Πέτρου: «Στόχος η 6αδα»

Ο γενικός αρχηγός του Βόλου, Άκης Πέτρου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη συνεργασία της ομάδας με τον 32χρονο προπονητή, Αμπασκάλ Γκιγιέρμε, τη φιλοσοφία, τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και τους στόχους της σεζόν που έρχεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσπάθεια του Βόλου και την επιλογή νεαρών προπονητών:

«Στα 4 χρόνια που έχει δημιουργηθεί η ομάδα προσπαθούμε να μην αλλάξουμε το DNA της από τη στιγμή που αποδίδει καρπούς ως τώρα. Μας ταιριάζει το μοντέλο και του δίνουμε συνέχεια».

Για τους στόχους της νέας σεζόν:

«Κάθε χρόνο και πιο ψηλά. Δεν κρύβω ότι θέλουμε να είμαστε μέσα στην 6αδα. Γιατί όχι… Πέρσι φτάσαμε πολύ κοντά».

Για τα νέα πρόσωπα και την επιλογή προπονητή:

«Όταν ψαχνόμασταν για προπονητή, όλοι οι εκπρόσωποι προπονητών έστειλαν βιογραφικά. Είμαστε υπέρ των νέων προπονητών που έχουν όρεξη για δουλειά και διάκριση. Από την πρώτη συζήτηση ο Αμπασκάλ Γκιγιέρμε είναι στη φιλοσοφία μας, δηλαδή με επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο. Έτσι καταλήξαμε. Θα δρομολογήσουμε 8-9 μεταγραφές νέα πρόσωπα στην ομάδα, έχουμε κλείσει 4 και είμαστε κοντά στις υπόλοιπες κινήσεις».

Για την πώληση των Δουβίκα και Μήτογλου και το αν θα αντικατασταθούν και πάλι με νέα παιδιά:

«Αυτό είναι ευχής έργο. Όποιος αξίζει παίζει. Δεν υπάρχει Έλληνας, ξένος, μαύρος και λευκός, μικρός ή μεγάλος. Κάναμε κάλεσμα για τρεις ημέρες σε όλα τα παιδιά από όλη την Ελλάδα και μαζεύτηκαν 107 παιδιά από όλη την Ελλάδα για δοκιμές. Επιλέξαμε κάποια παιδιά που τη νέα χρονιά θα τα έχουμε μαζί μας. Είναι παίκτες που ήρθαν από μόνοι τους να δοκιμαστούν. Γεννηθέντες από 2003 ως 2005. Επιλέχθηκαν παιδιά που θα είναι στην Κ19 ή με την αξία τους μπορεί να γίνουν και επαγγελματίες. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Αξίζει να πω πως από τα 107 παιδιά, τα 30 μόνο ήταν από Βόλο, Λάρισα ή Κατερίνη και όλα τα υπόλοιπα είναι από Χίο, Αλεξανδρούπολη… από όλη την Ελλάδα».

Για το αν αυτό δείχνει πως ο Βόλος έχει δείξει πως στηρίζει το project των νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών:

«Θεωρώ ότι για εμάς δεν είναι μόνο λόγια ότι εμπιστευόμαστε τα νέα παιδιά. Είναι και πράξη. Έγινε με τους Μήτογλου και Δουβίκα. Η άποψή μας είναι μια και είναι αυτή. Το χαιρόμουν και στον ΠΑΟΚ που αγωνίζονταν παιδιά από την Κ19. Αν είμαι εγώ 30 και εσύ 19, εφόσον είμαστε ισάξιοι γιατί να μην παίξει ο ποδοσφαιριστής που είναι 19;».

Για τη συνεργασία με τον Αμπασκάλ Γκιγιέρμε και την επικοινωνία τους:

«Θα έρθει στις 20 του μήνα στην Ελλάδα. Κάθε μέρα έχουμε επικοινωνία. Είναι λες και είναι εδώ. Είναι φιλόδοξος άνθρωπος, έχει όρεξη για δουλειά και του αρέσει το σωστό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι προπονητής της σκοπιμότητας».

Για τον Άνχελ Λόπεθ που από τον Βόλο πήγε στον Ατρόμητο:

«Ήρθε μ’ έναν βοηθό του, αλλά δίπλα του είναι μια περιουσία της ομάδας ακόμη τρεις στο επιτελείο του. Του εύχομαι καλή επιτυχία και ότι καλύτερο με τη νέα του ομάδα. Μην ξεχνάμε τα παιδιά που τον πλαισίωσαν, θα ήταν άδικο. Αυτομάτως γινόμαστε οικογένεια, λες και είμαστε team χρόνια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις