Γ’ Εθνική: Όλα τα σενάρια για τις ομάδες της Μαγνησίας την τελευταία αγωνιστική

Την Κυριακή πέφτει η αυλαία στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αφού θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου και μετά την αλλαγή της προκήρυξης τελευταίας και του πρωταθλήματος. Για τις τέσσερις ομάδες της Μαγνησίας τα πάντα είναι ανοιχτά, αλλά το θετικό γι’ αυτές είναι ότι κρατούν την τύχη στα δικά τους… πόδια, όσον αφορά τους στόχους τους, χωρίς να εξαρτάται αυτή από τα αποτελέσματα άλλων αγώνων.

Πολύ πιθανό είναι και το να έχουμε ισοβαθμίες στην κορυφή ή στις θέσεις που οδηγούν στα τοπικά πρωταθλήματα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι επειδή διεξάγεται μόνο ένας γύρος δεν ισχύουν τα αποτελέσματα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων, ενώ το δεύτερο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση.
Όσον αφορά τις ομάδες της Μαγνησίας καμία δεν είναι αδιάφορη. Ο Διαγόρας θέλει να παραμείνει στην κορυφή για να πάει στα μπαράζ ανόδου, ενώ Θησέας, Δήμητρα και Γ.Σ. Αλμυρού θα παλέψουν για την παραμονή τους.

Η μάχη της πρωτιάς
Ο Διαγόρας προπορεύεται στον 4ο όμιλο με 19 βαθμούς και έναν πολύ καλό συντελεστή τερμάτων. Το συγκρότημα του Στέλιου Αρσένου βρίσκεται στο +12, έχοντας πετύχει 17 γκολ και δεχθεί μόνο πέντε. Ο δεύτερος Ηρακλής Ψαχνών έχει 17 πόντους και γκολ 13-8 (+5), ενώ μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν και για τη Νέα Αρτάκη, που είναι 3η με 16 βαθμούς και τέρματα 14-8 (+6).
Την Κυριακή ο Διαγόρας παίζει στην Αταλάντη και με νίκη είναι πρώτος ό,τι και αν κάνουν οι άλλοι διεκδικητές, με τον Ηρακλή Ψαχνών να υποδέχεται τον αδιάφορο Αμβρυσσέα Διστόμου και τη Νέα Αρτάκη να αντιμετωπίζει τη Δήμητρα στο γήπεδο της Ευξεινούπολης.
Βέβαια, ο Διαγόρας δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς η Αταλάντη χρειάζεται βαθμό ή βαθμούς για την παραμονή της. Όμως ένα «Χ» (και ιδιαίτερα αν σημειωθούν τέρματα) ίσως βολέψει και τις δύο ομάδες. Αν ο Διαγόρας πάρει έναν βαθμό, τότε για να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ηρακλής Ψαχνών θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον με 7-0.
Η Νέα Αρτάκη θα έλθει πρώτη μόνο αν συμβούν πράγματα και θαύματα. Θα πρέπει να χάσει ο Διαγόρας, να μην κερδίσει ο Ηρακλής Ψαχνών και εκείνη να νικήσει στην Ευξεινούπολη πετυχαίνοντας τόσο γκολ όσα θα χρειάζονται για να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Διαγόρα.

Μπερδέματα με την παραμονή
Ακόμη πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στη μάχη της παραμονής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πέσει ο Οπούντιος Μαρτίνου, ο οποίος αποχώρησε από τη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, ψάχνουμε άλλες δύο ομάδες που θα τον ακολουθήσουν στα τοπικά πρωταθλήματα, αυτές που θα τερματίσουν στην 9η και 10η θέση.
Στα σενάρια για τη σωτηρία έχουμε την εμπλοκή πέντε ομάδων. Ο 6ος Θησέας έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς και τα γκολ του είναι 13-12 (+1). Ο Φωκικός έχει επίσης 11 βαθμούς με τέρματα 9-14 (-5), αλλά την Κυριακή θα κάνει το ρεπό του, οπότε είναι αναγκασμένος να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Ισόβαθμοι στους 10 πόντους είναι η Αταλάντη με τέρματα 12-12 και η Δήμητρα, που έχει γκολ 6-6 (οι «πράσινοι» είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού λόγω χειρότερης επίθεσης), ενώ στην προτελευταία θέσει βρίσκουμε τον Γ.Σ. Αλμυρού με εννέα βαθμούς και γκολ έξι υπέρ και εννέα κατά (-3).
Φυσικά, τα βλέμματα στρέφονται στο παιχνίδι της Αγριάς ανάμεσα στον Θησέα και τον Γ.Σ. Αλμυρού. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν για δύο αποτελέσματα, αφού και η ισοπαλία τους διατηρεί στην κατηγορία. Υπό προϋποθέσεις, παραμένουν στη Γ’ Εθνική και με ήττα. Έχοντας σίγουρα από κάτω τους τον Φωκικό λόγω του συντελεστή τερμάτων, θα εύχονται να μην πάρει «τρίποντο» είτε η Αταλάντη, είτε η Δήμητρα.
Στον αντίποδα, οι Αλμυριώτες χρειάζονται μόνο τη νίκη. Αν την πάρουν θα σωθούν σίγουρα, αφού θα ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους και τον Φωκικό και ίσως και τους Αταλάντη, Δήμητρα. Η ισοπαλία θα οδηγήσει τον ΓΣΑ στον υποβιβασμό κατά 99%, διότι για να μείνει στην κατηγορία θα πρέπει να ηττηθούν τόσο η Αταλάντη, όσο και η Δήμητρα με τέσσερα γκολ διαφορά.
Για τη Δήμητρα η κατάσταση είναι αρκετά ξεκάθαρη. Με νίκη επί της Νέας Αρτάκης πάει στους 13 βαθμούς και πανηγυρίζει την παραμονή της, αφού σίγουρα θα έχει από κάτω της τον Φωκικό και τον Θησέα ή τον ΓΣΑ.
Αν πάρει έναν πόντο από το παιχνίδι με τη Νέα Αρτάκη θα φτάσει στους 11 και για να σωθεί θα θέλει είτε να χάσει η Αταλάντη από τον Διαγόρα, είτε το ματς Θησέας-Γ.Σ. Αλμυρού να λήξει με νίκη των γηπεδούχων ή ισόπαλο (αν συμβεί αυτό πέφτουν ΓΣΑ και Φωκικός) ή αν έρθει «διπλό» να κερδίσουν οι Αλμυριώτες με δύο γκολ διαφορά και πάνω (σε αυτό το ενδεχόμενο υποβιβάζονται Φωκικός και Θησέας διότι ο συντελεστής τερμάτων της ομάδας της Αγριάς θα γίνει αρνητικός). Σε περίπτωση που ηττηθεί η ομάδα της Ευξεινούπολης, τότε θα σωθεί μόνο με ταυτόχρονες ήττες της Αταλάντης (και μάλιστα με περισσότερα γκολ από ότι η ίδια) και του Γ.Σ. Αλμυρού.
Η Αταλάντη θα κρατηθεί στην κατηγορία με νίκη επί του Διαγόρα, αλλά πιθανότατα να τα καταφέρει και με ισοπαλία (εδώ θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων), ενώ ο Φωκικός βρίσκεται σε σχετικά δύσκολη θέση. Έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και είναι αναγκασμένος να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων για να δει αν θα μείνει στη Γ’ Εθνική, ενώ έχει και -5, ως συντελεστή τερμάτων, κάτι που μπορεί να του στοιχίσει.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής είναι το εξής (τα ματς αρχίζουν στις 17.00):
Δήμητρα-Νέα Αρτάκη
Θησέας-Γ.Σ. Αλμυρού
Αταλάντη-Διαγόρας
Ηρακλής Ψ.-Αμβρυσσέας
Α.Ο. Υπάτου-Οπούντιος 3-0 α.α.
Ρεπό: Φωκικός

Η βαθμολογία
(10η αγωνιστική)
1. Διαγόρας 17-5 19
2. Ηρακλής Ψ. 13-8 17
3. Νέα Αρτάκη 14-8 16
4. Α.Ο. Υπάτου 8-3 15
5. Αμβρυσσέας 7-7 14
6. Θησέας 13-12 11
7. Φωκικός 9-14 11
8. Αταλάντη 12-12 10
9. Δήμητρα 6-6 10
10. Γ.Σ. Αλμυρού 6-9 9
11. Οπούντιος – –
* Ο Οπούντιος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
** Ο Φωκικός δεν έκανε το ρεπό του.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις