Αγώνες ως 80 χιλιομέτρων και διακρίσεις από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου σε Άρτα, Λαϊλιά Σερρών και Υμηττό

Η εβδομάδα της επίσημης επανέναρξης των αγώνων δρόμου και βουνού ήταν αυτή που πέρασε, και οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις διοργανώσεις που συμμετείχαν σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα την Τετάρτη 2 Ιουνίου ήρθε και η πρώτη πρωτιά, καθώς ο Βασίλης Τιμπλαλέξης, μέλος του ΣΔΥ Βόλου και του ΕΟΣ Αλμυρού τερμάτισε στην πρώτη θέση μαζί με τον συναθλητή του από τον ΕΟΣ Αλμυρού Θωμά Πρεβεζάνο με χρόνο 42’10 στα 10 χιλιόμετρα του Ymittos Global Running Day 2021 που έγινε στον Υμηττό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος.

Λίγες ημέρες μετά, το Σάββατο 5 Ιουνίου, μεγάλη εμφάνιση και θριαμβευτικό τερματισμό πέτυχε η Βάσω Τασιώνη, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα 80 χιλιομέτρων προς τιμή Άνθιμου Αργυρόπουλου, Άρτα – Θεοδώριανα. Κατέλαβε την 7η θέση στις γυναίκες και την 46η στο σύνολο, με χρόνο 12 ώρες 3 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

Με ιδανικό τρόπο έγινε η επανεκκίνηση των αγώνων και για το Νομό Σερρών την Κυριακή 6 Ιουνίου, με τον 5ο Lailias Mountain Running να αριστεύει και να αποσπά τις καλύτερες κριτικές σε όλα τα επίπεδα. Εξίσου ικανοποιητική ήταν η παρουσία και η προσπάθεια των έξι trail runners του ΣΔΥ Βόλου, που έτρεξαν στους αγώνες των 46, 27 και 12 χιλιομέτρων. Ο Κωνσταντίνος Χαρντ τερμάτισε 39ος στην μεγάλη απόσταση που μάλιστα είχε υψομετρική 2.500 μέτρων, με χρόνο 7 ώρες 10:04. Δύο θέσεις μετά ακολούθησε ο Απόστολος Μπαρμπούλης με 7:19:01, δύο βδομάδες μετά τον τερματισμό του στα 110 χιλιόμετρα της Κέρκυρας. Ο Αλέξανδρος Τσιγάρας με χρόνο 9 ώρες 15:31 ακολούθησε 63ος. Στα 12 χιλιόμετρα ο Αμβρόσιος Δημητριάδης για μισό δευτερόλεπτο έχασε τη θέση το βάθρο και τερμάτισε 4ος με 1 ώρα 05:58. Ο Μιχάλης Άκερμαν με 1 ώρα 35:32 αναδείχθηκε 47ος. Ο Ντίνος Πεταλωτής αγωνίστηκε χωρίς να τερματίσει στα 27 χιλιόμετρα. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί τη διοργάνωση για τη συνεργασία για ακόμη μία χρονιά, και τη συγχαίρει που έφερε σε πέρας τη διεξαγωγή με ασφάλεια και με απόλυτη επιτυχία, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς της ΓΓΑ στο έπακρο.

Από τους αγώνες που προγραμματίζονται για την εβδομάδα που ακολουθεί, ξεχωρίζει το Ultra Ursa Trail που θα γίνει στο Μέτσοβο. Από τον ΣΔΥΒ, ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, η Μάρθα Ξηροφώτου και ο Κώστας Πολίτης θα τρέξουν στα 40 χιλιόμετρα το Σάββατο. Στον παράλληλο αγώνα Katara Vertical θα αγωνιστεί ο Στέργιος Κουσκουρίδας την Παρασκευή. Συνέχεια στις ποδηλατικές εμφανίσεις θα δώσει ο Γιάννης Κλόκας στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας κεντρικής Ελλάδος. Το Σάββατο θα γίνει ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 25 χλμ στο Καλαμάκι Λάρισας, και την Κυριακή η αντοχή 83 χιλιομέτρων στον Τύρναβο.

Στο επόμενο διάστημα οι δρομείς του ΣΔΥΒ προγραμματίζουν να τρέξουν μεταξύ άλλων στους εξής αγώνες:

19-20 Ιουνίου 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου στο Πανθεσσαλικό (τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να απευθυνθούν στον Κώστα Παλάντζα που συγκεντρώνει τις συμμετοχές)
20 Ιουνίου Karya Olympus Trail
25-26-27 Ιουνίου 17ος Olympus Marathon 2021 και παράλληλοι αγώνες
27 Ιουνίου 14ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης-Θυσίας Άνω Κερασιάς (υπεύθυνος εγγραφών για τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου ο Κ. Παλάντζας)
10-11 Ιουλίου 10ος Faethon Olympus Marathon
24 Ιουλίου 10ο Zagori Mountain Running
28-29 Αυγούστου Ultra Pelion Trail
5 Σεπτεμβρίου 1ο Skopelos Trail Race
19 Σεπτεμβρίου 9o Skiathos Trail Run Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη
Και βέβαια ο ΣΔΥΒ θα μετέχει σε πολλούς ακόμη αγώνες όπως οι Μαραθώνιοι και Ημιμαραθώνιοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων και σε όσους ακόμη θα προγραμματιστούν.

Στην εβδομάδα που προηγήθηκε, οι δράσεις, οι πεζοπορίες και οι προπονήσεις συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς. Η διαδρομή Άγιος Ονούφριος – Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Κουκουράβα – Άγιος Ονούφριος ήταν αυτή που έγινε την Κυριακή 6 Ιουνίου από μέλη του συλλόγου.

βίντεο: https://youtu.be/Ag071Yv9hlA

Την ίδια ημέρα αθλητές του ΣΔΥΒ μετείχαν στην ποδηλατοβόλτα – ξενάγηση στην Αρχαία Πόλη των Αμφανών – Ναό του Απόλλωνα που έγινε από το Εκθεσιακό Κέντρο προς τις Αλυκές από το ποδηλατικό τμήμα της Νίκης Βόλου.

Σχεδόν στην κορυφή της Ελλάδας έφτασε η Μάρω Μακροθανάση που ανέβηκε την Παρασκευή 4 του μήνα στην κορυφή Σκολιό (υψόμετρο 2.905 μέτρα), δίπλα από τον Μύτικα στον Όλυμπο, μαζί με αθλητές από τη Λάρισα.

Στα Άγραφα στη δράση για τα Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά μετείχε ο Γιώργος Γερογιάννης.

25,3χλμ με 670μ υψ. έτρεξε σε 3:02 ο Θανάσης Αλεξίου στην Πίνδο, στην Κρανιά Ασπροπόταμου, ενόψει της προετοιμασίας για το Frozen Peaks 260 χιλιομέτρων στο Νευροκόπι.

Πεζοπορία 15χλμ (Κορυφές Πηλίου) Χιονοδρομικό Χανίων – Αγριόλευκες – Γολγοθάς – Σχιτζουράβλι – Δραμάλα και επιστροφή έκαναν οι Χρήστος Βαργιαμίδης, Χρήστος Μπάντης.

Δύο πεζοπορίες στον Όλυμπο σε μία ημέρα έκανε ο Στάθης Καραδημητρίου, αρχικά σε Παλαιό Παντελεήμονα και Λίμνη Κατή, κατόπιν στον Ενιπέα.

Ημιμαραθώνιο Trail έτρεξαν οι Σωκράτης Μητρoγώγος, Στέφανος Χαλκιάς, Κώστας Τσουράπας, Κώστας Παλάντζας, σε Γορίτσα και Ανεμούτσα.

Ατομικό ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο πέτυχε με 2:06:40 ο Πασχάλης Στάνιος.

Δυνατοί χρόνοι από τον Τρύφωνα Καραμανλή και τη Μαρία Διαμαντοπούλου στο Πανθεσσαλικό, με 21’45 και 22’43 στα 5 χιλιόμετρα.

Εκτός Βόλου, 26χλμ trail με 1.300μ υψ. σε 4:07 έτρεξε ο Χρήστος Αγνουσιώτης στην Αθήνα, 23χλμ trail με 707μ υψ. σε 2:32 ο Αντώνης Νικολόπουλος στη Ξάνθη, 16χλμ σε 1:32 ο Άρης Γεωργαντάς στην Στυλίδα, 11χλμ σε 1:04 ο Δημήτρης Τσακίρης στην Αθήνα, 10χλμ σε 55′ ο Τάσος Μακεδόνας στην Κω, 9,5χλμ σε 54′ ο Δήμος Καπουρνιώτης στην Κατερίνη, 7χλμ ο Γιάννης Μαντίδης στην Αθήνα, 5χλμ σε 31′ ο Θανάσης Σταμάτης στην Κύμη, 5χλμ ο ίδιος σε 30′ στη Σύμη.

Στο ποδήλατο, 54χλμ έκανε ο Κώστας Ξένος, 42χλμ στην Όθρυ η Νεραντζούλα Πραγματευτή και ο Μπάμπης Μπάρδας, 40χλμ ο Γιώργος Ζήκος, 35χλμ ο Δημήτρης Κουρτίδης, 32χλμ η Πέγκυ Μάρθα, 30χλμ η Λένα Ταμπούρη και η Λίνα Παπακυριαζή, 16χλμ ο Δήμος Καπουρνιώτης.

Χιλιάδες ήταν ακόμη οι προπονήσεις που έκαναν τα 382 μέλη του ΣΔΥΒ όλες αυτές τις μέρες, και πολλές αναφέρονται στη σελίδα του συλλόγου.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις