Ανώτερος ο Ολυμπιακός Β. νίκησε δίκαια 2-0 τον Αλμωπό (photos)

Με τέρματα των Γιαννίτση στο 13’ και Νικλητσιώτη στο 53’ ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Αλμωπό Αριδαίας στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν την τέταρτη εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Νωρίς το 1-0 από τον Γιαννίτση
Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη, καθώς η ομάδα του Βασίλη Βούζα ήταν καλύτερη του Αλμωπού και πέρα από τα γκολ που σημείωσε είχε και ορισμένες ακόμη καλές ευκαιρίες να σκοράρει.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, πριν την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, άσκησαν πίεση στα καρέ του Μένιου, επιχειρώντας πολλές σέντρες μέσα στην περιοχή, πριν φτάσουν στο γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 6’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μιγκέλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 13’. Ο Ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυνόμενοι του Αλμωπού έδιωξαν προς στιγμήν, ο Φιλίποβιτς έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Γιαννίτση, στο αριστερό δοκάρι του Μένιου και κατέληξε στα δίχτυα, για γίνει το 1-0.

Στη συνέχεια ο Αλμωπός προσπάθησε να βγει μπροστά και να απειλήσει το τέρμα του ο Ξενοδόχοφ, δίχως όμως να τα καταφέρει. Στο 21’ ο Αμαραντίδης εκτέλεσε φάουλ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 28’ σε σουτ του Μάνιου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρα από το γκολ που πέτυχε δεν έχασε κάποια άλλη σημαντική ευκαιρία για γκολ, είχε μια εκτέλεση φάουλ του Βουκελάτου στο 42’, με την μπάλα να περνά άουτ.

Σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο ο Νιλητσιώτης
Στο δεύτερο ημίχρονο  ο Ολυμπιακός γρήγορα πέτυχε δεύτερο γκολ και έβαλε γερές βάσεις για τη Νίκη. Στο 53’ οΤσαγκαλίδης από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Παπαδημητρίου σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο Νικλητσιώτης από κοντά με πλασέ έγραψε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 58’ σε σουτ του Κόλα έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο Αλμωπός απείλησε σε τρεις περιπτώσεις το τέρμα του Ξενοδόχοφ, με τις δύο ευκαιρίες να χαρακτηρίζονται κλασικές. Στο 66’ Ο Ρογγότης σε κενή εστία πλάσαρε άουτ, μετά από σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ στο

69’ Ο Λουσέρο έκανε ωραίο γυριστό σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Στο 78’ ο Μεντής έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Βασιλούδη. Η πρώτη στο 84’ όταν επιχείρησε το σουτ, με τον Μένιο να αποκρούει και τη δεύτερη στο 87’ όταν από μπαλιά του Κόλα ο Βασιλούδης σούταρε, με τον Μένιο να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στην έκτη φετινή του νίκη, επικρατώντας για δεύτερη φορά του Αλμωπού στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Αρμακόλας (Κυκλάδων), Παγουρτζής (Πειραιά)
4ος διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Κίτρινες: Κόλα-Γκέσιος, Μεντής, Μάνιος, Λόμπα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Γκιοατά (49’ λ.τρ. Βασιλούδης), Κόλα, Βουκελάτος (46’ Τσαγκαλίδης), Νικλητσιώτης (62’ Ρόκας), Κατσούκης (85’ Χολέβας), Παπαδημητρίου (85’ Ερέρα).
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Μένιος, Μεντής (79’ Κιουλτζόπουλος), Κουρούπης,  Βενέτης, Ρογγότης, Αμαραντίδης (65’ Έππας), Μιγκέλ (79’ Λόμπα), Κολτσίδας, Μάνιος (65’ Λουσέρο), Πέττας, Γκέσιος (77’ Χαντζάρας).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις