Παλικαρίσιο “διπλό” στην Καβάλα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Νικητής από το «Ανθή Καραγιάννη» έφυγε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-1 της Καβάλας, σ’ ένα παιχνίδι όπου και τα τρία τέρματα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.
Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Τζούριτς και Κατσούκης, ενώ για την Καβάλα σκόραρε ο Βαλαβανόπουλος.
Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και μετά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, «άλωσαν» και την Καβάλα, με τους «Αργοναύτες» να υποχωρούν στη 2η θέση του βορείου ομίλου και τον Ολυμπιακό να είναι μόνος, πλέον, στην 4η θέση.

Πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο Βασίλης Βούζας παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Λαδά, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Φιλίποβιτς και Χολέβας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Γκιοατά και Κόλα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Βουκελάτος (δεξιά) και Τσαγκαλίδης (αριστερά), με τον Κατσούκη να παίζει πίσω από τον προωθημένο Τζούριτς.

Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο ημίχρονο, σ’ ένα παιχνίδι όπου οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν δύο φορές, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, όπου και αυτοί είχε ευκαιρίες να σκοράρει, πέρα από το γκολ που σημείωσε.
Σε διάστημα έξι λεπτών σημειώθηκαν τα τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 22’ με γκολ του Τζούριτς, με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από γύρισμα του Κατσούκη, για να ισοφαρίσουν άμεσα οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου στο 25’, ύστερα από σέντρα του Γιαλαμούδη. Γρήγορα, όμως ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με τον Κατσούκη στο 27’. Ο νεαρός μέσος με σουτ έγραψε το 2-1, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκε σουτ του Σκοπελίτη, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, παρότι ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη και στην επανάληψη, ψάχνοντας το τρίτο γκολ, παίζοντας επιθετικά και κερδίζοντας αρκετά κόρνερ στο ξεκίνημα.
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για την Καβάλα στο 62’. Ο Κόκκαρης επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή για να διώξει ο Φιλίποβιτς την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος του Λαδά.
Στο 74’ ο νεοεισελθών Μελισσόπουλος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λαδά, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, το σουτ που επιχείρησε.
Η Καβάλα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 81’, με τον Βακιρτζή να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ο Λαδάς βρήκε την μπάλα, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.
Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 89’. Ο Βασιλούδης από πλάγια θέση και με κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 92’. Ο Αδαμάκης με κεφαλιά, ύστερα από οργανωμένη προσπάθεια της Καβάλας, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λαδά.
Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στην Καβάλα έφτασε τους 28 βαθμούς και είναι μόνος τέταρτος στη βαθμολογία, τρεις βαθμούς μπροστά από τον Πιερικό.

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)
Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας), Σταΐκος (Λάρισας)
ΚΑΒΑΛΑ: Σταθάκης, Τενεκές (73′ Μελισσόπουλος), Γιαλαμούδης, Στίκας, Παντεκίδης, Κέρθι, Κόκκορης (84’ Δεληγιαννίδης), Γεωργακόπουλος (59’ Βακιρτζής), Βαλαβανόπουλος, Ορφανίδης, Κολλάς (59’ Αδαμάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Χολέβας, Γκιοατά (80’ Νικλητσιώτης), Κόλα, Βουκελάτος (87’ Ερέρα), Τσαγκαλίδης, Κατσούκης (87’ Πέλκας), Τζούριτς (75′ Βασιλούδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις