Γ’ Εθνική: Στην Αταλάντη κρίνεται η πρωτιά του Διαγόρα στον 4ο όμιλο

Ο 4ος όμιλος της Γ’ Εθνικής ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή, με τον Διαγόρα να παίζει στην Αταλάντη με στόχο να κρατήσει την 1η θέση.

Ο Διαγόρας βρίσκεται από την αρχή στην 1η θέση της βαθμολογίας και θέλει να μείνει σε αυτή, ώστε στη συνέχεια να λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου. Έχει δύο βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο Ηρακλή Ψαχνών, καθώς και καλύτερη διαφορά τερμάτων με +12 (17-5) έναντι +5 (13-8). Αν φύγει νικητής από την έδρα της Αταλάντης θα αναδειχθεί πρωταθλητής, κάτι που πιθανόν να συμβεί και σε περίπτωση ισοπαλίας. Πάντως, δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού η ομάδα της Φθιώτιδας συγκαταλέγεται σε αυτές που διεκδικούν την παραμονή τους.

Ο προπονητής του Διαγόρα Στέλιος Αρσένος μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα: «Προσπαθώ να πείσω τους παίκτες μου να δουν τον αγώνα με την Αταλάντη όπως και όλους τους προηγούμενους. Πρέπει να δείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα, κάτι που κάναμε στα περισσότερα από τα φετινά μας παιχνίδια. Γνωρίζουμε ότι η αποστολή μας θα είναι δύσκολη διότι η αντίπαλη ομάδα θα κάνει τα πάντα για τη νίκη που θα της χαρίσει την παραμονή.

Ωστόσο, τη νίκη θέλουμε και εμείς για να αναδειχθούμε πρωταθλητές, κάτι που θεωρώ ότι μας αξίζει βάσει της πορείας που διαγράψαμε φέτος. Φτάσαμε στην τελική ευθεία και πραγματικά θα είναι κρίμα να μην κόψουμε το… νήμα. Από την πλευρά μας, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να μη χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Να έχουμε καθαρό μυαλό και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε η πλάστιγγα της νίκης θα γύρει προς τη δική μας πλευρά».

Για το αν τους αγχώνει η προοπτική να κατακτήσουν την 1η θέση, είπε: «Το να αναδειχθεί ο Διαγόρας πρωταθλητής του ομίλου θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους στην ομάδα. Θα έχουμε πετύχει να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα το Στεφανοβίκειο. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας αγχώνει, αλλά να το βλέπουμε ως κίνητρο για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Μακάρι να τα καταφέρουμε γιατί το αξίζουμε».

Απών από την σημερινή «μάχη» θα είναι μόνο ο Βασίλης Λάιος, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και τιμωρήθηκε με ποινή μίας αγωνιστικής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις