Λύγισε ο Τσιτσιπάς από τον μεγάλο Τζόκοβιτς

Ο μύθος Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του συγκινητικού Στέφανου Τσιτσιπά με ανατροπή από το 0-2 στον τελικό του Roland Garros και κατέκτησε το 19ο Grand Slam της τεράστιας καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία με την πρώτη συμμετοχή Έλληνα τενίστα σε τελικό Grand Slam, αλλά ο μύθος Νόβακ Τζόκοβιτς ανέβαλε την κατάκτηση της κορυφής από εκείνον, αφού επικράτησε 3-2 στον συγκλονιστικό τελικό του Roland Garros με μεγάλη ανατροπή (7-6, 6-2, 3-6, 2-6, 4-6 σε 4 ώρες και 11 λεπτά) και έφτασε στον 19ο Grand Slam τίτλο (και δεύτερο Roland Garros) στην τεράστια καριέρα του. Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0 σετ και έδειχνε απόλυτα ικανός να «σκοτώσει το θηρίο», όμως στα επόμενα τρία σετ ο Σέρβος αποκάλυψε σε όλο της το μέγεθος την απαράμιλλη ποιότητά του και έφθασε σε ένα ακόμα τρόπαιο.

Λίγο πριν την έναρξη του 4ου σετ και με το σκορ 2-1 υπέρ του, ο Στέφανος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και ζήτησε τη βοήθεια των φυσιοθεραπευτών, χωρίς ωστόσο να δείξει ότι επρόκειτο για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά και δίχως να έχει διασαφηνιστεί αν αυτές οι ενοχλήσεις του προκάλεσαν κάποιο -έστω μικρό- πρόβλημα στο παιχνίδι του.

Όπως όλη η πορεία του 22χρονου Τσιτσιπά στο γαλλικό τουρνουά, έτσι και η εμφάνισή του στον τελικό ήταν top-class επιπέδου, προκαλώντας τη βεβαιότητα ότι όταν ο 34χρονος Τζόκοβιτς και ο 35χρονος Ναδάλ αποσυρθούν, ο Έλληνας τενίστας θα πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε αυτούς που θα τους διαδεχθούν στην κορυφή της παγκόσμιας ιεραρχίας του τένις. Προς το παρόν, από αύριο (14/6) θα φιγουράρει στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με την 3η θέση που θα έπιανε αν κατακτούσε το Roland Garros να πρέπει να περιμένει για λίγο.

Ο Τζόκοβιτς με τη νίκη απέναντι στον Έλληνα τενίστα αφενός τον προσπέρασε στην πρώτη θέση του ATP Race του 2021, αφετέρου έγινε ο τρίτος στην ιστορία (μετά τους Ροντ Λέιβερ και Ρόι Έμερσον) με τουλάχιστον δύο κατακτήσεις και των τεσσάρων Grand SlamΣυνολικά, δε, έφτασε τους 84 τίτλους.

Όσο για τις χρηματικές απολαβές του Στέφανου Τσιτσιπά από την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Roland Garros, μπορεί να μην κέρδισε τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα επιβραβευθεί ο νικητής, αλλά θα εισπράξει το τεράστιο ποσό των 750.000 ευρώ.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις