EURO 2020: Το απόλυτο η Ιταλία – Έμεινε ζωντανή με νίκη η Ρωσία – Αποτελέσματα (16/6)

Το σημερινό πρόγραμμα (16/6) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είχε τη νίκη της Ρωσίας επί της Φινλανδίας και η Ουαλία επικράτησε της Τουρκίας. Νέο τρίποντο για την Ιταλία.
Το EURO 2020 συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, αφού σήμερα άνοιξε τις πύλες της η 2η αγωνιστική με τη Ρωσία να παραμένει ζωντανή, όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, ενώ η Ουαλία είναι με το ενάμιση πόδι στα νοκ άουτ. Η Ιταλία νίκησε πανεύκολα με 3-0 την Ελβετία στη Ρώμη.

Φινλανδία – Ρωσία 0-1

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Βέλγιο, η Ρωσία πήρε τους πρώτους βαθμούς της επικρατώντας στην Αγία Πετρούπολη επί της Φινλανδίας με 1-0 για τον 2ο όμιλο του Euro 2020. Ένα υπέροχο πλασέ του Αλεκσέι Μιράντσουκ στο 45′. Οι Φινλανδοί βρήκαν δίχτυα στο 3ο λεπτό με τον Γιόελ Πογιάνπαλο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.
Η Ρωσία έπιασε την Φινλανδία στη βαθμολογία και έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία. Την τελευταία αγωνιστική η Ρωσία πάει στην Κοπεγχάγη για να αντιμετωπίσει τη Δανία, ενώ η Φινλανδία θα παίξει με το Βέλγιο.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ράιταλα (75′ Σόιρι), Τόιβιο (85′ Γένσεν), Αράγιουρι, Ο’ Σόνεσι, Ούρονεν, Λουντ, Σίλερ (67′ Κάουκο), Καμαρά, Πούκι (75′ Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο
Τουρκία – Ουαλία 0-2
Η Ουαλία έκανε ό,τι ήθελε την Τουρκία επικρατώντας με 2-0 και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro 2020. Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού βρέθηκε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είδε τον Άαρον Ράμσεϊ να ανοίγει το σκορ για τους Ουαλούς, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κόνορ Ρόμπερτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Μάλιστα, ο Γκάρεθ Μπέιλ έχασε και πέναλτι στο 70’. Την τελευταία αγωνιστική η Ιταλία φιλοξενεί την Ουαλία και η Ελβετία με την Τουρκία αγωνίζονται στο Αζερμπαϊτζάν
ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σεγιουντζιού, Μεράς (73′ Μιουλντιούρ), Γιοκουσλού (46′ Ντεμιράλ), Καραμάν (75′ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Τουφάν (46′ Γιαζιτζί), Ουντέρ (83′ Καχβετζί), Μπ. Γιλμάζ
ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (73′ Αμπάντου), Μόρελ, Μπέιλ, Ράμσεϊ (85′ Γουίλσον), Τζέιμς (90+4′ Ν. Γουίλιαμς), Μουρ
Ιταλία – Ελβετία 3-0
Η Ιταλία φιλοξένησε στο Ολίμπικο της Ρώμης την Ελβετία και έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο επικρατώντας πανεύκολα με 3-0.
Η ομάδα του Μαντσίνι είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λοκατέλι, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 26′ και πέτυχε το 2-0 στο 52΄, ενώ ο Ιμόμπιλε στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι Ιταλοί έχουν να ηττηθούν από τις 10 Σεπτεμβρίου 2018, όταν είχαν χάσει από την Πορτογαλία και έχουν το εντυπωσιακό αήττητο 29 αγώνων (24-5-0), ενώ μετράνε 10 συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχθούν γκολ.
ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86′ Πεσίνα), Μπεράρντι (70′ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69′ Κιέζα)
 ΕΛΒΕΤΙΑ: Σόμερ, Ελβέντι, Σερ (58′ Ζουμπέρ), Ακάντζι, Εμπαμπού (58′ Βιντμέρ), Φρόιλερ (84′ Σο), Τζάκα, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (78′ Βάργκας), Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό

Οι αγώνες Euro 2021 αύριο (15/6)

Το EURO συνεχίζεται την Πέμπτη 17 Ιουνίου με τρεις ακόμα αναμετρήσεις.

Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία (16:00, Βουκουρέστι)

Δανία – Βέλγιο (19:00, Κοπεγχάγη)

Ολλανδία – Αυστρία (22:00, Άμστερνταμ)

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις