Ιστορικό διπλό του Ολυμπιακού Βόλου στις Σέρρες

Μεγάλο και ιστορικό διπλό πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου στις Σέρρες, επικρατώντας του Πανσερραϊκού με 1-0. Οι «Βολιώτες» έσπασαν μία παράδοση δεκαετιών καθώς δεν είχαν κερδίσει ποτέ τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας. Το χρυσό γκολ που έδωσε το τρίποντο στους ερυθρόλευκους του Βόλου πέτυχε ο Τσαγκαλίδης στο 36’ μετά από έξοχη ενέργεια του νεαρού Πέλκα. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς ο Ολυμπιακός πλησίασε τον Πιερικό στους δύο βαθμούς, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Απόλλωνα Πόντου.

«Πάγωσε» τις Σέρρες ο Τσαγκαλίδης

Ο Ολυμπιακός Βόλου παίζοντας έξυπνα και αφήνοντας στους γηπεδούχους την κατοχή της μπάλας, χτύπησε σαν κόμπρα σε μία από τις οργανωμένες αντεπιθέσεις που έβγαλε, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα του πρώτου μέρους.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κράτησαν περισσότερο χρονικό διάστημα την μπάλα στα πόδια τους, προσπαθώντας κυρίως με τον δραστήριο Μέσι να βρουν τον δρόμο προς τα καρέ του Ξενοδόχοβ. Στο 6’ ο Πανσερραϊκός απείλησε με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Β. να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Μέσι από καλή θέση. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπουτσίκος απάντησε για τους ερυθρόλευκους, με το σουτ του αριστερού οπισθοφύλακα να εξουδετερώνει ο Καβουσάκης. Παρά την πίεση των γηπεδούχων ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που απείλησε στο 18’ όταν ο Κόλα γέμισε στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ και ο Παπαδημητρίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καβουσάκη.

Στο 23’ η ομάδα των Σερρών έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μέσι πάτησε περιοχή και από την γωνία της επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως ο πορτιέρε του Ολυμπιακού ήταν και πάλι σε ετοιμότητα διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ.

Με πρωταγωνιστή τον νεαρό Πέλκα, που ντεμπουτάρισε σήμερα ως βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και εκτελεστή τον Τσαγκαλίδη, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 36’. Ο Πέλκας έκανε την κούρσα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή «σέρβιρε» στην περιοχή, ο Παπαδημητρίου άφησε όμορφα στον επερχόμενο Τσαγκαλίδη, ο οποίος έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ της βολιώτικης ομάδας αποσυντόνισε τους γηπεδούχους που μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους απείλησαν μόνο σε μία φάση στο 41’ όταν το σουτ του Ζέρη από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

Άντεξε στην πίεση

Όπως ήταν αναμενόμενο οι γηπεδούχοι άσκησαν σημαντική πίεση στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθώντας να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος. Στο 51’ ο Μέσι επιχείρησε σουτ από καλή θέση, όμως ο Ξενοδόχοβ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ζέρη να δοκιμάσει με την μπάλα να καταλήγει άουτ στο σουτ που επιχείρησε. Ο Πανσερραϊκός δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα από την δεξιά πτέρυγα της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου και με μόνιμο πρωταγωνιστή τον Μέσι. Στο 62’ επικίνδυνη συρτή σέντρα του βραχύσωμου μέσου της ομάδας των Σερρών εξουδετέρωσε ο πορτιέρε του Ολυμπιακού. Στο 64’ ο νεαρός Πέλκας που τα πήγε πολύ καλά, ιδιαίτερα στα επιθετικά του καθήκοντα, αποσύρθηκε τραυματίας για να περάσει στη θέση του ο Νικλητσιώτης.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική χωρίς όμως να δημιουργείται η κλασική ευκαιρία στα καρέ του «ζεστού» Ξενοδόχοβ. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα ο Πανσερραϊκός ενέτεινε τις προσπάθειές του και στις καθυστερήσεις δημιούργησε δύο φορές τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσει. Στο 91’ επικίνδυνη σέντρα του Μέσι από τα αριστερά, δεν θα βρεθεί κανείς παίκτης των γηπεδούχων να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννίτσης πήρε την «μπουκιά από το στόμα» του Ψάλτη, όταν ο παίκτης του Πανσερραϊκού ήταν έτοιμος να εκτελέσει από θέση βολής.

Κίτρινες: Πράντο, Γκούρτσας – Μπουτζίκος

Σκόρερ: Τσαγκαλίδης (36’)

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Καβουσάκης, Γιανναράκης, Κασμερίδης (83’ Θεοδωρίδης), Ζέρης, Πίντο, Κρητικός (57’ Μασκανάκης), Μαρκιόνι, Κόντσι (57’ Ολαϊτάν), Μέσι, Τσιμίκας (83’ Ψάλτης), Πράντο (72’ Γκούρτσας)

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοβ, Φιλίποβιτς, Βουκελάτος (73’ Βασιλούδης), Γιαννίτσης, Κατσούκης (73’ Ερέρα), Κόλα, Μπουτζίκος, Πέλκας (λ.τρ. 63’ Νικλητσιώτης), Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης (85’ Χολέβας), Παπαδημητρίου (85’ Τζούριτς)

 

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Βεργέτης (Αργολίδας), Κουφός (Μακεδονίας)

4ος: Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις