Euro 2021: Ιστορικές νίκες για Αγγλία, Αυστρία – “Θρίλερ” στην Ολλανδία (αποτελέσματα 13/6)

Ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με την Αγγλία να κάνει πρεμιέρα με νίκη, όπως και η Αυστρία. Φοβερό ματς στο Άμστερνταμ.
Το EURO 2020 συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και πολλά γκολ. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι η Αγγλία επικράτησε της Κροατίας, ενώ η μέρα έκλεισε με το καταπληκτικό Ολλανδία – Ουκρανία στο Άμστερνταμ.

Αγγλία – Κροατία 1-0

Η Αγγλία έσπασε μια κατάρα πολλών ετών, αφού πήρε την πρώτη νίκη της σε πρεμιέρα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικρατώντας στο Γουέμπλεϊ επί της Κροατίας με 1-0. Για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Euro 2020, οι Άγγλοι πανηγύρισαν το τρίποντο με ένα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 57′. Έπρεπε να περάσουν 9 EURO στα οποία συμμετείχε η Αγγλία για να νικήσει στην πρεμιέρα.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Φόντεν (71′ Ράσφορντ), Μάουντ, Στέρλινγκ (90+2′ Κάλβερτ Λιούιν), Κέιν (82′ Μπέλιγχαμ)
Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία 3-1
Η Αυστρία έγραψε ιστορία σε EURO, αφού επικράτησε 3-1 της Βόρειας Μακεδονίας για τον 3ο όμιλο και πέτυχε την πρώτη της νίκησε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο 18ο λεπτό, ο Λάινερ άνοιξε το σκορ από κοντά για τους Αυστριακούς, αλλά ο Γκόραν Πάντεφ στο 37΄ ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ σε Euro σε ηλικία 37 ετών και 321 ημερών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο 38χρονος Αυστριακός, Ίβιτσα Βάστιτς.
Στην επανάληψη, οι Αυστριακοί πίεσαν και κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο 78’ με τον Αλάμπα να βρίσκει τον Γκρέγκοριτς και αυτός να πλασάρει ιδανικά. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάρκο Αρναούτοβιτς στο 89’.
ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (46′ Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (90+4′ Ιλσάνκερ), Λάινερ, Λάιμερ (90+4′ Μπαουμγκάρτλινκερ), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Κάλαϊτζιτς (59′ Αρναούτοβιτς), Μπαουμγκάρτνερ (58′ Γκρέγκοριτς)
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Νικόλοφ (64′ Μπεϊτουλάι). Στ. Ριστόβσκι, Ντ. Βελκόβσκι, Μούσλιου (86′ Μ. Ριστόβσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (82′ Τριτσκόβσκι), Αντέμι, Έλμας, Πάντεφ, Τραϊκόβσκι (64′ Κοσταντίνοφ)
Ολλανδία – Ουκρανία 3-2
Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, η Ολλανδία φιλοξένησε στο Άμστερνταμ την Ουκρανία. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στη “Γιόλχαν Κρόιφ Αρένα”, οι οράνιε δυσκολεύτηκαν, αλλά τελικά επικράτησαν των Ουκρανών με 3-2.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ ήταν ο Ντάμφρις, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ. Όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με τον Βαϊνάλντουμ στο 52΄ και έξι λεπτά αργότερα ο Βέρχορστ σημείωσε το 2-0.
Λυτρωτής ο Ντάμφρις
Όλα έδειχναν πως η υπόθεση νίκη είχε τελειώσει, αλλά οι Ουκρανοί ισοφάρισαν με τον Γιαρμολένκο (75′) και τον Γιάμερτσουκ (79΄). Όμως, ο Ντάμφρις στο 85′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ (88′ Φέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον, Βαϊνάλντουμ, Φρ. ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (64′ Βάινταλ), Βέχορστ (88′ Λ. ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90+1′ Μάλεν)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Μαλινόβσκι, Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο, Γιαρέμτσουκ, Ζούμπκοφ (13′ Μάρλος, 64′ Σαπαρένκο)

Η βαθμολογία του Γ΄ ομίλου:

Η Βαθμολογία του Δ ομίλου:

Οι αγώνες Euro 2021 αύριο (14/6)

Η τέταρτη μέρα του EURO συνεχίζεται την Δευτέρα 14 Ιουνίου με τρεις ακόμα αναμετρήσεις.

Σκωτία – Τσεχία (16:00, Γλασκώβη)

Πολωνία – Σλοβακία (19:00, Αγία Πετρούπολη)

Ισπανία – Σουηδία (22:00, Σεβίλλη)

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις