Football League: Το pregame του Βορείου ομίλου

Η νίκη του Απόλλωνα Πόντου επί του Αλμωπού Αριδαίας φούντωσε το ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής, με τέσσερις ομάδες να προσπαθούν να αποφύγουν μια θέση. Ακόμη ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Βέροια και την Καβάλα, που θα κρίνει κατά πολύ την πρώτη θέση.

Βέροια – Καβάλα
Το ντέρμπι κορυφής του Βορείου ομίλου της Football League ανάμεσα στη Βέροια και την Καβάλα θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Πέρα από το γεγονός ότι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, διεξάγεται και σε ώρα που δεν συνηθίζεται στην κατηγορία.
Για τελευταία φορά είχαν γίνει αγώνες τρίτης κατηγορίας με το φως των προβολέων στις 4 Νοεμβρίου 2018, Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου 0-0 στο Πανθεσσαλικό, και στις 18 Νοεμβρίου 2018 Ιωνικός – Προοδευτική 1-0 στη Νεάπολη, αλλά εκείνα τα παιχνίδια είχαν διεξαχθεί στις έξι και μισή και στις πέντε αντίστοιχα.
Στη Βέροια όμως θα ξεκινήσει στις οκτώ, και θα είναι το πιο… βραδινό παιχνίδι της τελευταίας εικοσαετίας. Οι τελευταίοι αγώνες Γ’ Εθνικής στην ιστορία, που ξεκίνησαν στις οκτώ ή αργότερα, ήταν στις 24 Ιουνίου 2001, Απόλλων Κρύας Βρύσης – Αχαρναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την παραμονή και Χαλκηδόνα – Ατρόμητος στη Νεάπολη για την άνοδο. Και οι δύο είχαν ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου.
Βέροια – Καβάλα λοιπόν, και αν η Καβάλα νικήσει θα είναι και μαθηματικά πρώτη στο βόρειο όμιλο,  ενώ με ισοπαλία θα της χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια. Το κατάφερε πέρσι, τον Ιανουάριο του 2020, νικώντας 2-0 (59’ κεφαλιά Γαβριηλίδης, 90’ πέναλτι Ορφανίδης), έχοντας τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο της, που τώρα είναι προπονητής της Βέροιας.
Στον πρώτο γύρο η Βέροια πήρε το 0-0 στην Καβάλα, ωστόσο στα πέντε τελευταία μεταξύ τους η Καβάλα έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Η Βέροια έχει να κερδίσει σε παιχνίδι τους από τις 27 Μαρτίου 2005, για την Γ’ Εθνική  τότε, Καβάλα – Βέροια 0-2 (17’ σουτ Σακελλαρίδης, 61’ σουτ Παπαδόπουλος).
Η Καβάλα έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 30 γκολ και η Βέροια την καλύτερη άμυνα με πέντε.

Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός
Η ελεύθερη πτώση του Θεσπρωτού σταμάτησε στην πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς αν δεν νικούσε τη Βέροια, θα ήταν τώρα στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Δεν παύει βέβαια να απειλείται ακόμα και ελπίζει ότι θα μπορέσει να πάρει κάτι στο Βόλο από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει τα δύο τελευταία παιχνίδια της στην Ηγουμενίτσα. Ο Ολυμπιακός Βόλου με τη μεγάλη νίκη στις Σέρρες δεν κινδυνεύει πλέον.
Υποδέχεται τον Θεσπρωτό για τρίτη φορά, έχοντας μια νίκη στις 25 Ιανουαρίου 2017 με 3-0 (35’ σουτ, 58’ σουτ, 61’ σουτ Φλίγκος) στο Πανθεσσαλικό και ισοπαλία 1-1 (18’ σουτ Πόζογλου – 90’ σουτ Α. Γώγος) στο γήπεδο Αλμυρού.

Αλμωπός Αριδαίας – Πανσερραϊκός

Ο Αλμωπός Αριδαίας είναι πλέον στην κόψη του ξυραφιού, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου. Ισοβαθμούν με τον Αλμωπό να πλεονεκτεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, που η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου του στέρησε πολλές ελπίδες για τη δεύτερη θέση, ωστόσο είναι κοντά. Η σερραϊκή ομάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μάχης, αφού μετά τον Αλμωπό, παίζει με τον Απόλλωνα Πόντου και το Θεσπρωτό!
Στον πρώτο γύρο ο Πανσερραϊκός είχε νικήσει με 3-0 (48’ κεφαλιά Πράντο, 70’ σουτ Πράντο, 90’ σουτ Γκούρτσας), ενώ ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Αριδαία, από το Νοέμβριο του 1995, όταν είχε νικήσει εκεί με 2-0.

Απόλλων Πόντου – Τρίγλια
Δύσκολα θα πίστευε κάποιος με το τέλος του Απριλίου ότι ο Απόλλων Πόντου θα είχε ελπίδες να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις. Να όμως που πλέον ελπίζει βάσιμα και έχει βάλει στην πρίζα τρεις ομάδες. Τη μία από αυτές, την Τρίγλια, την υποδέχεται σε ένα παιχνίδι καθοριστικό, αφού με μια νίκη μπορεί να προσπεράσει και αυτή, αλλά να φτάσει και στην έκτη θέση!
Η ομάδα της Χαλκιδικής δεν έχει νίκη εκτός έδρας, αλλά ούτε και ήττα εντός έδρας, ενώ έχει πετύχει ένα γκολ εκτός έδρας, και αυτό στο τελευταίο της παιχνίδι στην Καβάλα. Έχει επτά ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.
Στον πρώτο γύρο στις 24 Απριλίου ο Απόλλων πήρε το 0-0 στη Νέα Τρίγλια, τον πρώτο του βαθμό εκτός έδρας.

Πιερικός – ΑΕ Ποντίων
Τα… λιγότερα φώτα της δημοσιότητας θα τραβήξει η συνάντηση του Πιερικού με την ΑΕ Ποντίων. Και αυτό γιατί η βαθμολογική τους θέση δεν αλλάζει ουσιαστικά. Ο Πιερικός είναι τέταρτος, ενώ η νεανική ΑΕ Ποντίων στην τελευταία θέση και αναζητά αποτελέσματα για το γόητρό της.
Στον πρώτο γύρο ο Πιερικός είχε περάσει νικηφόρα από την Κοζάνη με 1-0 (10’ σουτ Δεμηρτζόγλου)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις