Οι μεγαλύτεροι… τροφοδότες Euro και Copa America

Ποιες ομάδες έχουν τους περισσότερους εκπροσώπους στο Euro και στο Copa America που αρχίζουν σε λίγες μέρες!

Στις 11 Ιουνίου θα γίνει η σέντρα του Euro 2020 (με ένα χρόνο καθυστέρηση έστω). Δύο μέρες μετά, θα έχουμε την έναρξη του Copa America. Tο ποδόσφαιρο έχει ξαναβρεί τους ρυθμούς του την εποχή του κορονοϊού κι έτσι οι Εθνικές διοργανώσεις σε Ευρώπη και λατινική Αμερική που περίμεναν εκατομμύρια φίλαθλοι, θα πραγματοποιηθούν κανονικά!

Οι ποδοσφαιριστές είναι λογικό να είναι επιβαρυμένοι μετά από μια περίεργη και δύσκολη σεζόν. Με συνεχόμενους αγώνες, με ελάχιστες μέρες ξεκούρασης και με τα ταξίδια να είναι δυσκολότερα από πριν όπως είναι λογικό. Παρ’ όλα αυτά, στο κάλεσμα των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, δεν δυσανασχέτησε κανείς!

Το ίδιο ισχύει και για τους συλλόγους. Πολλοί εκ των οποίων έχουν σχεδόν το μισό ρόστερ τους στις Εθνικές ομάδες, να ετοιμάζονται για την τελική φάση των διοργανώσεων σε Ευρώπη και λατινική Αμερική.

Ποιες είναι όμως οι ομάδες με τους περισσότερους εκπροσώπους σε Euro και Copa America; Τα ονόματά τους, δεν προκαλούν έκπληξη όπως είναι λογικό. Τα top club της Ευρώπης είναι αυτά με τους περισσότερους παίκτες που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και σε αυτό της νοτίου Αμερικής.

Στην κορυφή της λίστας, είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Ο Αγγλικός σύλλογος έχει συνολικά 18 ποδοσφαιριστές του που ετοιμάζονται να αγωνιστούν είτε στο Euro είτε στο Copa America! Ακολουθούν με 16 ποδοσφαιριστές η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι και η Γιουβέντους!

Η Μπάγερν Μονάχου έχει 14 εκπροσώπους, ενώ 13 η Ίντερ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν από 12 διεθνείς σε Euro και Copa America! Πιο πίσω συναντά κανείς με μια 11άδα, την Ντιναμό Κιέβου και την Αταλάντα!

Τέλος, ακριβώς 10 παίκτες που προετοιμάζονται για τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, έχουν οι Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις