Στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 ΕΠΟ και επαγγελματικό ποδόσφαιρο για το νομοσχέδιο Αυγενάκη

Το “όλον ποδόσφαιρο” έχει κληθεί να παραστεί τη Δευτέρα 14/6 στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συνεχίζεται η συζήτηση επί του αθλητικού σχεδίου νόμου και θα γίνει η ακρόαση των φορέων.

Η ΕΠΟ έχει κληθεί για τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή της “ολιστικής μελέτης” των FIFA/UEFA, τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τους περιορισμούς στις θητείες των μελών της, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και τα διπλώματα των προπονητών.

Η Super League 1 θα τοποθετηθεί επί θεμάτων που αφορούν την ΕΕΑ και το ακαταδίωκτο των μελών της για το οποίο στο παρελθόν έχει εκφράσει επιφυλάξεις, αλλά και για τις ποινές που προβλέπονται για τα μέλη διοικήσεων ΑΑΕ σε περιπτώσεις επεισοδίων, για τις οποίες επίσης κατά το παρελθόν έχει εκφράσει διαφωνίες. Επίσης αναμένεται να τεθεί το θέμα της συμμετοχής των “ομάδων Β’” στη Super League για το οποίο θα κατατεθεί τροπολογία.

Η Ένωση Super League 2 – Football League θα μιλήσει για το θέμα της κατάργησης της Football League και της συγχώνευσης με τη Super League 2 και για τα οικονομικά κριτήρια (μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική επιστολή) που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, ώστε να μπορεί μια ομάδα να πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Επίσης έχουν κληθεί για ακρόαση η ΔΕΑΒ, η διεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ., τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, η ομοσπονδία προπονητών αθλημάτων, η αντίστοιχη του ποδοσφαίρου (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) και ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις