Ισόπαλος 2-2 ο Ολυμπιακός Β. με Παναχαϊκή

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με την Παναχαϊκή στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος». Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 στο 38′, ωστόσο, στη συνέχεια δέχθηκαν δύο γκολ από τους Πατρινούς, το δεύτερο στο 84′ με πέναλτι. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, μέτριο ποιοτικά, με τους οργανωμένους…

…οπαδούς του Ολυμπιακού να φωνάζουν διάφορα συνθήματα, αποδοκιμάζοντας τον Αχιλλέα Μπέο, καθώς και τη διοίκηση της ΠΑΕ.
Τρία γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, σ’ ένα παιχνίδι αρκετά γρήγορο, με καλό ρυθμό και χωρίς σκοπιμότητες. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, μόλις στο 2′ με τον Γκουγκούδη, ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μια Παναχαϊκή που παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης. Στο τελευταία λεπτά του α’ 45λεπτου σημειώθηκαν άλλα δύο τέρματα, ένα για κάθε ομάδα, από τους Αλαμάνη (για τον Ολυμπιακό) και Μητρόπουλο για την Παναχαϊκή. Πάντως, το παιχνίδι λίγο έλειψε να μην γίνει, καθώς οι διοικούντες την ΠΑΕ έκαναν αγώνα δρόμου να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνταν για να πληρωθούν οι διαιτητές.
Οι Austrian Boys ανήρτησαν πανό στην κερκίδα προς το βοηθητικό του ΕΑΚ το οποίο έγραφε: “Τέσσερα χρόνια κοροϊδία. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει λαό και ιστορία, διώξατε τον κόσμο μην ξεφτιλίζετε την ιστορία”.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Θωμάς Μακρής κοουτσάρισε την ομάδα και παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Δασκαλάκη, ενώ οι Ζέρης και Μπουτζίκος ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Αρβανίτης και Φερνάντες. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τσιάρας και Κυζιρίδης. Ο Γκουγκούδης αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Νικολιάς στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού στην αριστερή, με τον Σκοπελίτη να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Αλαμάνη.

Γκολ από τα αποδυτήρια για Ολυμπιακό
Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 2′ οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Σκοπελίτης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Γκουγκούδης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στρέζου, γράφοντας το 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, μέχρι το 14′ δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία για γκολ. Στο λεπτό εκείνο ο Σκοπελίτης σέντραρε από τα δεξιά, δίχως οι Γκουγκούδης (πρώτα) και Αλαμάνης (στη συνέχεια) να βρουν τη μπάλα και να στείλουν στα δίχτυα.
Η Παναχαϊκή δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού και το πρώτο σουτ των φιλοξενουμένων ήταν στο 22′ με τον Μητρόπουλο να στέλνει τη μπάλα άουτ, δίχως ο Δασκαλάκης να ανησυχήσει.
Ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα στο 33′ όταν ο Αλαμάνης μόνος απέναντι από τον Στρέζο δεν μπόρεσε να τον νικήσει, με τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής να αποκρούει εξ επαφής.
Για να φτάσουμε στο 38′ όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0. Ο Γκουγκούδης από τα δεξιά βρήκε μέσα στην καρδιά της περιοχής της Παναχαϊκής τον Αλαμάνη και ο νεαρός επιθετικός με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.
Τρία λεπτά αργότερα, στο 41′, η Παναχαϊκή βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Σε γέμισμα του Χούσα η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα και ο Μητρόπουλος από κοντά με σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1.

Στο 84′ ισοφάρισε η Παναχαϊκή
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι πιο επιθετικός και να επιδιώκει να φτάσει σε τρίτο τέρμα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 50′ σε σουτ του Σκοπελίτη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Παναχαϊκής. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 54′ σουτ του Τσιάρα μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Στρέζου.
Μετά το 55′ οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Μετά το 70′ η Παναχαϊκή ήταν πιο απειλητική και στο 70′ ο Παπανικολάου από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 77′ ο Ιωσήφ Λαμπρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Γ. Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη.
Στο 79′ αντικαταστάθηκε ο Νικολιάς από τον Κεσίδη, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ενώ και οι συμπαίκτες του τον αποχαιρέτησαν εντός αγωνιστικού χώρου.
Για να φτάσουμε στο 83′ όπου η Παναχαϊκή κέρδισε πέναλτι. Ο Φερνάντες βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Πέδρο στο 84′ από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός Β.-Παναχαϊκή 2-2
Σκόρερ: 2′ Γκουγκούδης, 38′ Αλαμάνης-41′ Μητρόπουλος, 84′ πεν. Πέδρο
Κίτρινες: Κυζιρίδης, Σκοπελίτης, Αλαμάνης-Χούσα, Ρόκας, Ασίνγμπα
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Κύφος, Θεοδώρου (Πιερίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Δασκαλάκης, Ζέρης, Μπουτζίκος, Αρβανίτης, Φερνάντες, Τσιάρας, Κυζιρίδης (84′ Παναγιώτου), Γκουγκούδης, Σκοπελίτης (68′ Καρράς), Νικολιάς (79′ Κεσίδης), Αλαμάνης
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Ι. Λαμπρόπουλος, Γ. Λαμπρόπουλος, Μουκίδης, Τρίγκας, Ρόκας (89′ Βορύλλας), Πέδρο, Μητρόπουλος, Σαμπατάκος (70′ Παπανικολάου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις