Μεγάλες διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail (photos)

Κάθε βδομάδα είναι καλύτερη και από την προηγούμενη για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στο διάστημα που προηγήθηκε καθώς το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Μέτσοβο στον σκληροτράχηλο Ultra Ursa Trail οι δρομείς του συλλόγου ανέβηκαν στην 3η θέση του βάθρου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Μία μέρα μετά μέλη του ΣΔΥΒ πραγματοποίησαν την πρώτη εκδρομή του έτους με λεωφορείο σε συνδυασμό με πεζοπορία στο Πήλιο, ενώ η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, με την συμμετοχή σε αγώνα ποδηλασίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Master από τον Γιάννη Κλόκα στην Ελβετία, μαζική παρουσία στον αγώνα της Άνω Κερασιάς, επίσης στο Πανθεσσαλικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, και αναρίθμητες ακόμη δράσεις. Οι trail runners του συλλόγου μάλιστα ξεκινάνε την Πέμπτη αγώνες 263 και 103 χιλιομέτρων στο Νευροκόπι.

Αναλυτικότερα:

Ο αγώνας των 40 χιλιομέτρων στο Μέτσοβο Ultra Ursa Trail πάντα ήταν πολύ δύσκολος, έχει υψομετρική 2.700 μέτρων, και αυτή τη φορά έγινε ακόμη πιο περιπετειώδης καθώς οι δρομείς είχαν να αντιμετωπίσουν την έντονη βροχή κατά διαστήματα, ακόμη και το χαλάζι. Την τρίτη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης με 4 ώρες 31:08, και την τρίτη θέση στις γυναίκες η Μάρθα Ξηροφώτου με 5 ώρες 51:00 έχοντας και οι δύο έντονο συναγωνισμό με πολλούς δυνατούς trail runners της χώρας. Αξιέπαινο αγώνα πραγματοποίησε επίσης ο Κώστας Πολίτης, και με 6 ώρες 58:05 τερμάτισε στην 79η θέση.

Μία μέρα πριν, την Παρασκευή, ο Στέργιος Κουσκουρίδας έτρεξε στον παράλληλο αγώνα της διοργάνωσης του Μετσόβου Katara Vertical και πέτυχε χρόνο 1 ώρα, 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα καταλαμβάνοντας την 32η θέση. Το μήκος της διαδρομής του μόνο ανηφορικού αυτού αγώνα είναι 4,6χλμ. με 870μ. υψομετρική διαφορά, και έχει τερματισμό στην κορυφή της Κατάρας (θέση Βούλγαρη) στα 1820μ. υψόμετρο.

Οι συμμετοχές δεν σταμάτησαν όμως εδώ, καθώς τα Ευσταθιάδεια, αγώνες Βετεράνων αθλητών στίβου, έγιναν το Σάββατο στο Ζηρίνειο στάδιο Κηφισιάς. Ο ΣΔΥ Βόλου τίμησε και αυτή τη διοργάνωση, με άξια εκπρόσωπο την Έφη Κεχαγιά, που μετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση και για πρώτη φορά γενικότερα στην απόσταση των 3.000 μέτρων. Κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 15’04.

Ο Γιάννης Κλόκας συνέχισε να διακρίνεται στους αγώνες ποδηλασίας και πήρε μία 3η και μία 4η θέση στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος. Το Σάββατο στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20χλμ στο Καλαμάκι Λάρισας βγήκε τέταρτος, ενώ την Κυριακή στην αντοχή 82 χιλιομέτρων στον Τύρναβο εξασφάλισε τη θέση στο βάθρο. Αυτή την Κυριακή ο αθλητής θα αγωνιστεί στην Ελβετία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Master Mountain Bike Marathon, ενώ τον Αύγουστο θα μετέχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η πρώτη εκδρομή του έτους με λεωφορείο

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από τότε που μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν εκδρομή με λεωφορείο, και την Κυριακή που πέρασε 34 συμμετέχοντες, μεταξύ τους και παιδιά, όπως και ο φίλος Κώστας Μπούρας που ήρθε από τη Λάρισα, μετέβησαν με πούλμαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χανίων, από όπου έκαναν την πεζοπορική διαδρομή στο περίφημο Μονοπάτι 9χλμ των Καταρρακτών Χάνια – Μακρυρράχη. Μετά την αναμνηστική φωτογραφία, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν και έκαναν τη διαδρομή ατομικά ή σε ομάδες ως 7 ατόμων όπως ορίζει η ΓΓΑ. Οι περισσότεροι δεν παρέλειψαν να βουτήξουν και να κολυμπήσουν στις παγωμένες βάθρες που προσφέρει απλόχερα η φύση στη διαδρομή. Μετά τον τερματισμό και την επίσκεψη στην πλατεία και στην ταβέρνα της Μακρυρράχης, ακολούθησε η επιστροφή στον Βόλο με το λεωφορείο. Η μεγάλη επιτυχία και η ζήτηση που υπάρχει για ανάλογες δράσεις, θα οδηγήσει σε αντίστοιχη πεζοπορία σε ένα μήνα με τερματισμό στην παραλία στους Αγίους Σαράντα, και θα υπάρξει η ανάλογη ανακοίνωση.

βίντεο : https://youtu.be/ZJ0rWTHUN50

Την ίδια ημέρα, προπόνηση στο τεραίν του Faethon Olympus Marathon έκαναν αποκομίζοντας εντυπωσιακές εικόνες από τις διαδρομές από τον Κοκκινοπλό προς τα υψηλά σημεία του Ολύμπου, δρομείς από τον ΣΜΝ Λάρισας, τον ΣΔΥ Βόλου και την xtremeway outdoors. Από τον ΣΔΥ Βόλου μετείχαν η Μάρω Μακροθανάση και ο Τρύφωνας Καραμανλής, και ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον Θωμά Πανταζή και τον Λεωνίδα Νίκου για την οργάνωση της δράσης.

Στη Μνήμη των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Μονοπάτι Σωτηρίας, πεζοπορία από το Δίστομο στον Άγιο Μάμα. Χάρη σε αυτό το μονοπάτι διασώθηκαν πολλοί κάτοικοι του Διστόμου στις 10/6/1944 γλιτώνοντας από τη σφαγή των ναζί και οι πεζοπόροι ακολούθησαν στην ίδια ημερομηνία του 2021 την ίδια πορεία. Από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μετείχαν η Έλλη Τασιά και ο Γιώργος Γερογιάννης.

36 χιλιόμετρα προπόνηση στο Πήλιο έκαναν την Κυριακή ο Κώστας Τσουράπας και ο Μπάμπης Δοδοντζίδης. 25χλμ με 528μ υψομετρική πραγματοποίησε ο Χρήστος Παρασκευάς. Εκτός Μαγνησίας, 23χλμ trail έκανε στη Ξάνθη ο Αντώνης Νικολόπουλος, 20χλμ στο Μαρούσι και 10χλμ στον Υμηττό ο Χρήστος Αγνουσιώτης, 14χλμ στη Θεσσαλονίκη ο Λευτέρης Χουρδάκης, 8χλμ στην Κω ο Τάσος Μακεδόνας. Στη Σουηδία, 14χλμ ο Γιώργης Μαυρουδής. Αναρρίθμητες ήταν οι προπονήσεις που έγιναν από τους αθλητές του ΣΔΥΒ στη Μαγνησία, και αναφέρονται στη σελίδα του συλλόγου.

14ος Ορεινός Αγώνας Μνήμης Άνω Κερασιάς

Την ευκαιρία να κάνουν προπονητικό τεστ στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ενόψει της συμμετοχής στον αγώνα της Άνω Κερασιάς, είχαν την Τετάρτη 9 Ιουνίου μέλη του ΣΔΥ Βόλου, όπως και ο trail runner Θωμάς Πανταζής που ήρθε από τη Λάρισα ακολουθώντας την πρωτοβουλία του συλλόγου.

βίντεο : https://youtu.be/Ve8ZFG-kyvY


Ο ΣΔΥ Βόλου θα μετέχει μαζικά στον αγώνα που θα γίνει στις 27 Ιουνίου, έναν αγώνα που ξεκίνησε το 2002 επί της προεδρίας του Δημήτρη Κοντογιάννη, και έγινε από τον ΣΔΥΒ 13 φορές ως το 2014 που διακόπηκε η διεξαγωγή του.

Ο ΣΔΥΒ γνωστοποιεί στα μέλη του ότι κατόπιν ενημέρωσης που είχε από τη διοργάνωση, η διαδρομή μειώθηκε για τεχνικούς λόγους από 20 σε 17 χιλιόμετρα. Το ποσό συμμετοχής που όρισε η διοργάνωση είναι 10 ευρώ για τα 17 χιλιόμετρα και 5 ευρώ για τα 6χλμ. Για τα μέλη του ΣΔΥΒ εγγραφές κάνει εκ μέρους του συλλόγου ο Κώστας Παλάντζας, και αποστέλλει τις συμμετοχές και το ποσό στη διοργάνωση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει στο Πανθεσσαλικό το 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2021, και δρομείς του ΣΔΥΒ θα συμμετέχουν στους αγώνες μέσω του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας. Στο Karya Olympus Trail θα τρέξουν την Κυριακή trail runners του ΣΔΥΒ. Την παράσταση κλέβει το Frozen Peaks που ξεκινά στο Νευροκόπι Δράμας την Πέμπτη 17 Ιουνίου, και την υπέρβαση καλούνται να πετύχουν οι δρομείς του ΣΔΥΒ που θα αγωνιστούν, ο Θανάσης Αλεξίου στο Panorama 263 χιλιομέτρων, και ο Απόστολος Μπαρμπούλης στο Highland 103 χιλιομέτρων.

Όλο το προσεχές πρόγραμμα και όλα τα νέα του συλλόγου δημοσιεύονται από τον ΣΔΥΒ στο σάιτ του συλλόγου στο μόνιμο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/ που ανανεώνεται καθημερινά, προκειμένου τα μέλη του ΣΔΥΒ να κάνουν καλύτερα τον προγραμματισμό τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις