Με τον αέρα του φαβορί η Ολλανδία απέναντι στην Ουκρανία

Η Ολλανδία επιστρέφει μετά από επτά χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση και ονειρεύεται να φτάσει μέχρι το τέλος επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του 1988, που αποτελεί και το μοναδικό τρόπαιο της μεγάλης αυτής σχολής μέχρι και σήμερα. Όμως για να φτάσει ως εκεί, πρέπει πρώτα να κάνει το πρώτο βήμα, υποδεχόμενη απόψε την Ουκρανία στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ (22:00, ΑΝΤ1).
Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ φτάνει στο Euro ελλιπής, καθώς πέραν της γνωστής απουσίας του Φαν Ντάικ, απών τουλάχιστον από την πρεμιέρα θα είναι ο τραυματίας Ντε Λιχτ, ενώ ο 38χρονος Στεκέλενμπουργκ θα αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σίλεσεν που τέθηκε νοκ άουτ με κορωνοϊό. Πάντως παρά τα προβλήματα υπάρχει αποφασιστικότητα για μια καλή παρουσία στην επιστροφή των «οράνιε» σε μεγάλη διοργάνωση μετά την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2014.
Η Ουκρανία, με τον παίκτη-σύμβολο του ποδοσφαίρου της, Αντρέι Σεφτσένκο, πλέον σε ρόλο προπονητή, είναι παρούσα σε τρίτο σερί Euro (ήταν συνδιοργανώτρια το 2012) και μετρά μόλις μία νίκη, ένα 2-1 επί της Σουηδίας, αλλά και πέντε ήττες στα έξι προηγούμενα ματς της στο θεσμό. Πάντως στα προκριματικά είχε μια πολύ πειστική εικόνα και ήταν μια από τις πέντε αήττητες ομάδες της διαδικασίας.
Το αποψινό θα είναι το πρώτο τους επίσημο ματς. Έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε φιλικά, το 2008 στο Ρότερνταμ με την Ολλανδία να νικά 3-0 και το 2010 στο Ντόνετσκ με σκορ 1-1.
Πιθανές συνθέσεις
Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Ντε Βράι, Μπλιντ, Βάινταλ, Φ. Ντε Γιονγκ, Ντε Ρόον, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Βέγκχορστ.
Ουκρανία (Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Ζούμπκοφ.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις