Τελευταία φετινή έξοδος του Ολυμπιακού Β. στην Καβάλα

Για την Καβάλα αναχωρεί σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ και για τον Βόρειο όμιλο. Αυτή είναι η τελευταία φετινή έξοδος των «ερυθρολεύκων», καθώς στην αυλαία του πρωταθλήματος θα υποδεχθούν τον Πιερικό στη Νεάπολη.

Αύριο στο «Ανθή Καραγιάννη» θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που έχουν μεγάλη προϊστορία, καθώς έχουν αγωνιστεί και στις τρεις εθνικές κατηγορίες. Δώδεκα φορές στην Α’ Εθνική, τελευταία φορά στις 11/3/2001, όπου η Καβάλα είχε νικήσει με 1-0 στο Πανθεσσαλικό, 25 φορές στη Β’ Εθνική (τελευταία φορά στις 17/2/2013 με την Καβάλα να επικρατεί με 1-0 εντός έδρας) και έξι φορές στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Θα παίξουν αύριο αντίπαλοι δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες του ομίλου, με την Καβάλα να βρίσκεται στην κορυφή με 35 βαθμούς, πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας να επιδείξει συνολικά 11 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Στο γήπεδό της έχει κερδίσει πέντε παιχνίδια, παραχώρησε δύο ισοπαλίες σε Βέροια και Θεσπρωτό, ενώ έχασε από τον Απόλλωνα Πόντου με 1-0, σ’ ένα ματς που σημειώθηκε ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του ομίλου με 30 γκολ, από τα οποία τα 16 έχει σημειώσει στην Καβάλα, ενώ στο παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στον πρώτο γύρο στη Νεάπολη, οι Καβαλιώτες, αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφεραν να σημειώσουν τρία τέρματα και να νικήσουν τον Ολυμπιακό με 3-1.

Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη προέρχεται από εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Βέροια στο ντέρμπι κορυφής, θέλει αύριο να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, να διατηρηθεί στην πρώτη θέση και να είναι αυτή που στο τέλος θα στεφθεί πρωταθλήτρια στο Βόρειο όμιλο. Την τελευταία αγωνιστική οι «Αργοναύτες» θα αντιμετωπίσουν στην Αριδαία των Αλμωπό, που θα «καίγεται» για βαθμούς, στη «μάχη» που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις