Για την τρίτη νίκη η Ολλανδία απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία

Την τελευταία τους αναμέτρηση για τον 3ο όμιλο του Euro 2020 θα δώσουν τη Δευτέρα (21/6, 19:00) οι Βόρεια Μακεδονία και Ολλανδία, οι οποίες θα συγκρουστούν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη.
Στο μοναδικό παιχνίδι της τελευταίας «στροφής», το οποίο -σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την υπόθεση «πρόκριση»- είναι βαθμολογικά αδιάφορο για αμφότερες τις αντιπάλους.
Από τη μία, οι «Οράνιε» έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση του γκρουπ. Στα δύο τους ματς μέχρι στιγμής στη διοργάνωση τα πήγαν περίφημα (με εξαίρεση ένα ολιγόλεπτο «μπλακ άουτ» στο πρώτο) και με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ντάμφρις (συμμετοχή και στα πέντε τους γκολ) επικράτησαν 3-2 και 2-0 της Ουκρανίας και της Αυστρίας κατά σειρά.
Από την άλλη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας έχει μείνει χωρίς βαθμό και ελπίδα για πρόκριση. Ωστόσο, η ομάδα του Ιγκόρ Ανγκελόβσκι παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο της πρόσφατης ήττας της (2-1) από την Ουκρανία και πάνω σε αυτό θέλει να χτίσει εν όψει και της τελευταίας της εμφάνισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Γιατί όχι και να τη συνδυάσει και με τον πρώτο της βαθμό στην παρθενική της συμμετοχή στην τελική φάση. Εξάλλου, έστω κι αν έχει αποκλειστεί, τυπικά μπαίνει στην τελευταία αγωνιστική με μία εκ των αρχικών επιθυμιών της να έχει πραγματοποιηθεί: Να πετύχει μια αδιάφορη βαθμολογικά Ολλανδία.
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αγώνας θα γραφτεί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στην ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» του απόλυτου ρέκορντμάν της σε συμμετοχές (121) και γκολ (38), Γκόραν Πάντεφ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εθνική του ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι τυπικά γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, αναμένεται -για όλους τους παραπάνω λόγους- να κατεβάσουν για ακόμα ένα ματς τη βασική τους ενδεκάδα. Ούτε στην Ολλανδία προβλέπεται ολικό ροτέισον (τύπου Ιταλίας κόντρα στην Ουαλία). Ωστόσο, θα υπάρχουν νέα πρόσωπα στην αρχική της ενδεκάδα, με τους Μάλεν και Γκράβενμπερχ να είναι τα επικρατέστερα. Εξάλλου, για τον πρώτο μέχρι και μήνυμα διά… αέρος έλαβε ο Φρανκ ντε Μπουρ.
Η βαθμολογία του 3ου ομίλου (σε παρένθεση τα υπέρ και τα κατά γκολ):
1. Ολλανδία 6 (5-2)
2. Ουκρανία 3 (4-4)
3. Αυστρία 3 (3-3)
4. Βόρεια Μακεδονία 0 (2-5)
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς, ενώ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» θα βρεθούν περίπου 12 χιλιάδες φίλαθλοι (στη συντριπτική τους πλειονότητα Ολλανδοί).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις