“Μάχη” Αγγλίας-Κροατίας στο “Γουέμπλεϊ”

Το πιο μεγάλο μέχρι το… επόμενο ματς στο Euro αποτελεί και το πρώτο πιάτο της τρίτης μέρας της διοργάνωσης. Για τον τέταρτο όμιλο η Αγγλία φιλοξενεί στο «Γουέμπλεϊ» την Κροατία (16:00, ΑΝΤ1) σε ένα παιχνίδι με τεράστιο ενδιαφέρον.
Τα «λιοντάρια» με ίσως το πιο ταλαντούχο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας τους φιλοδοξούν να κάνουν επιτέλους πράξη το τραγούδι «It’s coming home» με σύμμαχους 22.500 θεατές στις κερκίδες. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλει να μπει ένα τέλος στην κατάρα που θέλει την Αγγλία να μην έχει κερδίσει κανένα από τα οκτώ προηγούμενα εναρκτήρια παιχνίδια της σε Euro για να μπουν οι βάσεις ώστε η ομάδα του να φτάσει ψηλά. Ο ίδιος δήλωσε με τόλμη πως οτιδήποτε λιγότερο από πορεία ως τα ημιτελικά θα συνιστά αποτυχία. Πάντως η Αγγλία δεν έχει χάσει ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση στο «Γουέμπλεϊ» μετρώντας επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Στον αντίποδα, η Κροατία μετά την πορεία της ως τον τελικό του Μουντιάλ του 2018, όπου έχασε από τη Γαλλία, έχει κάνει μερική ανανέωση. Αυτό το Euro ίσως είναι το Last Dance για μερικά ακόμη από τα αστέρια της χρυσής φουρνιάς και γι’ αυτό ο Ζλάτκο Ντάλιτς θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Για την πρεμιέρα, πάντως, έχει εξαιρετικά αμφίβολο λόγω τραυματισμού τον Ντέγιαν Λόβρεν. Η Κροατία συμμετέχει για έκτη φορά σε Euro, αλλά παρότι σε Μουντιάλ έχει μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει ως καλύτερες πορείες δύο παρουσίες σε προημιτελικά, το 1996 και το 2008.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις άλλη μια φορά σε Euro. Ήταν το 2004, όταν στη φάση των ομίλων η Αγγλία είχε επικρατήσει 4-2. Πάντως στο Μουντιάλ του 2018 ήταν η «χρβάτσκα» αυτή που έκοψε το δρόμο των «λιονταριών» προς τον τελικό νικώντας με 2-1 στα ημιτελικά, με γκολ του Ιβάν Πέρισιτς στην παράταση. Οι πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους ήταν το 2018 για το Nations League, με 0-0 στην Ριέκα και νίκη 2-1 της Αγγλίας στο Λονδίνο. Συνολικά σε δέκα ματς οι Άγγλοι έχουν πέντε νίκες και οι Κροάτες τρεις.
Για το άλλο ματς του ομίλου, Σκωτία και Τσεχία θα τεθούν αντιμέτωπες τη Δευτέρα (14/6) στις 16:00 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης.
Πιθανές συνθέσεις:
Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τσίλγουελ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Φόντεν, Στέρλινγκ, Κέιν.
Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Τσάλετα-Τσαρ, Βίντα, Γκβάρντιολ, Κράμαριτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς.
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο (Ιταλία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις