Βαζάκας: «Το ποδόσφαιρο έχει κάνει και μουγγό να μιλήσει…»

Στο ραδιόφωνο του Βόλος 98.6 fm και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Βαζάκας. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε εκτενώς στο πρωτάθλημα της Football League τονίζοντας πως το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου είναι πιο δυνατό και με καλύτερες ομάδες. Επίσης ο Γιώργος Βαζάκας σχολίασε την πορεία του Αστέρα Βλαχιώτη, λέγοντας πως έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες, όμως “στο ποδόσφαιρο και μουγγοί μίλησαν” ανέφερε χαρακτηριστικά θέλοντας να επισημάνει πως όλα γίνονται…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βαζάκα στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM: 

«Ο τρόπος που έγινε το πρωτάθλημα σίγουρα δημιούργησε προβλήματα. Ομάδες καλές έμειναν πίσω, άλλες που τους βγήκε, προχώρησαν. Αυτή η διαδικασία που έγινε φέτος ήταν περισσότερο για να περάσει ο χρόνος και να δημιουργήσουν αυτό που προσπαθεί τώρα ο Αυγενάκης και λιγότερο για να παίξουν και να βγει ο πρωταθλητής. Βλέπετε ότι καταργείται αυτή η κατηγορία. Άρα το πρωτάθλημα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Έγινε ένα πρωτάθλημα για να υποβιβαστούν οι τέσσερις ομάδες από τις είκοσι. Ήταν μια προβληματική κατηγορία».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Του χρόνου το πρωτάθλημα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εγώ έλεγα πως έπρεπε να γίνουν αλλαγές, γιατί ο τρόπος που έγινε η κατηγορία ήταν λάθος. Οι ομάδες που είχαν βγει τότε από τη Γ’ Εθνική, ήταν και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου, θα είναι σε δυο χρόνια στην ίδια κατάσταση που ήταν και οι άλλες ομάδες, οικονομικά κατεστραμμένες. Κάτι λοιπόν έπρεπε να γίνει. Βλέπετε φέτος η Super League 2 πήραν από 450 -500 χιλιάδες και η Football League πήραν από 28 χιλιάδες. Και τα έξοδα ήταν ίδια. Είναι δυνατόν να προχωρήσει αυτό το ποδόσφαιρο; Δεν υπάρχει…

Όλοι εμείς που ανήκουμε στον χώρο αυτό φωνάζαμε πως κάτι πρέπει να γίνει. Τώρα περιμένουμε να δούμε τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση. Η αναδιάρθρωση γίνεται πάντα από κάτω προς τα επάνω. Πόσες ομάδες θα βγαίνουν, πόσες θα πέφτουν, τι διαδικασία θα υπάρχει… Αυτό το στάδιο που προσπαθεί να εφαρμόσει είναι μεταβατικό γιατί κάποια στιγμή θα γίνει ένας όμιλος».

Για την δήλωσή του για τον Αστέρα Βλαχιώτη ότι τον άφησε με 12 βαθμούς, ενώ αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 7: «Οι τρεις οι βαθμοί είναι που θα πάρει σίγουρα από την ένσταση με την Καλλιθέα, γιατί η ένσταση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οπότε ήταν 10 οι βαθμοί και θεωρώ πως ένα ακόμη παιχνίδι θα το έπαιρνα».

Για τους δύο ομίλους: «Παρακολούθησα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου, λόγω της σχέσης μου, της φιλίας που έχω με τα παιδιά που διοικούν τον Ολυμπιακό. Είδα ότι η διαφορά του Βορρά με το Νότο είναι μεγάλη. Στο Νότο είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα, απ’ ότι στον Βορρά. Θεωρώ πως ο Νότος έχει καλύτερες ομάδες».

Αν μπορεί ο Βλαχιώτης να κάνει στο τέλος ντεμαράζ και να μείνει κατηγορία: «Μετά και την ήττα που έκανε χθες με τη Καλλιθέα μόνο μαθηματικά έχει ελπίδες. Από εκεί και πέρα ξέρετε στο ποδόσφαιρο… Η Νίκη Βόλου για παράδειγμα αυτή τη στιγμή έχει 17 βαθμούς και μόνο αυτή μπορεί να κυνηγήσει. Και η Νίκη να νικήσει τον Ασπρόπυργο και να μην κερδίσει τα δύο εκτός έδρας και ο Βλαχιώτης να νικήσει όλα τα παιχνίδια. Μόνο έτσι, μόνο μαθηματικά».

Αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων: «Το ποδόσφαιρο έχει κάνει και μουγγό να μιλήσει. Δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει. Η Νίκη Βόλου παρουσιάστηκε ως φαβορί. Όλοι λέγαμε το καλοκαίρι ότι είναι η πιο ενισχυμένη ομάδα. Όμως ήταν η δυσάρεστη έκπληξη. Στο ματς με την Καλαμάτα ήταν πολύ καλή η Νίκη Βόλου όμως το αποτέλεσμα, βλέπετε… Η Καλαμάτα χωρίς να έχει δυνατή παρουσία παίρνει τους πόντους. Αυτή είναι η διαφορά φέτος όπως διεξάγεται το πρωτάθλημα. Ότι μπορεί να έχεις δουλέψει, να έχεις επενδύσει όμως επειδή το πρωτάθλημα είναι σύντομο επιβίωσαν οι ομάδες που έχουν βάθος. Γι’ αυτό είπα πως η Νίκη Βόλου ήταν η αρνητική έκπληξη. Γιατί η Νίκη Βόλου είχε το βάθος, είχε και την εμπειρία όμως δεν πήγε καθόλου καλά. Ενώ η Καλαμάτα το εκμεταλλεύτηκε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις