Απάντησε σε βουλευτές ο Λεουτσάκος – Με υπόμνημα η θέση της SL & FL για την αναδιάρθρωση

Κατά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται στο αθλητικό νομοσχέδιο Αυγενάκη, η ΕΠΟ που εκπροσωπήθηκε από από το δικηγόρο Β. Σαράκη, διαφώνησε ως προς τις “υπερεξουσίες τις Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού”, οι οποίες εξειδικεύτηκαν και ζήτησε η ΕΕΑ να εισηγείται και οι ποινές να επιβάλλονται από τα όργανα του ποδοσφαίρου.Επίσης, εκφράστηκε διαφωνία όχι ως προς το όριο θητειών των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά ως προς το όριο ηλικίας των μελών αυτής.

Από την πλευρά της Super League 1 o πρόεδρός της, Λ. Μπουτσικάρης, εξέφρασε τις διαφωνίες του συνεταιρισμού με συγκεκριμένες αρμοδιότητες της ΕΕΑ, με το ανεύθυνο των μελών της, το ύψους της εγγυητικής επιστολής που πρέπει να καταθέτουν οι ΠΑΕ και για τα ποινικά αδικήματα για τα μέλη των ΔΣ ΠΑΕ σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Τέλος χαρακτήρισε ασαφή τα κριτήρια βάσει των οποίων η ΕΕΑ δεν χορηγεί πιστοποιητικά συμμετοχής σε ομάδες.

Σύμφωνα με το soccerplus.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης SL2 – FL, Λ. Λεουτσάκος, δεν έκανε χρήση του χρόνου που του δόθηκε για να μιλήσει και είπε ότι θα καταθέσει υπόμνημα.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για την αναδιάρθρωση ο κ. Λ. Λεουτσάκος, είπε ότι όλες οι ομάδες έχουν εκφραστεί θετικά και ότι το ποδόσφαιρο θα γίνει καλύτερο βάσει των προϋποθέσεων που υπάρχουν όπως είναι τα χρήματα στις ομάδες από το στοίχημα, το τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο, H βελτίωση των γηπέδων, ο αριθμός των ομάδων σε βάθος τριετίας, και ο τρόπος συμμετοχής των “β’ ομάδων” της SL1.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις