Υπόσχεται όμορφο θέαμα το 39ο “Ράλι Κένταυρος”

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η αναμονή τελείωσε.. Οι ελληνικοί αγώνες Ράλι εκκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο από το καταπράσινο Πήλιο. Συνολικά 52 πληρώματα δήλωσαν Συμμετοχή και θα αγωνιστούν στο 39ο «Ράλι Κένταυρος» που ανοίγει την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου, καθώς και των θεσμών του Κυπέλλου Αγώνων Ράλι Ασφάλτου όπως και του Επάθλου Ράλι Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος

Ο παραπάνω αριθμός αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών την τελευταία δεκαετία. Μια λίστα συμμετοχών γεμάτη ποιότητα, καθώς για πρώτη φορά σε ελληνικό ασφάλτινο αγώνα, θα λάβουν μέρος τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα προδιαγραφών R5.

Μαζί τους, μια «αρμάδα» τετρακίνητα αγωνιστικά Mitsubishi Evo καθώς κι ένα Skoda Fabia S2000, που αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό μέχρι τη σημαία του τερματισμού.

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η «μάχη» στα δικίνητα της κατηγορίας F2, που περιλαμβάνει αυτοκίνητα με κίνηση στους δυο τροχούς, καθώς αρκετοί από τους συμμετέχοντες έχουν αποδείξει την ταχύτητα τους στις ασφάλτινες επιφάνειες και έχουν τη δυνατότητα διάκρισης. Το θέαμα συνεχίζεται και στις μικρότερες κατηγορίες, όπου πλήθος πληρωμάτων αναμένεται να μας χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές δράσης και έντονου συναγωνισμού.

Η φετινή 39η έκδοση του αγώνα εκτός του αριθμού-ρεκόρ δεκαετίας, των 52 πληρωμάτων που συγκέντρωσε, είναι η μεγαλύτερη -σε αγωνιστικά χιλιόμετρα- των τελευταίων 10 ετών και περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 81,6 αγωνιστικών χιλιομέτρων που αποτελούν εγγύηση για μοναδικά περάσματα σε όλες τις κατηγορίες και κλάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί το ότι το αγωνιστικό σκέλος του Σαββάτου και της Κυριακής θα προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διήμερου 39ου «Ράλι Κένταυρος» περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου σήμερα Σάββατο από τις 11:00-13:00 στο χώρο του ΙΚΤΕΟ Βόλου, ενώ η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:05, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, ώστε να αγωνιστούν σε 4 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων η μια θα είναι υπό το φως των προβολέων.

Αύριο Κυριακή η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος των υπόλοιπων 4 ειδικών του αγώνα θα δοθεί στις 09:15 από το Service Park στα Χάνια, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Xenia Πορταριάς. Ο χώρος του Service Park θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Αγριόλευκες, με το Αρχηγείο του αγώνα να στεγάζεται στο ξενοδοχείο «Ξενία», που βρίσκεται στη Πορταριά.

To 39o «Ράλι Κένταυρος» θα πραγματοποιηθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα τελευταία νέα του Ράλι Κένταυρος μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης στο www . lavolos . gr όπως επίσης και στη σελίδα του αγώνα στα Social Media: Facebook: http://www. facebook. com/rallykentavros.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Ράλι Κένταυρος
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω τέλεσης του αγώνα «Ράλι Κένταυρος» απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος (πλην των διαγωνιζομένων):

– Σήμερα Σάββατο κατά τις ώρες 16.30-21.00, στο τμήμα της επαρχιακής οδού Βόλου-Καναλίων, από το τέλος του οικισμού Κερασιά έως τις αρχές του οικισμού Μελισσάτικα,

– Σήμερα Σάββατο κατά τις ώρες 18.00-23.30, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από την 7+000 χιλιομετρική θέση (χ/θ) (πάρκινγκ Αγίας Τριάδας) μέχρι τη διασταύρωση προς το ξενοδοχείο «Ξενία» της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς.

– Αύριο Κυριακή κατά τις ώρες 08.00-14.30, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από την 25+210 χιλιομετρική θέση (διασταύρωση προς χιονοδρομικό) μέχρι την 72+000 χιλιομετρική θέση (πλησίον Δ.Δ. Μακρυρράχης).

– Αύριο Κυριακή κατά τις ώρες 09.00-15.00, στο τμήμα από τη διασταύρωση της Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) με το χιονοδρομικό κέντρο μέχρι την είσοδο του Δ.Δ. Κισσού.

Επιπλέον, στα ανωτέρα τμήματα του οδικού δικτύου, κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες και ώρες, απαγορεύεται η στάθμευση κάθε οχήματος, η τοποθέτηση διαφόρων υλικών και η κυκλοφορία πεζών και ζώων.