Κρατάει η Έμπολι, νίκη για Πανιώνιο

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κύπελλο Αγγλίας συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση, τελευταία Κυριακή επηρεασμένη από τις διακοπές των εορτών. Στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ παίζει στα Γιάννενα και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ έντονο ενδιαφέρον έχουν οι αναμετρήσεις Πανιώνιος – Ηρακλής και Παναιτωλικός – Αστ. Τρίπολης. Στην Ιταλία τα φώτα πέφτουν στον αγώνα Σαμπντόρια – Γιουβέντους, ενώ στην Ισπανία ξεχωρίζει το παιχνίδι Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα, καθώς και να βρείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Δε χάνει η Έμπολι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Χ2 της Έμπολι κόντρα στην Τορίνο σε απόδοση 2.00. Την πρώτη ήττα της μετά από πέντε αγωνιστικές γνώρισε η Έμπολι στο πρωτάθλημα. Αφού επικράτησε των Λάτσιο (1-0 εντός έδρας), Ελλάς Βερόνα (1-0 εκτός έδρας), Κάρπι (3-0 εντός έδρας) και Μπολόνια (3-2 εκτός έδρας), και μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Φιορεντίνα (2-2 εντός έδρας), το συγκρότημα του Τζαμπάολο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ίντερ μεσοβδόμαδα, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με κοντινή προβολή ο Ικάρντι. Πολλά παράπονα από τη διαιτησία είχαν οι γηπεδούχοι, καθώς θεωρούν πως δεν τους δόθηκε πέναλτι προς το τέλος της αναμέτρησης. «Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στην απόδοση που είχαμε κόντρα στην Ίντερ, θεωρώ πως η ήττα ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Πιστεύω πως υπήρχε παράβαση πάνω στον Πουτσιαρέλι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Έμπολι. Αήττητη παραμένει η Έμπολι στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στις τρεις από αυτές σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ, ενώ στις δύο σημειώθηκε nogoal

Δυνατός στην έδρα του ο Πανιώνιος

 

Μεταφερόμαστε στη Superleague από όπου ξεχωρίζει σήμερα η νίκη του Πανιωνίου κόντρα στον Ηρακλή σε απόδοση 2.00. Όπως έκλεισε το 2015 ξεκίνησε το νέο έτος ο Πανιώνιος, δηλαδή με ήττα. Έχασε για δεύτερη φορά εντός έδρας φέτος (4-2-2), αυτή τη φορά με 1-3 απ’ τον Ολυμπιακό, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος και μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Μόλις έναν πόντο πήραν οι Νεοσμυρνιώτες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, μετρούν μόλις μια νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (1-1-4), πλέον υποχώρησαν στην 6η θέση, στο -1 απ’ τον Αστέρα Τρίπολης. Αμυντικά εντοπίζεται το πρόβλημα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που δέχτηκε γκολ και στα τέσσερα τελευταία ματς, συνολικά η εστία του παραβιάστηκε στις 6/7 τελευταίες αγωνιστικές. Μεσοβδόμαδα ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες με το εκτός έδρας 0-1 επί του προβληματικού Εργοτέλη για το Κύπελλο, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, χρειαζόμαστε όμως και κάποιους παίκτες σε ορισμένες θέσεις. Αν σε κάποιες θέσεις γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες, τότε μπορούμε να κάνουμε ένα καλό δεύτερο γύρο», επεσήμανε ο Ουζουνίδης. Επιστρέφουν οι Διούδης (ΤΕ 5/0) και Χατζηισαΐας (ΑΜ 16/0). Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι κοντά στη Νέα Σμύρνη βρίσκονται οι Τζανδάρης και Τριανταφυλλόπουλος με τη μορφή δανεισμού από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, ενώ στο προσκήνιο έχει έρθει και το όνομα του Σαλπιγγίδη.

Με κάλυψη DNB η Γιαγκοστέρα

 

Από τη Β’ Ισπανίας θα πάμε με τον «Άσσο» DrawNoBet της Γιαγκοστέρα κόντρα στη Λεγκανές σε απόδοση 2.55. Ένα δυνατό σύνολο φιλοξενεί σήμερα η Γιαγκοστέρα, όμως η ανάγκη για τρίποντο είναι επιτακτική. Η ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο «Χουέγος Μεντιτεράνεος» ήταν η τρίτη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (0-1-3) και η έβδομη στις τελευταίες 10 (2-1-7). Βέβαια, οι γηπεδούχοι έχουν συλλέξει 13 βαθμούς στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, στα οποία «τρέχουν» σερί 4-1-1. Οι 17 βαθμοί τους φέρνουν στο -3 από τη γραμμή σωτηρίας. Πιθανό το ντεμπούτο του νεοφερμένου αμυντικού Μάρκος Τέμπαρ, αλλά και του μέσου Κεσάδα από τη β’ ομάδα.

Σε όλα τα όρια βγαίνει Over το Άβτοντορ-ΤΣΣΚΑ

 

Στο Μπάσκετ έχουμε επιλέξει δύο προγνωστικά. Το πρώτο έρχεται από τη VTBLeague και είναι το Over 178.5 στην αναμέτρηση Άβτοντορ Σαράτοφ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε απόδοση 1.87. Η Άβτοντορ συμπλήρωσε έξι σερί νίκες με την πιο εύκολη που έκανε φέτος, 59-111 στην έδρα της ΒΙΤΑ Τιφλίδας, και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της VTB με ρεκόρ 9-5. Έπειτα μπήκε με το «δεξί» στο LAST-32 του Eurocup αφού νίκησε στην έδρα της την Χάποελ Ιερουσαλήμ με 105-96.

Η ΤΣΣΚΑ είναι πάντα μόνη πρώτη στην βαθμολογίας της VTB με ρεκόρ 14-1 αφού νίκησε και την Αστάνα με 102-67. Την προηγούμενη Πέμπτη έκανε την πρώτη της νίκη στο ΤΟΡ-16 της Euroleague, με 95-81 επί της Ρεάλ, και συνεχίζει με ρεκόρ 1-1 στον όμιλο F. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στο Σαράτοφ όπου η άκρως θεαματική Άβτοντορ θα υποδεχθεί την καλύτερη ομάδα της λίγκας ΤΣΣΚΑ. Το «σπουδαίο» που αναφέρθηκε παραπάνω δε σημαίνει αναγκαστικά ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για την επικράτηση αλλά για το γεγονός ότι μιλάμε για δύο από τις πιο χαρισματικές επιθετικά ομάδες της Ευρώπης. Η Άβτοντορ παίζει εντελώς άναρχο μπάσκετ, με πολύ γρήγορες επιθέσεις, αλλά οι παίκτες που βγαζουν εις πέρας αυτή την αποστολή έχουν μεγάλο ταλέντο. Για την ΤΣΣΚΑ όλα είναι γνωστά, έχει παίκτες τεράστιας αξίας που παίζουν εξαιρετικό συντονισμένο μπάσκετ. Η Άβτοντορ μέχρι σήμερα σκοράρει 88.5 πόντους στην VTB και 95.6 πόντους στο Eurocup ενώ η TΣΣΚΑ σκοράρει 94.3 πόντους στην VTB και 91.2 στην Euroleague. Φυσικά το όριο είναι τεράστιο, στους 178.5 πόντους, αλλά αυτό είναι και το φυσιολογικό. Άλλες ομάδες προσφέρονται στο 140.5, άλλες στο 150.5 και άλλες, που είναι καλές επιθετικά, στο 160.5. Λοιπόν για Άβτοντορ και ΤΣΣΚΑ το λογικό όριο είναι το 178.5 και δεν αποφεύγουμε να επιλέξουμε το Over 178.5.

Το δεύτερο προγνωστικό έρχεται από την Τουρκία και είναι το Over 161.5 στην αναμέτρηση Μπάνβιτ – Τουρκ Τέλεκομ σε απόδοση 1.93. Η Μπάνβιτ συνεχίζει με ρεκόρ 8-5 στην τουρκική λίγκα BSL μετά την ήττα που υπέστη στην Πόλη από την Μπεσίκτας με 96-87. Έπειτα για την πρεμιέρα του LAST-32 του Eurocup ηττήθηκε εντός από την Μπάγερν Μονάχου με 83-86 αφού δεν είχε «καθαρό» μυαλό στο τέλος, έχασε ευκαιρίες να προηγηθεί και τελικά ο αγώνας κρίθηκε με καλάθι του Ρένφρο ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Η Τουρκ Τέλεκομ παραμένει προτελευταία με 3-10 αλλά την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Γαλατασαράι με 91-85. Μεσοβδόμαδα έδωσε το δεύτερό της αγώνα για την φάση των 32 του FIBAEuropeCup και επικράτησε εντυπωσιακά στη Σουηδία με 86-114 επί της Μπόρας. Εντελώς διαφορετικές οι βαθμολογικές θέσεις των δύο ομάδων αφού η Μπάνβιτ έχει θετικό ρεκόρ και θεωρούμε δεδομένη την παρουσία της στα πλέι-οφ και το Final-8 του κυπέλλου ενώ η Τουρκ Τέλεκομ είναι από την αρχή στον «πάτο» της βαθμολογίας και εκεί θα μείνει καιρό παλεύοντας να αποφύγει τον υποβιβασμό. Υπό αυτές τις συνθήκες ο αγώνας προσφέρεται με μεγάλο φαβορί την Μπάνβιτ, με χάντικαπ -9.5 που όμως δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική δυσκολία του ματς. Η Τουρκ Τέλεκομ είναι πολύ βελτιωμένη και αν έπαιζε καλύτερη άμυνα θα μιλούσαμε για εύκολο +9.5. Αυτή η απουσία της άμυνας της Τουρκ Τέλεκομ μας απωθεί από ποντάρισμα υπέρ της, επομένως θα πάμε με την επιλογή του Over 161.5. Οι δύο ομάδες έχουν επιθετική φιλοσοφία και πολλούς αθλητές που σουτάρουν μόλις πάρουν την μπάλα. Αναρχία στο παιχνίδι τους και απλά ψάχνουν τρόπο να σκοράρουν παραπάνω από όσους δεχτούν. Τα δύο παιχνίδια της κάθε ομάδας την τελευταία εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλα σκορ, παρομοίως θα αντιμετωπίσουν και το μεταξύ τους ματς. Επιλογή λοιπόν το Over 161.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις