Κολύμπησε στα βαθιά ο Πέλκας και ο Ολυμπιακός Β. κέρδισε έναν παίκτη

Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κέρδισε μόνο το ματς (πρώτη νίκη στην ιστορία του στις Σέρρες), αλλά και έναν νεαρό και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον 18χρονο δεξιό οπισθοφύλακα Πέτρο Πέλκα, ο οποίος για πρώτη φορά ξεκίνησε στο βασικό σχήμα (είχε αγωνιστεί, ως αλλαγή, σε άλλα τρία παιχνίδια), με τον Βασίλη Βούζα να τον ρίχνει στα… βαθιά. Σ’ ένα παιχνίδι εκτός έδρας, με αντίπαλο μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και έχοντας αντίπαλο έναν από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονται στη φετινή Φούτμπολ Λιγκ, τον Κέσι Μέσι, ενώ στην ίδια πλευρά έπαιζε και ο πολύ καλός, επίσης, ακραίος οπισθοφύλακας, Μάρκος Πίντο.

Ο Πέλκας, έδειξε και στα προηγούμενα παιχνίδια που είχε αγωνιστεί, ως αλλαγή, πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που «διψά» για διάκριση. Έχει εξαιρετικά στοιχεία, αγωνιστικό θράσος και δεν φοβάται να βγει μπροστά και να δημιουργήσει. Αυτό φάνηκε, άλλωστε και στη φάση του μοναδικού τέρματος του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ήταν εκείνος που δημιούργησε, επί της ουσίας, το γκολ που πέτυχε ο Παναγιώτης Τσαγκαλίδης.

Στο διάστημα των 63 λεπτών που αγωνίστηκε είχε αρκετές καλές στιγμές κι αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, το μέλλον του ανήκει.

Ο Βασίλης Βούζας  έδωσε την ευκαιρία σε δύο νεαρά παιδιά, καθώς πέρα από τον Πέλκα, βασικός για δεύτερο σερί παιχνίδι αγωνίστηκε ο Χρήστος Κατσούκης, να μπουν μέσα στο γήπεδο και να αποδείξουν την αγωνιστική τους αξία.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» φαίνεται να δικαιώνεται για τις επιλογές του και πλέον είναι στο χέρι αυτών των παικτών να πιάσουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται από τα… μαλλιά.

Μέσα από τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι μια μεγάλη ομάδα, μπορούν να αναδειχθούν, να βγάλουν μέσα στο γήπεδο την προσωπικότητά τους και να βοηθήσουν τόσο τον σύλλογο, όσο και τον εαυτό τους.

Βέβαια, όλα αυτά προϋποθέτουν σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και μεγάλη προσπάθεια. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα μυαλά τους να πάρουν… αέρα, αν θέλουν να έχουν μέλλον στο δύσκολο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις