Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η νίκη της Φινλανδίας επί της Δανίας

Η Φινλανδία επικράτησε στο επεισοδιακό (λόγω του τρομακτικού περιστατικού του Έρικσεν) παιχνίδι με 0-1. Οι Δανοί έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με πέναλτι. Στα σπουδαία, η κατάσταση του Έρικσεν έχει σταθεροποιηθεί.

Θυμίζουμε πως ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ στο 43ο λεπτό έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και άπαντες πάγωσαν.Οι γιατροί μπήκαν κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τεράστια μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Χαρακτηριστικό είναι πως έγινε τεχνητή, ενώ χρησιμοποιήθηκε οξυγόνο και απινιδωτής.

Με το τελικό αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, ο αγώνας τελικά συνεχίστηκε. Οι Φινλανδοί έκαναν την έκπληξη και πήραν το παιχνίδι. Οι Δανοί ήταν ανώτεροι, είχαν ευκαιρίες με κορυφαία το χαμένο πέναλτι στο 74ο λεπτό, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα.

Οι Φινλαδνοί ουσιαστικά στη μοναδική ευκαιρία τους στο παιχνίδι άνοιξαν το σκορ στο 60ο λεπτό, με κεφαλιά του Πογιάνπαλο. Ο σκόρερ σε ένδειξη σεβασμού δεν πανηγύρισε το τέρμα του. Στο 73ο λεπτό οι Δανία κέρδισε πέναλτι, με τον Χόιμπεργκ να το εκτελεί άσχημα. Ο Χαντέρσκι έκανε άλλη μία -και τη σπουδαιότερη- επέμβαση στον αγώνα.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βας (76′ Στρίγκερ Λάρσεν), Κιερ (63′ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (76′ Κορνέλιους), Χιέιμπιεργκ, Έρικσεν (41′ Γένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63′ Όλσεν), Μπρέθγουεϊτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (90′ Βάισανεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ούρονονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (78′ Σίλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (84′ Πογιάνπαλο), Πούκι (76′ Κάουκο)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις