Με ειδική νομοθετική ρύθμιση σώνονται Καραϊσκάκης και ΟΦ Ιεράπετρας

Με ειδική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να παραμείνουν στη νέα ενοποιημένη Σούπερ Λιγκ 2 οι ομάδες που υποβιβάστηκαν τη φετινή σεζόν από το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, δηλαδή ο Καραϊσκάκης και ο ΟΦ Ιεράπετρας.

Το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών με τη συγχώνευση της SL2 και της FL, αναμένεται να προχωρήσει κανονικά, σύμφωνα με όσα “έβγαλε” η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (3/6) με τις ομάδες της Ενωσης Α2 και Β’ Εθνικής ποδοσφαίρου.

Αυτό που μένει να διαφανεί τις επόμενες ημέρες είναι αν στη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί θα συμμετάσχουν και οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Λευτέρης Αυγενάκης να καταθέσει ειδική νομοθετική ρύθμιση, διότι όπως αναφέρει ο ΚΑΠ: «Οι ομάδες που υποβιβάζονται, δεν έχουν δικαίωμα εκ νέου προβιβασμού στην κατηγορία από την οποία υποβιβάστηκαν σε καμία περίπτωση, για την αγωνιστική περίοδο που ακολουθεί τον υποβιβασμό τους, με την επιφύλαξη του άρθρου 4 του παρόντος οι οποίες μπορούν να τύχουν εφαρμογής μόνο για τις ομάδες που υποβιβάζονται βάσει προκήρυξης και όχι για τις ομάδες που υποβιβάζονται λόγω παραίτησης, λόγω αποβολής ή με απόφαση δικαστικού οργάνου».

Το πλάνο μείωσης των ομάδων
Από εκεί και πέρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα βάλει μπροστά το πλάνο μείωσης των ομάδων της νέας SL2, προκειμένου σε βάθος τριετίας να αποκτήσει μία κανονική μορφή και όχι αυτή που θα δούμε την ερχόμενη σεζόν με σύνολο 36 συμμετέχουσες!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα, οι 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν την επόμενη σεζόν στη SL2 θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 18 με γεωγραφικά κριτήρια.

Εφόσον υπάρξουν ομάδες που δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το μετοχικό Κεφάλαιο (250.000 από 30.000) ή να καταθέσουν την εγγυητική (100.000 από 15.000) δεν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα και ούτε θα αντικατασταθούν από ομάδες της Γ’ Εθνικής. Αυτό σημαίνει αυτόματα και πιθανή μείωση ομάδων.

Από εκεί και πέρα, σε βάθος τριετίας στόχος σύμφωνα και με τον Αυγενάκη είναι στην κατηγορία να αγωνίζονται το πολύ 18 ομάδες. Επομένως κάθε χρόνο θα πρέπει να ανεβαίνουν τέσσερις ομάδες από τη Γ’ Εθνική και να πέφτουν δέκα από τη SL2, δηλαδή πέντε από σε κάθε όμιλο.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις