Χωρίς αντίπαλο ο ΓΣ Αλμυρού

Το goalpost.gr ασχολείται με την έως τώρα φετινή πορεία του Γ.Σ. Αλμυρού συγκρίνοντάς την με την περσινή και παράλληλα εξετάζει τις πιθανότητες να αλλάξει ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή.

Άλλη μια αγωνιστική πέρασε, με την ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου πραγματικά να δείχνει όχι μόνο καλύτερη παιχνίδι με το παιχνίδι αλλά πως είναι έτοιμη να διατηρήσει τον περσινό τίτλο του πρωταθλητή της Α’ Ε.Π.Σ.Θ.

Η ομάδα του Γυμναστικού που ουσιαστικά κράτησε τον ίδιο κορμό σε σχέση με πέρσι, αν εξαιρέσει κανείς την αποχώρηση του Βασίλη Αναστασίου για τον Ταμυναϊκο (Α’ κατηγορία Εύβοιας), του Κουρτέλη για τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου, αλλά και του Αλέκου Αραπίτσα για λογαριασμό του Α.Ο. Ραχέων (Α’ φθιώτιδας) έδειξε πόσο επιτυχημένη συνταγή είναι σε μεγάλο βαθμό η διατήρηση του έμψυχου δυναμικού και ουσιαστικά υπό τις οδηγίες ενός έμπειρου τεχνικού όπως ο Λευτέρης Καλογήρου βγάζει υγεία, θέαμα και ουσία εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο Γυμναστικός αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση με 24 βαθμούς, έχοντας το απόλυτο στις έως τώρα αγωνιστικές υποχρεώσεις του, αλλά και φυσικά έναν συντελεστή τερμάτων 30-0(!) γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα το ότι είναι το φαβορί.

1ος ή 2ος όμιλος μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας;

Φυσικά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μπει σε σύγκριση των δύο ομίλων της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. υποστηρίζοντας κατηγορηματικά πως ο 1ος είναι εκείνος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Αξίζει να σημειωθεί λοιπόν, πως αν πάρουμε τα στατιστικά του κυπέλλου, ομάδες από τον 2ο όμιλο “πέταξαν” έξω ομάδες από τον 1ο (σ.σ. Γ.Σ. Πανιώνιος – Ε.Μ.Α. 1-3, Αγχίαλος – Ηρακλής 1-1 καν. διάρκεια 3-1 πεν.), αλλά και πάλι δεν μπορεί να πει κάποιος κάτι με σιγουριά. Καθώς υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά και ένα από αυτά είναι ότι οι περισσότεροι αξιόλογοι-ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές επιλέγουν της ομάδες της “πόλης” να αγωνιστούν, χωρίς ωστόσο να αμφισβητηθεί το ταλέντο που υπάρχει και στον 2ο όμιλο, απλά εκεί συγκεκριμένα στηρίζονται σε παιδιά της τοπικής κοινωνίας.

Καλύτερος από πέρσι ή πιο δεμένο σύνολο;

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια ακόμη και στο ποδόσφαιρο, αν και δεν παίζει μπάλα ούτε η στατιστική, ούτε τα ονόματα. Πάντως αν κάποιοι είναι υπέρ των στατιστικών πέρσι ο Γυμναστικός κατάφερε να σημειώσει βάση στοιχείων 61 τέρματα με 19 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές (πρωτάθλημα και μπαράζ με Α.Ε.Δ) ενώ φέτος έχει ήδη 30 γκολ ενεργητικό και τα έχει πάρει από 9 διαφορετικούς. Άλλο ένα σημαντικό γεγονός, είναι ότι πέρσι δεν είχε ξεκινήσει με το απόλυτο στις πρώτες 8 στροφές του πρωταθλήματος, είχε δεχθεί 2 τέρματα και τα γενικά του στατιστικά στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν 27 βαθμοί(8-3-1) και συντελεστή τερμάτων 34-3 (!) επίδοση που όπως όλα δείχνουν θα ξεπεραστεί μιας και φέτος απλά πηγαίνει με “σπασμένα τα φρένα” .

Με οδηγό τα περσινά μπαράζ για κάτι καλύτερο φέτος.

Η αλήθεια είναι πως είχε τονιστεί πολλάκις στον Γυμναστικό πως τα περσινά μπαράζ, για άνοδο στην Γ’ Εθνική θα ήταν περισσότερο σαν ένα μάθημα για την αγωνιστική εμπειρία της ομάδας σε τέτοιες καταστάσεις, μιας και οι υπόλοιποι 3 αντίπαλοι του, (Πίδνα Κίτρους, Αμπελωνιακός, Ατρόμητος Παλαμά) είχαν τεράστια μπάτζετ και συνάμα ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις από επαγγελματικές κατηγορίες. Αν λοιπόν ο Γυμναστικός κρατήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. και φέτος, σίγουρα δεν πρόκειται να πληρώσει τα περσινά του “λάθη” καθώς σε κάποια ματς του στοίχησαν περισσότερο την βαθμολογική του συγκομιδή.

Το ταμείο: Επειδή γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό μόνο τον έναν φιναλίστ για τα φετινά μπαράζ που θα αναδείξουν πρωταθλητή αν και πολύ νωρίς ακόμη, ευχή όλων είναι η ομάδα που θα πάρει την πρωτιά από τον 1ο όμιλο, (διεκδικητές Α.Ε. Διμηνίου, Ηρακλής Βόλου, Σαρακηνός βάσει εικόνας και βαθμολογίας) να φανεί αντάξια του τίτλου που θα την συνοδεύει μιας και η περσινή κυπελλούχος Α.Ε. Διμηνίου υπό την καθοδήγηση του Κ. Παπαστεργίου ήταν πραγματικά η κορυφαία ομάδα του 1ου ομίλου και μαζί με τον Γυμναστικό χάρισαν 180 λεπτά συν την παράταση και την διαδικασία των πέναλτι σε όλο το φίλαθλο κοινό της Μαγνησίας ένα χορταστικό θέαμα, με αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό ή καλύτερα μέχρι την τελευταία εκτέλεση πέναλτι.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις