Ανατροπή και νίκη για Κέρκυρα στη Ριζούπολη

Η μάχη για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα καλά κρατεί! Η Κέρκυρα με ανατροπή που δείχνει την μεγάλη θέληση όλων για επιστροφή στην πρώτη κατηγορία, πέρασε με 2-1 από την Ριζούπολη και μείωσε στον 1 βαθμό την διαφορά της από τον δεύτερο Απόλλωνα.

Αρκετά κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Ριζούπολη. Απόλλων και Κέρκυρα, έδειξαν να ενδιαφέρονται πιο πολύ για το μηδέν. Μετά το 20′ το ματς δεν είχε καμία φάση, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 21′, όταν ο Φαρινόλα πετά από πέρασμα του Κονέ έκανε ένα σουτ μέσα απο την περιοχή με τον Κουτζαβασίλη με τα πόδια να διώχνει σε κόρνερ. Για να δούμε όμως δεύτερη καλή στιγμή πέρασαν περίπου 20 λεπτά.

Συγκεκριμένα, στο 39′ ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ, στην δεύτερη του ευκαιρία, όταν ο Τζιώρας μπήκε από τα δεξιά πάσαρε στον Κονέ ο οποίος μπηκε στην περιοχή σαν τρέιλερ πλασάροντας τον Κουτζαβασίλη που απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Ιβοριανός με νέο πλασέ έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την «Ελαφρά Ταξιαρχεία» να είναι ελαφρώς καλύτερη από την ακίνδυνη Κέρκυρα.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκα στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη φάση. Ο Κόντος που μόλις είχε μπει στο ματς, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αρκετά πλάγια θέση στα δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 48. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να γίνει και το 1-2, όταν ο Ντουαλά με σέντρα σουτ ανάγκασε τον Ταΐρη σε δύσκολη επέμβαση.

Η Κέρκυρα ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και έδειχνε πιο φρέσκια από τον Απόλλωνα, ωστόσο δεν είχαμε εκτός από του Ντουαλά, άλλη μεγάλη ευκαιρία. Τελικά, η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον αρχηγό τους στο 87′, όταν μετά από σέντρα του Ντουαλά, ο Βενέτης μετά από κεφαλιά πάσα του Κόντου έκανε το 1-2 και χάρισε ένα σημαντικό τρίποντο στους Φαίακες.

Πλέον στην κορυφή η Λάρισα έμεινε μόνη πρώτη με 31, ακολουθεί ο Απόλλωνας με 28 και την τρίτη θέση μοιράζονται Τρίκαλα και Κέρκυρα με 27 βαθμούς, με την μάχη για την άνοδο να συνεχίζεται.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Ταΐρης, Πάνος (71′ Στεργίδης)Η, Βαλεριάνος, Κύργιας (46′ Γκόντοβος), Δεληζήσης, Φατιόν, Βάντερσον, Κονέ, Τζιώρας, Παρπέξ (56′ Ψιάνος), Φαρινόλα

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σουάνης, Κρητικός, Ζορμπάς (65′ Παμλίδης), Γκομέζ, Ντουαλά (89′ Ανδρεόπουλος), Βλάχος, Ιωάννου, Νίκιτς, Φάμπιο (46′ Κόντος)

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις