής μίας ομάδας Β’ σε οποιαδήποτε κατηγορία από οποιαδήποτε Π.Α.Ε. που συμμετέχει στην Super League 1, εξαρτάται από τον αριθμό των διαθέσιμων κενών θέσεων.

o    Εάν μία Π.Α.Ε. δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ανανεώσει την εγγραφή της ομάδας Β’, αυτόματα ανοίγει μία κενή θέση για ομάδα Β’.

 

Ø Σε ποια κατηγορία θα ενταχθούν ;

o    Ειδικά για την αγωνιστική περίοδο που θα ξεκινήσουν οι Β’ ομάδες, κάθε ομάδα θα δηλώσει την  κατηγορία στην οποία θέλει να αγωνισθεί.

o    Η συμμετοχή της ομάδας Β’ στην κατηγορία στην οποία θα δηλώσει συμμετοχή είναι υποχρεωτική για τρεις αγωνιστικές περιόδους.

Στο τέλος κάθε κύκλου, η εκάστοτε Π.Α.Ε. θα δηλώνει την πρόθεσή της να ανανεώσει τη συμμετοχή της για έναν ακόμη κύκλο.

o    Προτείνεται, η επιλογή των Β’ ομάδων να γίνεται ανά δυάδες και με σειρά προτεραιότητας βάσει του ranking της K19 την τελευταία 10ετία.

Ø Θα συμμετέχουν οι Β’ ομάδες σε τυχόν διαδικασίες Playoffs & Playouts;

o Με δεδομένο ότι τα Playoffs και Playouts αποτελούν συνέχεια του Πρωταθλήματος, οι Β’ Ομάδες προτείνεται να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Ø Θα συμμετέχουν οι Β’ ομάδες στο Κύπελλο Ελλάδας;

o Σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι Β’ ομάδες που συμμετέχουν σε Εθνική κατηγορία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο. Αντίστοιχα και στη δική μας περίπτωση οι Β’ ομάδες προτείνεται να μην συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας.

 

Προβιβασμός – Υποβιβασμός

Οι Β΄ ομάδες θα υποβιβάζονται και θα προβιβάζονται; o Σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι Β΄ ομάδες που συμμετέχουν σε Εθνική κατηγορία προβιβάζονται και υποβιβάζονται, με τον περιορισμό ότι πρέπει να αγωνίζονται τουλάχιστον μία κατηγορία (σε μερικές χώρες όπως Νορβηγία & Πολωνία, δύο) κατώτερη από αυτή που αγωνίζεται η μητρική ομάδα.

o    Οι Β’ Ομάδες θα αγωνίζονται πάντα μία, τουλάχιστον, κατηγορία κατώτερη από την κατηγορία που αγωνίζεται η μητρική ομάδα.

o    Όσο αφορά στις ομάδες που αγωνίζονται, τόσο σε επαγγελματική όσο και σε ερασιτεχνική κατηγορία, με εξαίρεση μια περίοδο προσαρμογής 3ετίας από την εφαρμογή του θεσμού, προτείνεται οι Β’ ομάδες να προβιβάζονται και να υποβιβάζονται.

o    Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να προβιβαστούν θα πρέπει να το δηλώσουν από την αρχή της αγ. περιόδου.

o    Εάν ο προβιβασμός της Β’ ομάδας οδηγεί στην ίδια κατηγορία με τη μητρική ομάδα, τη θέση αυτή θα καταλαμβάνει η αμέσως επόμενη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Αντιστοίχως, εάν ο τυχόν υποβιβασμός της μητρικής ομάδας οδηγεί στην ίδια κατηγορία με την Β’ ομάδα, τότε η Β’ ομάδα θα υποβιβάζεται υποχρεωτικά (ακόμα κι αν διεκδικεί άνοδο) και στην κατηγορία θα παραμένει η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία από αυτές που θα υποβιβάζονταν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις