«Βόμβες» Κούγια για Παναχαϊκή

Ο Αλέξης Κούγιας με γραπτή δήλωσή του στο επίσημο σάιτ της ΑΕΛ αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν την Παναχαϊκή, τονίζοντας πως εκείνος δεν έχει αφήσει ούτε ένα ευρώ χρέος στην Πατρινή ομάδα και πως αυτή διαλύθηκε από την ερασιτεχνική.

Αναλυτικά:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και κακόφημων διαδόσεων, θέλω να κάνω την εξής απόλυτη δήλωση:

Δεν έχω καμία σχέση με τα χρέη της ΠΑΕ Παναχαϊκή από το 2015 και μέχρι σήμερα.

Τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν από τα πρόσωπα που μεταβίβασα δωρεάν τις μετοχές μου τον Ιούλιο του 2015, για να μπορώ να αγοράσω από τον Βαγγέλη Πλεξίδα το 90% των μετοχών και το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Τις μετοχές της ΠΑΕ Παναχαϊκή τις μεταβίβασα δωρεάν στους εκλεκτούς της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής κ.κ. Παπαδάκη και Τσιριμπή.

Στην διαδικασία για την έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών στα συγκεκριμένα πρόσωπα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκος Ράπτης και ο γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Δημήτρης Τσαούσογλου, οι οποίοι στις ενστάσεις του τότε Προέδρου της Ε.Ε.Α. Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Παπαλάκη και των μελών της επιτροπής για το πώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν είχαν τα ανάλογα εισοδήματα για να καλύψουν τις ανάγκες θα ανταποκριθούν οικονομικά, όλοι μαζί «απαντούσαν» να φύγει ο Κούγιας που μας έχει διχάσει και έχει διώξει τους οργανωμένους από το γήπεδο και το γήπεδο θα γεμίσει από οπαδούς, διαφημίσεις και η ομάδα από χορηγούς.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά αφού η ομάδα μετά την φυγή μου από την Πάτρα σε ένα χρόνο διαλύθηκε και υποβιβάσθηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και αφού περιήλθε στην λεγόμενη «Παναχαϊκή Συμμαχία» έφτασε στο κατώτατο σημείο να χάνει στο τελικό του τοπικού κυπέλου από την Αχαϊκή.

Σημειωτέον ότι όταν εγώ αγόρασα τις μετοχές της Παναχαϊκής στην Γ’ Εθνική κατηγορία όπου ήταν επί 4 χρόνια με ιδιοκτήτη τον δισεκατομμυριούχο Μακρή πλήρωσα μετρητά 1.500.000€ και ανέλαβα χρέη 3.300.000€.

Όταν μεταβίβασα τις μετοχές τα χρέη είχαν περιορισθεί στα 800.000€ ρυθμισμένα σε 100 δόσεις και η ομάδα τερμάτισε 2η χάνοντας το πρωτάθλημα από την ΠΑΕ ΑΕΚ και τις 2 προηγούμενες χρονιές έχασε την άνοδο στα play-off λόγω των παρανομιών της εγκληματικής οργάνωσης του koriopolis από την Καλλονή και τον Πλατανιά.

Επειδή είμαι ο μόνος που έχω μεγάλη ακίνητη περιουσία και εισοδήματα, σήμερα έχω επωμιστεί και πληρώνω όλα τα χρέη της εποχής Μουντζουρούλια, Μακρή και Παπαδάκη-Τσιριμπή, τα οποία αναβίωσαν αφού οι επιλεγέντες από την ερασιτεχνική Παναχαϊκή δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ και πτώχευσαν την εταιρεία και για αυτό τον λόγο πληρώνω για να εξοφλήσω τα συνολικά χρέη 1.500.000€ πληρώνοντας 15.000€ το μήνα.

Μετά την αποχώρηση μου από την Πάτρα, η Παναχαϊκή περιήλθε για δύο χρόνια στην λεγόμενη «Παναχαϊκή Συμμαχία» και τον Κώστα Κατσουράνη και έφτασε στο σημείο να μην μπορούν όλοι αυτοί να καλύψουν μετοχικό κεφάλαιο 300.000€ και τις ανάγκες λειτουργίας της και έτσι κατάντησε να περιέλθει στα χέρια των στοιχηματζήδων με τελευταίο έναν Καλογερόπουλο και κάποιους Αλβανούς που είχαν σχέση και με τον Απόλλωνα Λάρισας και τώρα όπως διαβάζω σε κάποιον επιχειρηματία της Πάτρας Γιώργο Μπάρλο, ο οποίος κάθε μέρα είναι σε διαμάχη με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή και με τα χρέη που δημιούργησαν οι εκλεκτοί της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής και οι διάδοχοι τους.

Για τελευταία φορά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όποιος τολμήσει να γράψει έστω και μία λέξη ψέματα, περί του ότι έχω αφήσει στην Παναχαϊκή έστω και ένα ευρώ χρέος, θα τον κλείσω φυλακή και θα με πληρώσει και πολύ μεγάλη αποζημίωση, αυτό αφορά και δημοσιογράφους.

Θυμάμαι σαν σήμερα τις ανακοινώσεις της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής και των οργανωμένων που είχαν στο τέλος την ίδια αναφορά «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ», γιατί δεν έδινα αδούλευτα χρήματα σε κανέναν.

Εκεί στην Πάτρα να κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέπτη με πρώτο τον αριστερούλη Δήμαρχο κ. Πελετίδη και ακολούθως ας κάνουν τις κατάλληλες χειρονομίες.

Εγώ άφησα την Παναχαϊκή μία οργανωμένη και υπερήφανη ΠΑΕ με 25 δικούς της ποδοσφαιριστές και 2η μετά την ΑΕΚ στην βαθμολογία και σήμερα όχι μόνο είναι αυτή που είναι, αλλά διαβάζω ότι ο δικηγόρος του Γιάννη Παπαδόπουλου που είναι και δικηγόρος της, παρακαλούσε να της χαρίσουν τα χρέη γιατί διαλύεται για 300.000€, ενώ εγώ μόνο για το AEL FC ARENA πλήρωσα 2.200.000€ και μέχρι τώρα 500.000€ για να ξαναφτιάξω το ιστορικό ΑΛΚΑΖΑΡ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις